20 آوریل 2024 - 12:12
عضو کمیسیون انرژی مجلس

عدم بهره برداری از بناهای تاریخی باعث تخریب این بخش می شود

25 می 2016 - 16:40 dsfr.ir/cf5mw

عدم بهره برداری از بناهای تاریخی باعث تخریب این بخش می شود
photo.parsiblog.com
مرقد میر بزرگ مرعشی - آمل

همانطور که بهره برداری بی رویه از جنگل ها و معادن و منابع طبیعی باعث از بین رفتن آنها می شود، بهره برداری نکردن از میراث فرهنگی همچون بناهای تاریخی موجود در کشور نیز باعث تخریب آنها می گردد.

"عضو کمیسیون انرژی مجلس"

حسین امیری خامکانی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: کشور ما برای توسعه اقتصادی مزیت های فراوانی دارد که متاسفانه ما در بین این مزیت ها فقط بر روی منابع طبیعی تمرکز کرده ایم و عمده درآمدزایی کشور را به سمت استخراج این منابع، اعم از ذخایر نفت و گاز، معادن مختلف، جنگل ها و نظیر آن سوق داده ایم که در این فرآیند هم منابع طبیعی ما در حال از بین رفتن هستند .

نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی افزود: در کنار این متاسفانه دیگر مزیت های سرزمینی ما مثل داشتن میراث فرهنگی و آثار تاریخی غنی به ورطه فراموشی سپرده شده است. حال آنکه همین حوزه در بسیاری از کشورها و از جمله برخی از همسایگان ما مانند ترکیه به یک مزیت اقتصادی بسیار بزرگ تبدیل شده است.

این نماینده منتخب مجلس دهم ادامه داد: ما در نوع انتخابی که برای فعالیت های اقتصادی خود داشته ایم، اشتباهی را مرتکب شده ایم که باعث شده تا هر دو حوزه مزیت اقتصادی جغرافیای ما رو به زوال بگذارد. همانطور که استفاده بی رویه از جنگل ها و معادن و منابع طبیعی باعث از بین رفتن آنها می شود، استفاده نکردن از میراث فرهنگی همچون بناهای تاریخی موجود در کشور نیز باعث تخریب آنها می گردد.

وی تاکید کرد: ما این تجربه را به چشم در تمام مناطق کشور دیده ایم که فراموش کردن بناهای تاریخی نتیجه ای جز تخریب و از بین رفتن آن نداشته است و در شرایط اقتصادی کنونی باید مانع از تکرار این تجربه شویم. در این راه نیز واگذاری بناهای تاریخی برای مرمت و بهره برداری به بخش خصوصی و تعیین کاربری برای آنها بهترین راهی است که می تواند ادامه حیات این بناها را تضمین کند.

امیری خامکانی با اشاره به تجربه باغ فتح آباد در شهر کرمان گفت: این مجموعه تا سه سال پیش در فاصله چند کیلیومتری از شهر کرمان به فراموشی کامل سپرده شده بود و حتی شهروندان هم از وجود و ارزش آن مطلع نبودند. وضعیت آن هم به شکلی بود که اگر ادامه پیدا می کرد تا کمتر از ده سال آینده به شکل کلی تخریب می شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: در ابتدای دولت یازدهم با همت استانداری و میراث فرهنگی استان این بنا در طول کمتر از یک سال مرمت شد و مورد استفاده قرار گرفت. این کار هم نهایتا دو نتیجه مهم داشت. از یک سو نه تنها جلوی تخریب آن را گرفت بلکه باعث احیاء آن به بهترین شکل ممکن شد و از سوی دیگر خود مجموعه هم اکنون به یک امکان اقتصادی تبدیل شده و درآمدزایی قابل توجهی دارد.

نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تکرار این تجربه گفت: ما باید این دست تجارب موفق را به صورت برجسته برای سرمایه گذاران بخش خصوصی معرفی کنیم تا آنها هم نسبت به چنین دست سرمایه گذاری هایی مشتاق شوند. در این راه هم صندوق احیاء می تواند با تجمیع این نوع از تجارب موفق و عرصه آن به سرمایه گذاران علاقمند، حجم سرمایه گذاری در این بخش را بالاتر ببرد.

1