18 آوریل 2024 - 03:16

گردشگر بیشتر، صلح پایدارتر

11 می 2016 - 16:30 dsfr.ir/ip0um

گردشگر بیشتر، صلح پایدارتر
ایسنا
صنعت گردشگری با ثبات و با فضایی باز، به بالا رفتن سطح صلح در یک کشور کمک می کند.

تحقیقات جدید نشان می دهد ثبات گردشگری به گسترش صلح در کشور ها کمک می کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) با همکاری با موسسه صلح و اقتصاد (IEP) تحقیقی انجام داده که نتایج آن نشان می دهد، داشتن صنعت گردشگری با ثبات و با فضایی باز، به بالا رفتن سطح صلح در یک کشور کمک می کند.

این پروژه تحقیقاتی که «گردشگری به عنوان محرک صلح» نام گرفته، نشان داد که رابطه مثبتی بین بخش های مختلف گردشگری با ثبات در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و محیطی وجود دارد.

به گفته یکی از کارشناسان، این تحقیق نشان می دهد چگونه صنعت گردشگری و صلح یکدیگر را حمایت و در طولانی مدت به افزایش عملکرد یکدیگر کمک می کنند.

پیشرفت در این زمینه ها تاثیراتی فراتر از این هم خواهد داشت و در نهایت منجر به بهبود دستاوردهای دولت یک کشور خواهد شد. بر اساس این گزارش، زمانی که دولت به نیازهای بخش گردشگری پاسخ دهد و محیطی باز را برای گسترش این صنعت مهیا کند، باز هم سطح صلح در آن کشور بالاتر می رود.

از دیگر یافته های این پژوهش این بود که کشورهایی که کمتر دچار معضلات کلان هستند، عملکرد کندتری نسبت به مناطق مشکل دار در حوزه گردشگری دارند. این مساله را می توان در کاهش 1.4 درصدی کشورهای بی مشکل در فهرست صلح جهانی و افزایش 12.8 درصدی آمارهای مربوط به رشد گردشگری کشورهای درگیر مشاهده کرد.

نمونه این مساله را می توان در موقعیت رو به رشد عمان دید که با وجود درگیری های سیاسی، صنعت گردشگری آن در حال مقاومت است. کشور اوکراین هم یکی دیگر از این مصداق هاست؛ پس از درگیری های نظامی و سیاسی با روسیه، تولید ناخالص اوکراین طی سال 2014 تا 2015، از 2.65 درصد به 4.95 درصد افزایش پیدا کرده است.

از دیگر محورهای مورد مطالعه پروژه شورای جهانی سفر و گردشگری، پیامدهای حملات تروریستی بر بخش گردشگری کشورها بوده است. این بررسی ها نشان داد، با وجود این که حملات تروریستی به طور ناگهانی گردشگری آن کشور را ناگهان دچار افت می کند، این تاثیر منفی چندان نمی پاید و پس از مدتی وضعیت قبلی از سر گرفته می شود.

1