18 آوریل 2024 - 12:57

تغییر نام "من کارت" به "مشهد کارت"

4 می 2016 - 14:30 dsfr.ir/l27x8

تغییر نام "من کارت" به "مشهد کارت"
toranji.ir
امکان شارژ "من کارت" بصورت الکترونیکی

شورای اسلامی شهر مشهد به تغییر نام «من کارت» به «مشهد کارت» رای مثبت داد.

«من کارت» که به عنوان کارتی هوشمند برای پرداخت هزینه مترو، اتوبوس، پارکینگ و ... در مشهد استفاده می شود، چند سالی است در بین مردم به خوبی جا افتاده و تلاش زیادی برای فرهنگ استفاده ار آن صورت گرفته است اما گویا مردم کم کم باید با نام آن خداحافظی کنند و با «مشهدکارت» خو بگیرند!

تصویب تغییر نام "من کارت" در یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد به گونه ای متفاوت رقم خورد. روی صحبت این گزارش خبری با طرح سوالی آغاز می شود که چرا در میان تمام رخدادهای مهم و لایحه های تصویب نشده حائز اهمیت در شورای شهر مشهد تغییر نام ها؛ از نامگذاری خیابان ها گرفته تا من کارت و ... تا این حد برای اعضای این شورا شهر اهمیت یافته است و جالب اینجاست که این اقدامات هر بار هم با اعتراضات مردم رو به شده است.

دلایل تغییر نام من کارت

یکی از دستورکارهای یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد به بررسی طرح تعدادی از اعضا مبنی بر تغییر نام من کارت به مشهدکارت اختصاص داشت.

سیدجلال فیاضی، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان یکی از امضا کنندگان این طرح اظهار داشت: یکی از مسایلی که در جامعه ما رواج دارد فرد گرایی و دوری از کار جمعی است.

وی افزود: من کارت ترویج کار فردی است و نشانه ای از شهر مشهد هم ندارد لذا پیشنهاد تغییر نام من کارت به مشهد کارت داده شده است و مقرر شده این کار به تدریج انجام شود.

فیاضی تاکید کرد: در شهرهای دیگر هم بر اساس اسم شهر نام کارت ها را انتخاب می کنند مانند اصفهان کارت. مشهد کارت هم می تواند به عنوان یک یادگاری از شهر مشهد در اختیار مردم و زائران قرار گیرد.

این تغییر چه ضرورتی دارد؟

مجید فاطمی ارفع، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و زیارت شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه به عنوان مخالف این طرح سخن گفت و یادآور شد: تکنولوژی تولید این کارت ها در داخل کشور وجود ندارد و از خارج کشور خریداری می شود که این موضع هزینه بردار است. همچنین این کارت ها ممکن است تا 10 سال در دست مردم بماند و سرگردانی به وجود می آید. این تغییر چه ضرورتی دارد؟ آیا با تغییر این نام هویت شهری ایجاد می شود؟ من کارت حس مسئولیت پذیری و علاقه شخصی ایجاد می کند. در شهر مشهد بسته هایی کاربردی با ترکیب واژه «من» داریم مانند من میل و ... که به نظرم بسته خوبی است.

تعویض همه من کارت ها هزینه بالایی دارد

محمدجواد رجائیان، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری مشهد نیز در این خصوص اذعان داشت: حدود 5 میلیون من کارت تاکنون به شهروندان فروخته شده است و سالی نیز 200 هزار من کارت جدید برای جایگزینی با من کارت های فرسوده تهیه می شود. وی گفت: تعویض همه کارت ها هزینه بالایی دارد و تعویض بخشی از کارت ها نیز باعث ایجاد دوگانگی در بین مردم می شود. کارت های موجود ضریب امنیتی بالایی دارد و بر خلاف سایر شهرها که جعل کارت در آن تفاق افتاده است در مشهد تاکنون یک مورد هم جعل کارت نداشتیم.

رجائیان تصریح کرد: قرارداد شهرداری با پیمانکار من کارت تا دی ماه سال جاری به پایان می رسد و سپس شهرداری سرویس های مختلفی را بر روی این کارت ها راه اندازی خواهد کرد.

شایان ذکر است در پایان و با صحبت های موافقان و مخالفان، این طرح به تصویب رسید و مقرر شد نام من کارت به مشهد کارت تغییر یابد و این اقدام با کمترین هزینه انجام شود.

متولیان بیشتر به خدمات "من کارت" بپردازند تا تغییر نام آن

دکتر محمدمهدی برادران، کارشناس حوزه مسائل شهری و معاون سابق برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد اظهار کرد: "مشهدکارت" نام بدی نیست اما نسبت به "من کارت" تلفظ سخت تری دارد و باید توجه داشته باشیم که "من کارت" در بین مردم جا افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه تغییر نام من کارت ضروری و مطلوب نیست افزود: این طرح امکان اجرایی شدن ندارد و علاوه بر هزینه های مالی افکار عمومی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، همچنین این تغییر نام مساله ای جزئی به حساب می آید و بهتر است متولیان امر بیشتر به فناوری گسترده و فرصت های جدید این بخش بپردازند تا تغییر نام این کارت هوشمند.

معاون سابق برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: ما در طرح "من کارت" افق ها بسیار بالایی داشتیم و 280 تا ایده در این خصوص داده شد اما تا کنون 20 تای آن ها محقق شده است. در همین تعداد طرح هم تجربه خیلی موفقی داشتیم که ادامه پیاده سازی این طرح ها می تواند ارائه خدمات خوبی برای مردم باشد.

وی ادامه داد: زمانی که من کارت نامگذاری و پخش شد به ویژگی هایی از جمله رقابت با شبکه های اجتماعی بزرگ جهان و سرویس هایی که آن ها ارائه می کنند اشاره شد زیرا رقابت با آن ها نیازمند فعال سازی شبکه های اجتماعی محلی است که افراد برای استفاده از آن ها انگیزه پیدا کنند.

« دنیای سفر » این نوشته را از « خبرگزاری موج » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1