19 آوریل 2024 - 15:11

یکی از طاق های پل تاریخی کشکان لرستان فرو ریخت

25 آوریل 2016 - 18:10 dsfr.ir/ql0al

یکی از طاق های پل تاریخی کشکان لرستان فرو ریخت
safargardi.com
پل تاریخی کشکان خرم آباد

معاون میراث سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از ریزش یكی از طاق های الحاقی پل تاریخی كشكان خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان؛ محمدرضا اسدی روز یکشنبه گفت: بر اثر بارندگی های هفته گذشته یکی از طاق های الحاقی پل کشکان ریزش کرده است.

وی اظهار کرد: این اتفاق در حالی رخ داد که یک قسمت این طاق نیز در سال های گذشته ریزش کرده و قابل ترمیم نبوده است.

به گفته وی ساختار این طاق که حالت سازه ای داشته بر اثر بارندگی های اخیر سنگین شده و فرو ریخته است. گرچه بارندگی های اخیر خسارت سنگینی به پل های تاریخی استان وارد نکرده است اما بر اثر رطوبت ترک خوردگی و خسارات ثانویه به برخی پل ها وارد شده است.

وی ادامه داد: در سال 88 ساختار چند پل تاریخی کشکان، گاومیشان، پل شاپوری، کلهر معمولان، پلدختر و چند پایه از پل های زال اسکن لیزر شده است. با توجه به در دسترس بودن جزئیات اسکن لیزر و نقشه برداری های کامل از این نوع سازه امکان بازسازی آن وجود دارد. اعتبار ترمیم و بازسازی پل های تاریخی از محل اعتبارات ملی تامین می شود و این در حالی است که تاکنون برای 97 پل تاریخی لرستان فقط 900 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است.

وی بیان کرد: پل کشکان از آثار تاریخی دوره ساسانیان است و طاق الحاقی تخریب شده از آثار بازسای شده در دوره قاجاریه است.

در همین رابطه، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از مرمت طاق الحاقی ریخته شده پل کشکان خبر داد.

غلامرضا سلیمانی گفت: در پی فرو ریختن یکی از طاق های پل تاریخی کشکان در پنجم اردیبهشت ماه سال جاری بر اثر باران های سیل آسای اخیر، بلافاصله دستور بررسی و مطالعه طاق الحاقی که مربوط به دوره قاجار است به معاونت میراث فرهنگی داده شده و به زودی عملیات باز زنده سازی طاق مذکور به صورت اضطراری شروع می شود.

وی بیان کرد: با توجه به اهمییت موضوع، کار بررسی و بازدید میدانی با قید فوریت آغاز شده است. طاق مورد نظر بخش باقیمانده ای از طاق احداث شده در تعمیرات دوره قاجار بوده که به شکلی نامتناسب و با مصالح نامرغوب بر روی دهانه سوم ضلع جنوبی پل زده شده بود.

وی اظهار کرد: در سنوات گذشته یکی از لنگه طاق های آن شکسته و کلکن شده بود و از لحاظ سازه ای دیگر قدرت باربری نداشت و می بایست به جای مرمت، باز زنده سازی سبکی و تاریخی می شد. با توجه به تهیه طرح مرمت جامع، مستندنگاری و لیزر اسکن پل مذکور، باز زنده سازی بخش میانی طاق فرو ریخته موصوف، در دستور کار اضطراری این معاونت قرار دارد.

دیدگاه ها

  • محمد 25 آوریل 2016 - 23:48

    میراث فرهنگی اداره مظلومی است که جولانگاه سیستمداران شده بود و البته در لرستان هنوز هم هست. آقای سلیمانی انصافا خودت به عملکردت چند میدی؟ بهتر نیست ما را با در د بی درمانمان رها کنی؟

1