29 مارس 2024 - 02:40

مالکیت های چندگانه جنگل های اندونزی را ذوب می کند

3 آوریل 2016 - 11:00 dsfr.ir/zz3e8

مالکیت های چندگانه جنگل های اندونزی را ذوب می کند
گاردین
محقق صلح سبز در کنار باقیمانده های آتش سوزی در زیستگاه اورانگوتان

همپوشانی مجوزها در اندونزی چالش بزرگی را در زنجیره تامین بدون جنگل زدایی ایجاد کرده است.

به گفته صلح سبز نقشه هایی که به تازگی از جنگل های اندونزی منتشر شده نشان می دهد دلایل متعددی از جمله ادعای مالکیت صنعت روغن پالم، معدن کاری و چوبری بر یک منطقه و درگیری و فساد بر سر این عوامل مانع از تلاش بری توقف جنگل زدایی و آتش سوزی در این جنگل ها شده است.

به گزارش دنیای سفر و به نقل از گاردین، تدوین این داده ها در طول یک دهه فعالیت صلح سبز بر اساس داده های استان ها، شرکت ها و نقشه های بزرگ مقیاس صورت گرفته است و نشان می دهد در یک زمان مالکیت یک منطقه هم به معدن کاری و هم به صنعت روغن پالم واگذار شده است. در چنین وضعیتی که موجب سردرگمی شرکت ها در اعاده ادعاهایشان است آنها تعهد خود نسبت به حفاظت از جنگل زدایی را نادیده می گیرند.

وزارت محیط زیست و جنگلداری حق مالکیت یک زمین را به یک کارخانه خمیرکاغذ داده در حالی که همزمان مقامات محلی و استانی نیز حق مالکیت بر همان زمین را برای معادن زغال سنگ به یک شرکت دیگر داده اند. ریچارد جورج از کمپین صلح سبز بریتانیا می گوید شما نمی توانید صنایع مرتبط با جنگل را کنترل کنید اگر ندانید چطور زمین را کنترل کنید.

بر اساس گفته های معاون رئیس کمیسیون ریشه کنی فساد اندونزی نیز  فساد در لایه های مختلف دولت در اندونزی تشدید شده است و بسیاری از مقامات به تبادل حق مالکیت زمین برای جمع آوری پول در مبارزات انتخاباتی و یا نفوذ در صاحبان کسب و کارهای قدرتمند و یا گرفتن رشوه با دادن امتیازات مشغول هستند.

این مقام مسئول ضمن سرزش فساد رخ داده در عرصه های طبیعی می گوید تبانی بخش خصوصی و دولت در سطوح محلی و استانی و حتی ملی در این حوزه وجود دارد. این امر موجب شده تا آتش سوزی و به دنبال آن پاکسازی زمین در سطح گسترده تری در زمان انتخابات صورت گیرد.

از این رو معاون رئیس کمیسیون ریشه کنی فساد اندونزی  به دنبال لغو امتیازات و مجوزهایی است که به صورت غیرقانونی به شرکت ها و افراد داده شده است. این کمیسیون همچنین مسئولیت پیگیری مقامات فاسدی که این مجوزها را صادر کرده اند را به عهده دارد.

از زمان به قدرت رسیدن رئیس جمهور جوکو ویدودو در سال 2014 دولت او متعهد به کاهش جنگل زدایی در این کشور و به این منظور مبارزه با فساد و فعالیت های غیرقانی، ثبت ملی مالکیت زمین و ترسیم یک نقشه به عنوان مرجع توسط این دولت وعده داده شد.

اما این ابتکار که قرار بود در سال گذشته نهایی شود تا سال 2019 به تاخیر افتاد. به گفته معاون رئیس کمیسیون ریشه کنی فساد اندونزی،  این امر به واسطه سرکشی و تمرد وزارتخانه ها و دولت های محلی از تسلیم کردن سند های ناشی از فعالیت های آنها در موضوع واگذاری جنگل ها رخ داد.

آیدا گرین بری مدیرعامل پایداری در صنعت کاغذ و خمیرکاغذ آسیا می گوید همپوشانی مجوزها در اندونزی چالش بزرگی را در زنجیره تامین بدون جنگل زدایی ایجاد کرده است.  او در همین زمینه به اختلاف بر سر زمین در کالیمانتان غربی در جزیره بورنئو اشاره می کند که به عنوان زیستگاه اورانگوتان شناخته شده است؛ در واقع مالکیت چندگانه در این منطقه منجر به از بین بردن جنگل در زیستگاه این گونه شده است

تام جانسون مدیر تحقیقات محیط زیست  منظره زمین معتقد است ما با مشکل بزرگتری در اندونزی علاوه بر همپوشانی امتیازات روبرو هستیم و آن تجاوز به سرزمین های ادعاد شده توسط جوامع محلی است. در 16 مارس کمیسیون حقوق بشر اندونزی خلاصه ای از 1000 صفحه از درگیری های اخیر بر سر زمین را منتشر کرده است.

به گفته جانسون بیشترین مشکلات به واگذاری زمین هایی برمی گردد که در آن جامعه محلی ساکن بوده و در حال حاضر به بخش خصوصی واگذار شده است. به عنوان مثال در غرب کالیمانتان و در منطقه ملاوی 95 درصد از زمین ها توسط شرکت های خصوصی کنترل می شود.

از این روست که صلح سبز امیدوار است به جای انتشار نقشه های بزرگ مقیاس یک نقشه واحد از جنگل های اندونزی منتشر شود.  زمانی که تصدی گری زمین به صورت شفاف مشخص شود همه از جمله دولت، جامعه مدنی، شرکت ها و مردم اندونزی می دانند باید از چه مرجعی درخواست پاسخگویی داشته باشند، البته که در راه رسیدن به این هدف با مقاومت ها و کارشکنی هایی وجود خواهد داشت.

1