24 آوریل 2024 - 15:33

مازندران هم موزه دار می شود

21 می 2016 - 15:30 dsfr.ir/g72jx

مازندران هم موزه دار می شود
gilanattorneys.ir
موزه میراث روستایی گیلان

عملیات ساخت موزه میراث روستایی در استان گلستان آغاز شده و در استان مازندران هم پیگیر ایجاد موزه میراث روستایی هستیم

به گزارش ایسنا، محمد حسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه افتتاح دو فاز جدید موزه میراث روستایی با بیان اینکه حفظ و مرمت میراث ارزشمند تاریخی یکی از کارهای مهم است، اظهار کرد: امروز دو فاز هشتم و نهم روستا های شرق و غرب موزه میراث روستایی گیلان به بهره‌برداری می‌ رسد.

وی با بیان اینکه موزه میراث روستایی فرهنگ بخش‌ های مختلف گیلان را به نمایش گذاشته است، افزود: امروزه با گسترش زندگی شهری اقلیم روستایی در حال نابودی است که موزه‌ های میراث روستایی به حفظ و نگهداری این بافت ارزشمند کمک می‌ کند، در همین راستا عملیات ساخت موزه میراث روستایی در استان گلستان آغاز شده و در استان مازندران هم پیگیر ایجاد موزه میراث روستایی هستیم.

طالبیان با بیان اینکه موزه‌ ها نقش بسیار مهمی در توسعه فرهنگی هر جامعه دارند، گفت: کسانی که گذشته خود را بشناسند آینده بهتری می‌ سازند و این امر یکی از اهداف ایجاد موزه‌ های روستایی است.

وی با اشاره به اینکه موزه‌ ها سبب جذب گردشگر و تحقق اقتصاد فرهنگی می‌ شوند، ادامه داد: در سال گذشته 40 موزه خصوصی در کشور افتتاح شد، حدود 500 موزه در کشور داریم که 250 موزه متعلق به میراث فرهنگی است و مابقی به دیگر نهادهای خصوصی و دولتی تعلق دارد؛ خوشبختانه در کشور نهضتی جهت حفاظت و حراست از میراث فرهنگی آغاز شده زیرا میراث فرهنگی ثروت زوال ناپذیر و پایداری است؛ لذا اتصال به ریشه‌ های تاریخی یکی از عوامل نجات کشور محسوب می‌ شود.

معاون سازمان میراث فرهنگی بیان کرد: ما در کشوری زندگی می‌ کنیم که با توجه به آثار مکشوفه بیش از 10 هزار سال سابقه زندگی دارد و به همین دلیل ایران جزو کشورهای منحصر تمدن ساز جهان است، به همین دلیل بحث یک سازمان کوچک با اعتبارات محدود مطرح نیست و باید کل کشور نسبت به حفاظت از میراث فرهنگی حساس باشد.

طالبیان اضافه کرد: خوشبختانه در بخش‌ های مختلف کشور طی دو سال گذشته نهضتی برای احیا و حفاظت و حمایت آثار میراثی ایجاد شده است بنابراین به نسبت آثاری که داریم اعتبارات محدود است به همین دلیل برخی مواقع با تخریب مواجه می‌ شویم؛ البته فقط بودجه لازم نیست و 80 درصد به برنامه‌ریزی، مدیریت و مشارکت مردم نیاز دارد و 20 درصد دیگر به بودجه‌ دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی نیاز است.

وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته چهار محموله قاچاق جهانی اشیای میراثی به کشور بازگشته است، گفت: اشیای خوروین از بلژیک، الواح چغامیش از ایتالیا، اشیای گلی ساسانی ( 73 مهره که متعلق به دوره‌های مختلف ساسانی است) از آمریکا که به کشور بازگشتند و در موزه ملی نگهداری می‌ شوند و همچنین الواح گلی مربوط به دوران هخامنشی که در حال بازگشت است.

1