25 آوریل 2024 - 22:21

آغاز همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی در اصفهان

11 می 2016 - 17:40 dsfr.ir/3q4s4

آغاز همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی در اصفهان
conferencealert.ir
پوستر همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی در اصفهان

نخستین همایش بین المللی 'هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی با تاکید بر هنرهای رو به فراموشی' در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، رییس دانشگاه اصفهان و دبیر عالی همایش روز چهارشنبه در آیین افتتاح این همایش گفت: هفت جلسه برای تعیین چهره های ماندگار هنر، پنج جلسه برای داوری و انتخاب عکس و فیلم برتر، 14 جلسه شورای راهوری همایش و پنج جلسه کمیته علمی برای مقدمات این همایش برگزار شده است.

هوشنگ طالبی افزود: این همایش در سه محور 'هنر، ارزش های دینی، هویت ملی و نقش آن'، 'آموزش و نقش آن در حفظ و احیای صناعات' و 'کارآفرینی و اقتصاد هنر و نقش آن در حفظ و احیای صناعات' و بر دو محور متفاوت آموزشی و عملی درباره هنر در حال برگزاری است.

وی اظهار کرد: محور آموزشی آن شامل سخنرانی ها و پوسترهایی است که بصورت علمی در قالب مقالات عرضه می شود و محور عملی هم شامل جشنواره فیلم و عکس، کارگاه زنده هنرمندان، معرفی و تقدیر از هنرمندان و تاریخ شفاهی هنر خواهد بود.

دبیر عالی همایش افزود: برای این جشنواره 432 عکس و 38 فیلم مستند در قالب آثار فخیم و نیمه حرفه ای دریافت کردیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از هنرهای ناشناخته و در حال فراموشی در روستاهای استان قرار دارد که از آن اطلاعی در دست نیست، افزود: نمایشگاه عکسی به این منظور که در موزه هنرهای معاصر برپاست به هنرهای ناشناخته در روستاها می پردازد. وی همچنین از برگزاری کارگاه زنده هنر در سرای اسپادانا خبر داد.

طالبی افزود: عکس های برتر بر اساس شاخص کمیته انتخاب و مورد تقدیر قرار می گیرد و کتابی نفیس از این عکس ها به عنوان هنر ماندگار تهیه می شود. 106 نفر از هنرمندان در مرحله اول برگزیده شدند که از این تعداد 36 نفر به عنوان هنرمند چهره ماندگار در این همایش مورد تجلیل قرار می گیرند. وی، معرفی هنرمندان را حداقل کاری برای روشن نگهداشتن چراغ اولین همایش هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی برشمرد.

این رویداد فرهنگی با همکاری کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان و با هدف حفظ و اعتلای صناعات از طریق ارزش های دینی و هویت ملی، دانش مهارتی، کارآفرینی و اقتصاد هنر به مدت دو روز در حال برگزاری است. در این همایش بین المللی استادانی از دانشگاههای آلمان و فرانسه حضور دارند.

پیش از این، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان 14 اردیبهشت در نشست خبری گفت: از مجموع 196 رشته شناخته شده صنایع دستی استان، 12 رشته در معرض فراموشی قرار دارد.

فریدون الهیاری افزود: ماندگاری این تعداد از رشته های صنایع دستی در استان اصفهان، وابسته به یک استاد کار است. به گفته وی، تاکنون 12 رشته صنایع دستی توسط سازمان میراث فرهنگی استان احیاء شده است درغیر این صورت امروز 24 رشته در معرض فراموشی قرار داشت.

صنایع دستی از قرن نوزدهم در اثر عدم توان رقابت با صنایع ماشینی، واردات بی رویه و کم توجهی در معرض تهدید جدی قرار گرفت.

بیش از 300 رشته صنایع دستی ثبت شده و شناخته شده در ایران وجود دارد که 196 رشته آن مربوط به استان اصفهان است.

دانشگاه هنر اصفهان به عنوان برترین دانشگاه هنر کشور دارای حدود سه هزار دانشجو و یکصد عضو هیات علمی است. دانشگاه اصفهان نیز با 70 سال قدمت به عنوان یکی از دانشگاه های جامع کشور در رشته های علوم انسانی و علوم پایه دارای حدود 15 هزار دانشجو و 660 عضو هیات علمی است.

1