18 آوریل 2024 - 19:05

جذب سرمایه گذاران مالزی و کره جنوبی برای ساخت هتل در ایران

21 ژوئن 2016 - 12:30 dsfr.ir/jh623

مهمانسرای جهانگردی خلخال

عمده کمبود در امر هتلداری و هتل سازی وجود دارد که در حال حاضر توافق نامه هایی در این خصوص به امضا رسیده و اگر به مرحله اجرا برسد بسیار موثر خواهد بود.

"رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران"

به گزارش «دنیای اقتصاد»، اظهارات محسن مهرعلیزاده به توافق نامه هایی با ترکیه، آلمان و برخی هلدینگ های اروپایی اشاره دارد که این روزها رفت و آمد زیادی به ایران داشته اند و قرار است در امر هتل سازی ایران سرمایه گذاری کنند. این سرمایه گذاری، اما به گفته رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران شرایطی هم دارد؛ او در این باره طی گفت و گو با سایت اتاق تهران، تصریح کرده است: «در این توافق نامه ها، حتی شرکت های خارجی که 10 تا 20 درصد سهامدار می شوند هم باید دانش و تکنولوژی را منتقل کنند. اگر این شرکت خارجی خودش یک برند باشد، استاندارد خدمات مخصوص به خود را دارد و آن را نیز با خود به کشور می آورد که منجر به رضایت مشتری خواهد شد.»

به گفته مهرعلیزاده، به اندازه کافی امکانات مالی داخلی وجود ندارد که در یک زمان محدود، به شکل گسترده این کسری جبران شود. وی ابراز علاقه مندی ها و تماس ها و گفت وگوهای کشورهای خارجی درباره ساختن هتل در کشور را اتفاق خوبی توصیف و خاطرنشان کرده است: «این امر، صاحبان هتل های داخلی را، هم در جهت ساختن هتل و امکانات جدید و هم در جهت افزایش سطح استاندارد هتل هایشان، چه از بعد ساختن ساختمان و سخت افزاری و چه از بعد ارائه خدمات و نرم افزاری به فکر انداخته است.»

استانداردهای داخلی، جهانی می شود

به باور رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران، برخی استانداردهای جهانی در سال های گذشته چندان رعایت نمی شد و هتل های کشور با یک استاندارد داخلی کار می کردند. مهرعلیزاده افزوده است: «اما از این به بعد به ویژه اینکه در پسابرجام می خواهیم با دنیا در ارتباط باشیم و تجار، بازرگانان و هیات های خارجی بسیاری به ایران خواهند آمد، باید یکسری استانداردها رعایت شود. این رفت و آمدها و نشست های مشترک باعث می شود تکنولوژی پذیرش مسافر و ارائه خدمات به مسافر و تکنولوژی هتلداری هم همراه با آن به ایران منتقل شود.»

وی یادآور شده است: «تقریبا همه کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه می توانند در این زمینه به ایران کمک کنند؛ به طور مثال، کشور ترکیه جزو این کشورها است که می توان از تجاربش در این زمینه بهره گرفت. البته ترکیه، هدف ما نیست؛ بلکه کشورهای اروپایی هم در این زمینه باید حضور داشته باشند. چرا که بالاخره استانداردها در این کشورها بیشتر رعایت می شود.»

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، کشوری مثل مالزی را نیز به عنوان گزینه دیگر جذب سرمایه خارجی برای هتل سازی عنوان کرده و درباره جذب سرمایه از کره جنوبی نیز اظهار کرده است: «کره هم کشور خوبی برای این اقدام است؛ زیرا وضعیت استراتژیک آن به گونه ای است که نیاز به توسعه فعالیت در بازارهای بین المللی دارند و از نظر اقتصادی وضعیت شان به گونه ای است که به خروج از مرزهای کشورشان نیز نیاز دارند. در نتیجه شاید بهترین شرایط را برای جذب سرمایه در موقعیت کنونی داشته باشند.»

به باور او، شاید از حیث تعداد برند و استانداردهای هتلداری، گردشگری کره مثل اروپا نباشد، اما آنها استانداردهای مناسبی را رعایت می کنند. مهرعلیزاده تاکید کرده است: «حتی از نظر قیمت ها و حجم و چگونگی سرمایه گذاری با کشورهایی مثل کره و مالزی همکاری کردن به نفع ماست.»

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در ماه گذشته مسوولان گردشگری ایران برای ساخت 10 هتل در نقاط مختلف کشور با کشور ترکیه و برای ساخت همین تعداد هتل نیز با آلمان توافق نامه امضا کرده اند. گرچه هنوز ساز و کار اجرای این تفاهم نامه ها مشخص نشده اما به نظر می رسد این امر گام مهمی برای توسعه زیرساخت های گردشگری کشور خواهد بود. حالا کارشناسان گردشگری و اقتصادی در این زمینه خوش بین هستند که مشارکت های خارجی برای ایجاد هتل بتواند ایران را از بحران کمبود هتل طی دو سه سال آتی رها کند. این درحالی است که تا زمان تحقق این توافق نامه ها و اتمام احداث این پروژه ها، کشور باید برنامه ریزی هایی متناسب با زیرساخت های کنونی برای مدیریت کردن شمار رو به فزونی گردشگران خارجی داشته باشد.

1