16 آوریل 2024 - 23:36

ناگفته های رئیس صندوق احیاء از ماجرای عمارت مسعودیه

11 می 2016 - 11:30 dsfr.ir/c46w9

ناگفته های رئیس صندوق احیاء از ماجرای عمارت مسعودیه
حسین سعیدی
حضور سیاهی لشکرها برای نمایش «به توپ بستن مجلس»

بعید می دانم که بعد از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت و سازمان میراث فرهنگی، ما به سمتی برویم که بخواهیم آنجا را به مرکز اقامتی تبدیل کنیم.

"مدیرعامل صندوق احیاء"

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء، محمدرضا پوینده، به تشریح وضعیت پیش آمده برای عمارت مسعودیه در روزهای اخیر پرداخت و اظهار کرد: «تمام بررسی های فنی که توسط کارشناسان رسمی دادگستری و کارشناسان فنی انجام شده است به این اشاره دارند که چیزی حدود 5 تا 10 درصد مبلغ 4 میلیارد تومانی که در تعهد بهره بردار برای کار مرمت بوده، در این عمارت هزینه شده است.»

وی اضافه کرد: «شرکت مذکور نه تنها کار مرمت بنا را انجام نداده بلکه از ابتدای در اختیار گرفتن مسعودیه به صورت غیرقانونی در حال بهره برداری است.» پوینده با بیان اینکه بر اساس نظر کارشناسان فنی هم اکنون بهره برداری از این عمارت شرایط اسفناکی دارد، گفت: «طبق بندهای قرارداد شرکت سرمایه گذار اجازه بهره برداری از این بنا را ندارد. بنابراین به دلیل عدم تمکین این شرکت ما تصمیم گرفتیم بحث نظارت را تشدید کرده و نهایتا افراد بیشتری را در مسعودیه مستقر کنیم.»

مدیرعامل صندوق احیاء با اشاره به مسائل مالی قرارداد بهره برداری از عمارت مسعودیه تصریح کرد: «کارشناسی های انجام پذیرفته نشان می دهد شرکت مذکور درآمد بالایی از مسعودیه به دست می آورد؛ درحالی که عنوان می کند برای این خدمات مبلغی را دریافت نکرده و بهره برداری از عمارت مسعودیه همراه با ضرر است. در کنار این مراحل مرمت را نیز تکمیل نمی کند و حاضر هم نیست که بنا را به صندوق احیاء برگرداند.»

وی درباره مناقشه بر سر کاربری تعیین شده برای عمارت مسعودیه نیز توضیح داد: «بهره بردار مسعودیه می گوید این عمارت ظرفیت تبدیل شدن به مرکز اقامتی و هتل را ندارد درحالی که این بررسی ها باید قبل از امضای سند قرارداد انجام می شد. وقتی یک سند قرارداد به امضا می رسد همگان مکلف هستند در چارچوب آن فعالیت کنند. البته این واگذاری در دولت گذشته انجام شده است؛ با این همه باید پرسید که اگر این بنا ظرفیت اقامتی نداشته چرا شرکت بهره بردار بعد از انجام بررسی های خود سند قرارداد آن را امضا کرده است؟»

وی درباره امکان تغییر کاربری عمارت مسعودیه نیز گفت: «در قدم اول این بنا باید به دولت و ملت ایران برگردد، چرا که یکی از بهترین عمارت های کشور است و هم اکنون در حال صدمه خوردن است. بعد از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت، سازمان میراث فرهنگی و صندوق احیاء در این خصوص تصمیم گیری خواهند کرد.»

رئیس هیات مدیره صندوق احیاء درباره فسخ قرارداد واگذاری این بنا نیز اظهار کرد: «بر اساس قرارداد واگذاری و به دلیل تخلفاتی که بهره بردار انجام داده، ما فسخ این قرارداد را به آنها اعلام کرده ایم و در یک مدت زمان مشخص باید عمارت به صندوق احیاء برگردد. فسخ این قرارداد هم براساس بندهای خود قرارداد انجام شده و ما هیچ گونه اقدامی خارج از چارچوب قرارداد و قانون انجام نداده ایم.»

محمدرضا پوینده هم چنین در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: تمام وسایل و امکانات و تجهیزات گروه تصویربرداری خانم آزاده اخلاقی که قرار بود برای انجام پروژه یک «شاهد عینی» صحنه به توپ بستن مجلس را تصویربرداری کند، از عمارت مسعودیه خارج شد و این گروه عمارت تاریخی را ترک کردند. اکنون عمارت مسعودیه در کمال آرامش پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان است و همه تجهیزات به حالت عادی برگشته است.

حضور گروه عکسبرداری در عمارت مسعودیه بدون مجوز از صندوق احیا موجب شد تا مدیرعامل این صندوق به همراه حراست سازمان میراث فرهنگی در عمارت حضور پیدا کرده و جلوی انجام پروژه را بگیرند.

1