25 آوریل 2024 - 20:42

100 میلیون تومان؛ اعتبارات مستقیم به برپایی نمایشگاه صنایع دستی تهران

23 می 2016 - 16:00 dsfr.ir/t95s9

100 میلیون تومان؛ اعتبارات مستقیم به برپایی نمایشگاه صنایع دستی تهران
مینا رشیدی
نشست خبری 26 امین نمایشگاه ملی و 5 امین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی

100 میلیون تومان به علاوه خدمات اسکان و ایاب و ذهاب تنها اعتبارات مستقیم و غیرمستقیم برگزاری بیست و ششمسن نمایشگاه ملی صنایع دستی کشور است.

پویا محمودیان، مدیرکل صادرات و مدیر اجرایی 12 امین نمایشگاه صنایع دستی در نشست خبری 26 امین نمایشگاه ملی و 5 امین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی با اشاره به کم و کیف برگزاری نمایشگاه صنایع دستی تهران گفت: 567 غرفه در فضایی بالغ بر 5 هزار متر ایجاد شده است. این غرفه ها به سایت های فروش الکترونیک، اتحادیه ها و تعاونی ها، صنایع دستی فاخر و لوکس و صادرکنندگان ارائه شده است. 7 چادر عشایری نیز در محوطه های بیرونی شبستان 4 و5 قرار گرفته اند.

چند و چون برگزاری 26 امین نمایشگاه صنایع دستی

وی ادامه داد: 10 نفر از صنعت گران ما به طور رایگان کارگاه هایی را در طول مدت نمایشگاه برگزار خواهند کرد. بالغ بر 15 موسسه نیز مانند خیریه ها و غیره از ما درخواست غرفه های رایگان را داشتند که پس از تعیین صلاحیت انها به انها غرفه های رایگان ارائه شد.

مدیر کل صادرات صنایع دستی اضافه کرد: هر متر مربع از غرفه ها به قیمت 152 هزار تومان درابعاد 6، 9 و 12 متری ارائه شد. بیشترین هزینه سازمان نیز در جهت فعالیت های تبلیغاتی بوده و با تمام ارگان های دولتی، غیردولتی، شرکت های بزرگ و کوچک، تجار و بازرگانان مکاتبه شد.

وی در ادامه بیان کرد: به منظور افزایش صادرات با دو هیات بزرگ تجاری از اتحادیه اروپا تعامل های لازم برقرار شد تا به عنوان میهمان در این نمایشگاه حاضر شوند. این هیات ها که از واردکنندگان عمده صنایع دستی از کشورهای چین و هند هستند تا به حال در واردات خود از صنایع دستی ایران استفاده نکرده اند.

مدیر اجرایی نمایشگاه صنایع دستی افزود: امسال مساحتی بالغ بر 120 مترمربع به دی جی کالا اختصاص داده شده و قرار است این شرکت به طور رایگان این فضا را در اختیار دو گروه یکی صنعت گران و هنرمندان محروم که استطاعت شرکت در نمایشگاه را ندارند و دیگری فارغ التحصیلان توانمند صنایع دستی قرار دهد تا دراین فضا آثار خود را به نمایش بگذارند.

وی تصریح کرد: برای اولین بار شاهد حضور برخی از اصناف و قشرها مانند اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهرات هستیم.

محمودیان در پایان به خودکفایی این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: امسال تصمیم گرفتیم به جای کمک مستقیم در خرید غرفه ها و ارائه ی آن به صنعت گران و هنرمندان در همکاری با صندوق کارآفرینی مهر وام 5 میلیون تومانی با بهره 4 درصد به انها ارائه دهیم و چیزی بالغ بر 380 نفر از صنعتگران ما در سراسر کشور اسمم نوشته اند تا از این وام بهره مند شوند.

چرا مصلا؟

بهمن نامورمطلق، معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به این سوال که چرا نمایشگاه صنایع دستی امسال در شهر آفتاب برگزار نشده است گفت: از آنجایی که مخاطب ما عموم مردم هستند و یکی از مهمترین اهداف ما از برپایی چنین نمایشگاه هایی آشناسازی مردم با صنایع دستی است به این نتیجه رسیدیم امسال این آمادگی برای برپایی نمایشگاه در شهر آفتاب وجود ندارد. درست است که برخی از نمایشگاه ها با دریافت یارانه هایی نظیر یارانه 20 میلیارد تومانی کاغذ در نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب موفق عمل کرده اند اما از آنجایی که صنایع دستی چنین یارانه ای را در یافت نکرده است بهتر دیدیم امسال این برنامه در مصلا برگزار شود. چنانچه از چنین یارانه هایی برخودار شویم در سال های آینده می توانیم این نمایشگاه را در شهر آفتاب برگزار کنیم.

پویا محمودیان، مدیر کل صادرات صنایع دستی در توضیح بیشتر این موضوع بیان کرد: از آنجایی که نمایشگاه بین المللی تهران به عنوان گزینه بعدی در تاریخ مورد نظر رزرو شده بود و نمی توانست میزبان ما باشد و به دلیل مسیر های ارتباطی گسترده منتهی به مصلا علاوه بر وجود ایستگاه مترو در درب شمالی و جنوبی آن به نظر رسید مصلا انتخاب مناسب تری باشد.

وی اضافه کرد: همان طور که می دانید تعداد بسیاری از صنعت گران ما به دلیل اینکه با شهر تهران بیگانه هستند، بسیاری از هزینه های ایاب و ذهاب انها با ماست در نتیجه دوری شهر آفتاب هزینه ها و مسائل رفت و آمدی صنعتگران را برای آنها و ما اضافه می کرد.

معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در تشریح همین موضوع تصریح کرد: البته برپایی چنین نمایشگاهی در مصلا نیز مشکلات خاص خود را دارد. زیرا با اینکه وسایل و ادوات موسیقی یکی از اصیل ترین صنایع دستی ما است، اجازه به نمایش درآمدن و ارائه شدن را در این مکان ندارند.

محمودیان در اشاره به ارائه سطوح مختلف صنایع دستی ارائه شده در نمایشگاه امسال اظهار کرد: آثار صنایع دستی در نمایشگاه امسال در سطح نفیس، نسل جدید، کاربردی و سنتی ارائه می شود تا گونه های متنوعی از مخاطبان را جلب کند.

نامورمطلق نیز در توضیح بیشتر همین موضوع اضافه کرد: آثار و کالاهای فاخر صنایع دستی تنها در حراجی ها ارائه می شود و از هزینه های بسیار بالایی برخوردارند. آثار نفیس نیز معمولا در یکسری از گالری های شناخته شده ارائه می شوند. کالاهای سطح 3 و 4 که جز کالاها و آثار خوب صنایع دستی هستند در نمایشگاه بیشتر حضور دارند. از آنجایی که مخاطب نمایشگاه بیشتر مردم عادی است سعی ما بر این بوده تا این سطح از آثار در نمایشگاه بیشتر وجود داشته باشند.

5 امین نمایشگاه بین المللی بدون حضور کشورهای خارجی

بهمن نامورمطلق در ادامه نشست در پاسخ به اینکه چه کشورهایی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت گفت: به سبب اینکه بر خلاف سال های گذشته غرفه های رایگان در اختیار کشورهای خارجی قرار ندادیم و هزینه رفت و آمد آنها را متقبل نشدیم، امسال هیج کشور خارجی در نمایشگاه حضور ندارد.

راه اندازی موزه صنایع دستی در کشورهای هلند، روسیه و چین

معاونت صنایع دستی کشور در خصوص راه اندازی موزه صنایع دستی در کشورهایی نظیر چین، هلند و روسیه تصریح کرد: با همراهی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با کمک بخش خصوصی قرار است مجموعه هایی متشکل از موزه، گالری و صنایع دستی در کشورهایی نظیر چین و هلند و روسیه ایجاد شود تا به ترویج و فروش آثار ما کمک کند.

100 میلیون تومان اعتبارات مستقیم در برگزاری 26 امین نمایشگاه صنایع دستی کشور

وی در اشاره به اعتبارات مستقیمی که به معاونت صنایع دستی برای برگزاری نمایشگاه داده شده است گفت: تنها 100 میلیون تومان اعتبار مستقیم برای برپایی نمایشگاه در اختیار ما قرار گرفته است. البته اعتبارات غیر مستقیم در غالب خدمات اسکان و حمل و نقل نیز وجود دارد که که به صنعت گران در طول برگزاری نمایشگاه ارائه می شود.

نامورمطلق در پایان در اشاره به برآورد گردش مالی نمایشگاه امسال گفت: سال گذشته فروش نمایشگاه به میران 2 میلیارد و 800 میلیون توان بوده است که نسبت به سال گذشته رشد 110 درصدی داشته است. امیدواریم امسال رشد بیشتری داشته باشد.

1