19 آوریل 2024 - 04:34

دهمین کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک در اصفهان برگزار شد

17 آوریل 2016 - 13:10 dsfr.ir/ls0zq

دهمین کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک در اصفهان برگزار شد
طوبی کردآبادی
برگزاری دهمین کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک با رویکرد گردشگری الکترونیک در 27 فرودین ماه 1394 در هتل عباسی اصفهان

کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک با رویکرد گردشگری الکترونیک با حضور شهردار اصفهان، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعالان و مسئولان گردشگری و اساتید دانشگاه های داخلی و خارجی در 27 فرودین ماه 1394 در هتل عباسی اصفهان برگزار شد.

مهدی جمالی نژاد، شهردار اصفهان در این کنفرانس بیان کرد: داشته ها و ظرفیت های غنی و نهفته اصفهان زمینه مساعدی را برای توسعه صنعت گردشگری براساس فناوری های نوین جامعه ایجاد کرده است.گردشگری مجازی و استفاده از فناوری های نوین در گردشگری فرصتی برای خوانش طراحی شهر است. خوانش شهر به معنای ایجاد فضاهای معنادار در شهر متناسب با فهم مخاطب است و فضاهای شهری باید پیوند عمیق و خاص با ارزش های معنوی و پایدار و خاطرات شهر برقرار کند، چرا که شهر بدون خاطره شهر بدون هویت است.

وی افزود: گفتمان جدیدی در شهرداری اصفهان تحت عنوان شهر دانش محور به وجود آمده که شهرداری را از رویکرد خدماتی، اجتماعی به سمت رویکرد دانشی، اجتماعی و خدماتی سوق می دهد. حرکت به سوی گردشگری دانش مبنا یکی از بسترهای چنین رویکردی است که رسیدن به آن در گرو خوانش های شهری نوین است.

جمالی نژاد با اشاره به اینکه نقشه راه توسعه گردشگری اصفهان تهیه شده است گفت: شهرداری اصفهان با همکاری سازمان میراث فرهنگی سند موضوعی گردشگری کلانشهر اصفهان را آماده کرده است و شهرداری اصفهان با حرکت به سمت ایجاد بسترهای توسعه گردشگری عزم و اراده خود را در این خصوص نشان داده است.
شهردار اصفهان گفت: شهر اصفهان عناوین و برندهایی همچون عنوان پایتختی جهان اسلام، ثبت جهانی صنایع دستی اصفهان و پیوستن به شبکه شهرهای خلاق را کسب کرده است که می تواند بستری برای حرکت به سمت گردشگری مجازی فراهم کند. مجموعه مدیریت شهری درصدد است، اصفهان را به سوی شهر خلاق ببرد و این فقط از منظر سخت افزاری نیست  بلکه از جنبه نرم افزاری نیز به این سمت حرکت خواهد کرد.
وی ادامه داد: اگرچه اصفهان در بخش سخت افزاری دارای جاذبه های تاریخی است اما در حوزه نرم افزاری نیز به لحاظ برخورداری از هنرمندان و صنعتگران بسیار غنی است. اصفهان به عنوان یک شهر خلاق با فرهنگ تنوع پذیر، بردبار، انعطاف پذیر و افق روشن می تواند به یک  شهر جهانی تبدیل شود.
احمد سالک نماینده مجلس شهر اصفهان گفت: امروزه فضای مجازی، جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است و بی تردید ایران نمی‌تواند در این فضا حضور نداشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین زیرساخت هایی که می تواند گردشگران را به شهر اصفهان دعوت کند، گردشگری الکترونیک است، تصریح کرد: در تجارت الکترونیک و گردشگری الکترونیک، گردشگر باید بتواند شهر را بشناسد و با برنامه‌ای منظم سفر کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی اصفهان با تاکید برمرمت و احیاء میراث فرهنگی گفت: برای جلوگیری از نابودی میراث فرهنگی نیازمند تامین مالی هستیم و جذب گردشگران یکی از این راه ها است و بایستی حداقل پنجاه درصد درآمد حاصله برای تقویت زیرساخت های استان، به خود اصفهان باز گردد. درآمد گردشگری می تواند بیشتر از نفت باشد و ترکیه هم اکنون بیشتر درآمد خود را از راه گردشگری دارد و ما می توانیم  قوی تر از این کشور و کشورهای دیگر عمل کنیم.
سالک گفت: نکته بعدی کار فرهنگی است. گردشگر پس از ورود به کشور متوجه فضای آزاد، مهربانی مردم وفضای متفاوت با آنچه رسانه های خارجی بر علیه انقلاب اسلامی با هدف انزوای کشور در دنیا نشان می دهد می شود. همچنین باید فرهنگ انقلاب اسلامی را صادر کنیم و هر گردشگر پیامبر جمهوری اسلامی است و مدیریت اندیشه آنها بستگی به مدیران و راهنمایان گردشگری دارد و به همین دلیل بایستی بر تورها نظارت شود.
وی افزود: فناوری و شرکت های دانش بنیان در راستای رسیدن به اهداف گردشگری نقشی اساسی دارد. باید زنجیره دانشگاه، صنعت، بازار تقویت شود و در این راستا حلقه های مفقوده وجود دارند و ارتباط گردشگری با دانشگاه و بحث گردشگری الکترونیک یک نیاز مشخص است.
امیر حسین دوایی مرکزی، معاون فناوری و نوآوری وزارت فناوری و اطلاعات کشور اهداف گردشگری هوشمند را برشمرد و تصریح کرد: با ورود اینترنت اشیا به حوزه گردشگری هوشمند ادراک آنلاین از موقعیت فیزیکی گردشگر ایجاد می شود و از رویدادهای محیطی مرتبط در کل سفر درکی ایجاد می کند که منجر به ارائه راه حل های متنوع و به هنگام به گردشگر می شود. گردشگری هوشمند در حفظ امنیت و سلامت گردشگر نقش دارد و می توان اطلاعات متناسب با مکان بازدید و در خواست گردشگر را به بهترین شکل ارائه داد و در مواقع خطر علایم هشدار را ارسال نمود.خودکارسازی رزرواسیون یکی دیگر از کاربردهای گردشگری هوشمند است. در صدور صورتحساب و پرداخت ها در طول سفر و در سامانه رسیدگی فوری به مشکلات گردشگر کاربرد خواهد داشت و فقط می توان در فضاهای متصل به اینترنت از آن استفاده کرد.
وی با ذکر چهار لایه پیاده سازی گردشگری هوشمند افزود: لایه اول شبکه های سنسوری است، لایه دوم لایه پلت فورم یا تجمیع داده و قابل دسترس کردن داده ها است. پلت فورم های نرم افزاری واسط لایه بعدی است و در آخرین لایه نرم افزارهای کاربردی قرار دارند و هماهنگی این لایه ها، ایده آل مورد نظر را محقق خواهد کرد.
معاون وزیر به فعالیت های انجام گرفته وزارت ارتباطات و فناوری برای بسترسازی پرداخت و گفت: در بعد ظرفیت باند آیپی و شبکه داخلی در ابتدای دولت یازدهم این عدد 625 گیگابیت بر ثانیه بوده و خوشبختانه امروزه 5/6 برابر شده است و به عدد 4000 گیگابیت بر ثانیه رسیده است. ما از لحاظ ظرفیت تبادل داده در داخل کشور نسبتا خوب هستیم. در بعد پهنای باند اینترنت در سطح بین الملل از عدد 72گیگابیت بر ثانیه امروز به 550 رسیده ایم و 5/7 برابر رشد داشته ایم. مجموعا 28 میلیون نفر به شبکه اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. حدود 19 میلیون نفر در بخش سیار و 9 میلیون نفر در بخش ثابت. درآمد اپراتورهای مخابراتی در سال93، 19000 میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ 3600 میلیارد تومان به عنوان عوارض به دولت برگشته است که از طریق این درآمد زیرساخت ها تامین شده است. در اواخر سال گذشته 18571 هزار روستا به اینترنت پرسرعت وصل شده اند که در ارتقاء ارائه خدمات گردشگری کمک کننده است.
وی ادامه داد: برای بخش اینترنت اشیا در وزارت ارتباطات یک شورای سیاست گذاری ایجاد شده است که مجموعه ای از دستگاه ها، دانشگاه ها، شرکت های خصوصی، منطقه ویژه پیام، سازمان تنظیم مقررات به وظیفه سنگین تنظیم مقررات فرکانس می پردازند. فعالیت این مجموعه مشخص کردن وظیفه دولت در سطح حاکمیتی مانند سرمایه گذاری های کلان خارج از توان بخش خصوصی و تنظیم مقررات است.
سعید جعفر تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان دغدغه های شهرنشینی در سال های آتی اذعان کرد: ارزیابی ها نشان می دهد که تا سال 2020 جمعیت شهرنشینی آسیا به 50 در صد خواهد رسید که این تغییرات وسیع جمعیتی شهرهای کوچک را به شهرهای بزرگ تبدیل خواهد کرد. ما با چالش های جدی آب، غذا، سلامت، محیط زیست و انرژی روبرو خواهیم شد. اگر بخواهیم شهرهای پایدار داشته باشیم که برای شهروندان آن قابل زیست باشد با موضوع پایداری در حمل و نقل، اقتصاد، صنعت و هر آنچه که مبتنی بر کرامت انسانی، شهروند مداری و انسان مداری، حفظ محیط زیست و حفظ سرمایه های تجدیدناپذیر است، مواجه خواهیم بود .
وی بیان کرد: شهر هوشمند مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی، صنعتی، محیط زیستی، اجتماعی و سایر اجزای دیگر خواهد بود و طبیعتا گردشگری به عنوان یکی از اجزای این شهرهای هوشمند تلقی خواهد شد. به طور قطع استفاده از سیستم های اطلاعات و فناوری ارتباطات رکن اصلی شهرهای هوشمند آینده خواهد بود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اهمیت حرکت به سوی شهرهوشمند تصریح کرد : هر چه ما دیرتر به سمت چنین شهرهایی حرکت کنیم بیشتر ضرر خواهیم کرد و هزینه های بیشتری را پرداخت می کنیم. اجزای شهر هوشمند با یکدیگر ارتباطات یک به یک و از یک سو به چند سو خواهد داشت و هر کدام بر دیگر اجزا اثر می گذارد. برای رسیدن به چنین شهری باید گام های جدی و موثر برداشته شود. نتیجه ساختارهای سخت افزاری و نرم افزاری و سیستم های شهری تا موضوعات مرتبط به آحاد جامعه، زندگی با برنامه و قابل پیش بینی و به طور کلی حکم رانی بر شهرها بر مبنی یک نظام سازمان یافته و برپایه تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات خواهد بود.
وی ادامه داد: به طور کلی اعتقاد داریم که توسعه پایدار بدون حمل و نقل پایدار محقق نخواهد شد و گردشگری بدون داشتن یک حمل و نقل مطلوب تحقق پیدا نخواهد کرد. برای ارتقاء زندگی شهروندان باید استانداردهایی تعریف شود که در موضوع حمل و نقل این استانداردها شامل ایمنی، یکپارچگی، در دسترس بودن، روان و راحت بودن و پاک بودن می شوند و این باعث پیشرفت مطلوب برای شهروندان شهر و میهمانانی که از اقصی نقاط دنیا به شهر ما می آیند خواهد شد. بنابراین برای داشتن یک شهر انسان محور در موضوع حمل و نقل ما نیاز داریم که چنین چشم اندازی را برای شهرهای خود ببینیم.
تشکری هاشمی بر نیاز به داشتن یک چشم انداز برای شهر تاکید کرد و گفت: بر مبنای این چشم انداز و رسالت تعریف شده اقداماتی باید صورت پذیرد. در زمینه آموزش فرهنگ و رفتارهای ترافیکی، موضوع مدیریت تقاضای سفر و موضوع افزایش ایمنی در معابر شهری اهمیت دارد. ارتقاء کیفیت محیط زیست و حمل و نقل غیر موتوری و توسعه سیستم های حمل و نقل عمومی و مدیریت پارکینگ از جمله کارهایی است که در مدیریت حمل و نقل تهران برنامه ریزی وسیعی انجام گرفته است. امروزه با روش های سنتی و مبتنی بر نیروی انسانی قادر به مدیریت شهرهای بزرگ نخواهیم بود و به همین دلیل شهر تهران دارای شبکه ای یکپارچه از فیبر نوری برای برقراری ارتباطات است. شبکه ارتباطات رادیویی، چراغ های راهنمایی و رانندگی، سامانه ثبت تخلف و تردد، تابلوههای پیام متغییر و سامانه های تردد در سطح شهر از جمله این ابزارها هستند.
وی یادآور شد: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران موفق شده با استفاده از سیستم های هوشمند و ابزارهای کنترل سرعت، میزان تلفات در تصادفات بزرگراهی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. برای کنترل آلودگی های زیست محیطی، شهر تهران را به سه رینگ تقسیم کرده ایم. همچنین استفاده کنندگان نیاز به اطلاعات دارند و بایستی اطلاعات را لحظه به لحظه در اختیار آنان بگذاریم . ما معتقد هستیم که امروزه تکنولوژی باید در خدمت شهروند باشد تا بتوان شهر هوشمند را پیاده سازی کرد.
مصطفی زهرانی، دبیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در این کنفرانس بیان کرد: تئوری های گوناگونی برای مطالعات تحولات بین المللی وجود دارد. یکی از این تئوری ها، تئوری ارتباطات است. تحولات دنیا را می توان با تئوری ارتباطات به خوبی تبیین و پیش بینی کرد.
وی با اشاره به اینکه ما اکنون در چهارمین انقلاب ارتباطات هستیم، گفت: اولین انقلاب، انقلاب چاپ، دومین تلفن و تلگراف، سومین ماهواره و چهارمین انقلاب، انقلاب وب است.
 دبیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اظهار کرد: فهم تحولات جهانی مسئله جهانی شدن و گردشگری الکترونیک بر مبنای فهم انقلاب چهارم است؛ امروزه همه می توانند با یک لب تاپ فکر کنند و شغل ایجاد کنند. فهم انقلاب چهارم ارتباطات می تواند کمک کند که در سطح فراجهانی شدن به موضوع گردشگری نگاه شود.
مصطفی زهرانی با تاکید بر تمایز قائل شدن بین مدرنیته و غرب گرایی در کشور، بیان کرد: برخی در ایران با داشتن نگاه اشتباه از مدرنیته و غرب گرایی مانع رشد کشور و صنعت گردشگری می شوند .
وی افزود: به گردشگری الکترونیک در قالب پس از برجام هم باید توجه شود. برجام برای ما یک مساله ساده ولی بی نهایت مهم بود و به دنیا ثابت کرد ایرانی را نمی توان جزو شهروند درجه دوم جهانی محسوب کرد و  این موضوع راه را برای توسعه صنعت گردشگری باز می کند.
مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی فرمول بسیار مهمی است و گردشگری یکی از ابزارها و مؤلفه های مهم اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
 
محمد علی کریمی، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی در این کنفرانس گفت: نظام بانکی کشور به واسطه تحریم ها و همچنین مشکلات دیگر از بسیاری استانداردهای دنیا عقب مانده است و این بدین معنی نیست که بانکداری ما در حوزه الکترونیک کاری نکرده باشد. اتفاقا یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی در طول سالهای گذشته تجلی پیدا کرده است. در سال های تحریم سامانه های متعددی تعریف شده و زیرساخت های توسعه ارتباطات بانکداری الکترونیک مناسبی شکل گرفته ولی طبیعتا در حوزه اتصالات بین المللی به دلیل نداشتن ارتباطات مشکلاتی جدی داریم.
وی با بیان اینکه که تجارت الکترونیک و گردشگری الکترونیک بدون زیرساخت های بانکداری الکترونیک موفق نخواهد بود، اضافه کرد: انتظار می رود بعد از برجام، نظام بانکی کشور بیشترین تاثیر مثبت را بپذیرد. تلاش های بسیاری برای برقراری ارتباطات صورت گرفته و آنچه اهمیت دارد ایجاد روابط کارگزاری با بانک های دنیا است. تا کنون بیش از سیصد ارتباط کارگزاری ایجاد شده و با وجود موانع متعدد، از زمان اجرایی شدن برجام تاکنون توفیقات بسیار خوبی نصیب نظام بانکی ما شده و حوزه های بین الملل بانک ها به شدت فعال هستند.
محمد علی کریمی ادامه داد: در سال 95 بحث اتصالات بین المللی در اولویت قرار دارد که در مسئله گردشگری ورودی و خروجی اهمیت می یابد. کارت ویزا و مستر کارت به دلیل برخورد با موضوع دلار و وجود تحریم های اولیه و مشکل دلار، با موانعی روبرو است. اما با دو شبکه جی سی بی(JCB) از ژاپن و یو سی بی(UCB) از چین مذاکراتی انجام شده و در حال نهایی شدن است تا این دو شبکه به کارت های کشور اضافه شوند.
مدیر روابط عمومی بانک مرکزی یکی از مهم ترین دستاوردهای نظام بانکی دولت یازدهم  را بحث ثبات نرخ ارز دانست و تصریح کرد: در این مدت دامنه نوسانات به کمتر از 8درصد و 10درصد رسیده که با این ثبات و کنترل تورم امید به رونق اقتصادی و جذب سرمایه گذاران خارجی بیشتر خواهد بود.

 

1