20 آوریل 2024 - 06:31

اعلام آمادگی ایران برای مشارکت در مرمت محوطه جهانی پالمیرا

4 آوریل 2016 - 11:20 dsfr.ir/9364y

اعلام آمادگی ایران برای مشارکت در مرمت محوطه جهانی پالمیرا
ایلنا
نمایی از شهر باستانی پالمیرا

جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی آمادگی خود را برای مشارکت در اقدامات مرمت و بازسازی میراث فرهنگی منقول و غیرمنقول در خطر در سوریه به خصوص محوطه جهانی پالمیرا اعلام کرد.

به گزارش میراث آریا؛ دکتر مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ارسال نامه ای به ایرینا بوکوا، مدیرکل سازمان آموزش، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) اعلام کرد: با توجه به مسوولیت جمهوری اسلامی ایران در خصوص شرایط فعلی میراث فرهنگی در خطر سوریه و کمک به آن کشور در مرمت و بازسازی پایگاه میراث جهانی پالمیرا، بدین وسیله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران مراتب آمادگی خود را برای مشارکت در زمینه محافظت، ارتقا و مرمت میراث فرهنگی منقول و غیرمنقول در خطر سوریه به خصوص پالمیرا اعلام می دارد.

شهر باستانی پالمیرا که سال گذشته توسط داعش اشغال شده بود، اخیرا توسط ارتش سوریه آزاد شد. این شهر باستانی با قدمتی بیش از 2000 سال، در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

سال گذشته و در پی اشغال این منطقه، جمهوری اسلامی ایران طی نامه ای خطاب به مدیرکل یونسکو، خواستار اقدام جامعه بین المللی برای حفظ آثار فرهنگی در خطر سوریه شد.

دیدگاه ها

  • ناشناس 5 آوریل 2016 - 11:18

    بنام خداوند بخشنده مهربان.
    جناب آقای سلطانی فر، سلام علیکم
    ضمن عرض ادب و احترام، به استحضار می رساند یک مجموعه معماری ساسانی شامل یک چهارطاقی ارزشمند به نام «کنار سیاه» در شهرستان فیروزآباد از دوره ساسانی (۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی) وجود دارد که در تاریخ 11 دی ماه سال 1380 با شماره ثبت 4534 بعنوان یک اثر ملی ثبت شده است. در بازدیدی که در تعطیلات عید از آن داشتم، محل نگهداری احشام شده و کف آن را سراسر علوفه خشک پوشانده بود. در دیواره بخش هایی از آن، تخریب هایی متأخر به چشم می خورد و متأسفانه شرایط نابسامانی هم داشت. این بنا تقریبا همزمان با محوطه باستانی پالمیرا (سده های یک و دو میلادی) ساخته شده است، یعنی زمانی که سوریه فعلی، بخشی از سرزمین ایران به شمار می رفت. به سبب ویژگی های ساختاری، بکر بودن، ارزش تاریخی، فرهنگی، مذهبی و توریستی، محوطه و بنای «کنار سیاه» ارزش بالایی دارد و اتفاقا در نقطه ای بسیار کلیدی و در دسترس عموم نیز واقع شده است. از آنجا که به سبب شرایط اقتصادی کشور و محدودیت های موجود در تخصیص بودجه های فرهنگی، خزانه سازمان فخیمه میراث فرهنگی را تهی از حداقل های مورد نیاز می دانم، از شما خواهش می کنم در صورت صلاحدید، در کنار نگاه لازم فرا مرزی ـ که قطعا می بایست همواره مورد توجه قرار بگیرد ـ عنایتی هم به این محوطه داشته باشید. اگر قرار است بازسازی «پالمیرا» برای سوری ها آب داشته باشد، شایسته نیست «کنارسیاه» هم برای ایرانی ها نان داشته باشد؟
    موارد متعدد تاریخی دیگری نیز موجود است که به سبب پرهیز از گفتمان غیر علمی و غیر عملی، بیان آنها در اینجا نابجا است. از این رو از آن پرهیز می کنم.
    خدا رفتگان شما را بیامرزد. سایه عالی مستدام و عزت این سرزمین برقرار.

1