24 آوریل 2024 - 07:11

بهره برداری همسایه های جنوبی از جای خالی گردشگری دریایی ایران

13 ژوئن 2016 - 15:00 dsfr.ir/pp6kb

بهره برداری همسایه های جنوبی از جای خالی گردشگری دریایی ایران
مصطفی غلام نژاد
قایق های گردشگری در آب های جنوب کشور

کشورهای کوچک منطقه در غیاب درازمدت ایران و در کنار برخی عوامل دیگر، گام های بزرگ تری برای حضور دربازارهای جهانی گردشگری دریایی برمی دارند. گرچه ایران اخیرا قدم هایی در این حوزه برداشته است اما کشورهای همسایه طرح های زیادی در این زمینه دارند.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، این در شرایطی رخ می دهد که ایران پس از مدت ها تلاش و مذاکره قرار است نخستین کشتی گشت دریایی خود را برای گردشگران عمانی راه اندازی کند.

قرار است دبی تا سال 2020 پذیرای بیش از یک میلیون گردشگر دریایی شود و قطر نیز خود را برای حضور در بازار جهانی گردشگری دریایی آماده کرده است. نشریه نشنال به نقل از رئیس بنادر و گمرکات و رئیس اداره مناطق آزاد دبی اعلام کرده که ادارات مربوطه و سایر بخش های این امیرنشین، با ارائه خدمات ویژه برای تسریع و تسهیل ورود گردشگران به وسیله کشتی های تفریحی کاملا هماهنگ شده اند.

در همین راستا، قطر اعلام کرده است در زمستان 2016 قصد دارد 30 کشتی گردشگری دیگر روانه بندرهای خود در خلیج فارس کند؛ این به معنی افزایش 300 درصدی در ناوگان گشت دریایی قطر است. این کشور همچنین قصد دارد در بازه بین اکتبر 2016 تا آوریل 2017 دوحه را به یک مقصد کلیدی دریایی در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تبدیل کند و بازار جهانی آن را گسترش دهد.

طبق گزارش این نشریه، دبی تعداد کشتی های کروز خود را تاکنون 22 درصد افزایش داده و از نظر ترافیک مسافران دریایی در بازه زمانی 2015- 2014 نیز افزایش 33 درصدی را شاهد بوده است.

رئیس بنادر و گمرکات و رئیس اداره مناطق آزاد دبی همچنین ذکر کرده است: «بندر مینا رشید، پایانه درجه یک گشت دریایی از نظر ترافیک و زیرساخت گردشگری دریایی در کل منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است؛ اما ما قصد داریم از این حد نیز فراتر رفته و بهترین تسهیلات را در سطح جهانی به مسافران دریایی ارائه کنیم.»

برای تحقق این هدف مقامات یاد شده متعهد به سرمایه گذاری در بندر مینا رشید شده اند و این کار درتلاش برای تبدیل دبی به یک مقصد وگزینه برتر برای خطوط دریایی انجام شده است. گزارش ها حاکی است که صنعت توریسم دریایی در سطح جهانی طی سال های 2015 تا 2020 با راه اندازی 55 اپراتورجدید دریایی، افزایش چشمگیری یابد.

علاوه بر دبی، مقامات قطر نیز پیش تر اعلام کرده بودند قصد دارند دوحه را به عنوان یک مقصد گردشگری دریایی و ایستگاه مهمی برای تورهای دریایی فعال در منطقه خلیج فارس مطرح کنند تا از این طریق گردشگران بیشتری به این کشور وارد شوند.

1