18 آوریل 2024 - 21:33

نجات بافت های تاریخی نیازمند پیوند فعالیت های اقتصادی و فرهنگی است

25 آوریل 2016 - 10:30 dsfr.ir/8799w

نجات بافت های تاریخی نیازمند پیوند فعالیت های اقتصادی و فرهنگی است
irannaz.com
بافت تاریخی شهر اصفهان

هسته تاریخی هر شهر در بهترین نقطه های آن ها ساخته شده و به عنوان هویت مردم آن منطقه به شمار می رود.

"استاد شهرسازی دانشگاه تهران"

فرشاد نوريان در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) با بیان اینکه اگر هسته تاریخی شهرها وجود نداشته باشد و یا از بین بروند هویت آن منطقه از بین می رود، گفت: پنجاه سال است که درگیر هسته تاریخی شهرها هستیم و در برخی شهرها بافت تاریخی آن ها در بهترین نقطه شهر و در حقیقت لوکیشن هسته تاریخی شهرها از لحاظ قرارگیری در یک محل مرتفع از سطح آب، داشتن دید خوب در بهترین نقطه شهر ساخته شده است.

وی افزود: مرمت، بازسازی و بازآفرینی این هسته های تاریخی نیاز به صرف هزینه دارد که دولت به تنهایی امکان تامین همه این بودجه ها را ندارد. چون بسیاری از دولت ها در بخش مسکن و شهرسازی مشکلات زیادی دارند به همین دلیل برای حفظ هسته های تاریخی تلاش شده تا از مشارکت مردم استفاده کنند.

این استاد شهرسازی دانشگاه اضافه کرد: در بخش خصوصی نیز دو نوع نگاه منفعت طلب و دوستداران و علاقه مندان به احیای بافت تاریخی وجود دارند که باز هم در این حالت با پیچیدگی هایی مواجه هستیم زیرا تامین هزینه هنگفت بازآفرینی و نوسازی بافت های معاصر، بسیار بالاست.

نوریان تصریح کرد: نجات بافت ها و بناهای تاریخی شهرهای کشور ما نیازمند نگاه و راهکاری است که بتواند در عمل یک پیوند منطقی و ارزش گرایانه را بین فعالیت های اقتصاد و فرهنگ در این بافت ها و بناهای تاریخی ایجاد کند. چرا که نجات این بخش نیازمند حجم عظیمی از سرمایه گذاری است که جذب آن نیازمند توجیه اقتصادی می باشد.

وی با تاکید بر این که مساله نگهداری هسته تاریخی شهرها و مشکلات مربوط به آن، تنها مربوط به کشور ما نیست و کل دنیا با آن درگیر هستند، ادامه داد: باید بپذیریم که روش معماری و ساخت و ساز ما تغییر و علم ساختمان، بنیان زندگی شهری را عوض کرده است.

1