28 مارس 2024 - 23:23

رمز موفقیت مقصد گردشگری چین چیست؟

15 مارس 2016 - 11:00 dsfr.ir/480zm

رمز موفقیت مقصد گردشگری چین چیست؟
www.traveldailynews.asia
لوگو و تگ لاین برند ملی گردشگری چین

شاید در طراحی لوگو برند گردشگری چین، هیچ یک از دارایی های این کشور ذکر نشده باشد اما خلق کمپین های تبلیغاتی هوشمندانه رمز موفقیت این مقصد است.

گنجینه های باستانی و شگفتی های مدرن کشور چین حاصل بیش از 5 هزار سال فرهنگ و تاریخ است. طبیعت، میراث، آشپزی و هنر مردمان این سرزمین هر گردشگری را مجذوب  خود خواهد ساخت. مردمان چین خونگرم و مشتاق به اشتراک گذاشتن فرهنگ و مهمان نوازی خود هستند. بر اساس خبرنامه­ ی آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی جهانگردی با به پایان رسیدن سال 2015، کشور چین شاهد رشد فزاینده ای در گردشگری ورودی خود نسبت به سال 2014 بوده و 65.4 میلیون گردشگر  وارد این کشور شده و این در حالی است که تا قبل از سال 2003 تمرکز این کشور تنها بر گردشگری داخلی بوده است.

لوگو و تگ لاین برند گردشگری چین

کشور چین سالیان متمادی از برند گردشگری برخوردار نبود. در سال 2013 لوگو گردشگری و تگ لاین این کشور توسط سازمان  ملی گردشگری چین (CNTA) معرفی شد. 

با یک نگاه کلی میتوان به این موضوع پی برد که در طراحی این لوگو شیوه های مدرن و باستانی خطاطی چینی به کار گرفته شده است. در پس زمینه ی لوگو به رنگ سفید و البته به زبان چینی باستان کلمه ی " سفر"  به چشم می خورد. پس زمینه آبی رنگ به معنای قدرت و نشاط است. عبارت و تگ لاین "Beautiful China "  هم به زبان چینی و هم انگلیسی در لوگو آمده است.  رنگ قرمز عبارت چینی" Beautiful China" برگرفته از رنگ پرچم ملی چین و نمادی از فرهنگ این کشور است. در نوشتن این عبارت به زبان چینی از نوع خاصی از خطاطی استفاده شده، در حالی که همین عبارت به انگلیسی به صورت دست خط و بسیار روان و ساده نوشته شده است که چشم اندازی بین المللی و پویا از این مقصد ارائه می دهد. تگ لاین "Beautiful China"  گویی خوش آمد گویی و استقبال صنعت گردشگری این کشور را از گردشگران نشان می دهد و منعکس کننده ی سنت ها و منابع طبیعی و فرهنگی فراوان این کشور برای گردشگری است. این تگ لاین تفسیری واضح، جامع و دقیق از ماهیت صنعت گردشگری این کشور ارائه می دهد.

کشور چین نیز از کمپین های تبلیغاتی گوناگون استفاده می کند. برای مثال این کشور از سال 2013 به بعد برای هر سال یک کمپین تبلیغات گردشگری به راه انداخته و هر کمپین دارای موضوع و اسلوگان منحصر به خود است. در سال 2014 کمپین "Year of Smart Travel" با اسلوگان " بی دغدغه چین زیبا را بازدید کنید" شکل گرفت. در واقع هدف سازمان ملی گردشگری چین استفاده حداکثری از فناوری های جدید و رسانه ای برای ترویج گردشگری ورودی این کشور بوده است.  کمپین "Year of Silk Road Tourism" در سال 2015  با اسلوگان "چین زیبا را در امتداد جاده ی ابریشم کشف کنید" برپا شد و هدف اصلی آن ایجاد همکاری میان کشورهای استقرار یافته در جاده ی ابریشم و ترویج گردشگری درون مرزی بود.

از دیگر عملکرد های موفق این مقصد در حال حاضر فعالیت مشارکتی تحت عنوان "سال گردشگری آمریکا- چین" با کشور آمریکا در سال 2016 است. سازمان ملی گردشگری چین و سازمان مدیریت مقصد آمریکا از این طریق قصد دارند تا گردشگری را بین این دو مقصد ترویج دهند تا منافعی دو جانبه خلق کنن.

مقصد گردشگری چین در سال های اخیر به خوبی عمل کرده است به گونه ای که از لحاظ درآمد های حاصل از گردشگری و تعداد گردشگران ورودی از جایگاه خوبی نسبت به مقاصد قدرتمند برخودار شده است. اما شاید بتوان گفت  تگ لاین برند گردشگری چین بهتر از لوگو آن عمل کرده است. در واقع نقطه ی ضعف برند گردشگری چین در طراحی لوگو آن نهفته است. در این لوگو هیچ کدام از دارایی های گردشگری این کشور و ماهیت مقصد به گردشگر ارائه نمی شود و نمی تواند تصویری جامع از مقصد در ذهن گردشگر ایجاد کند. اما باید خاطر نشان کرد که  خلق کمپین های هوشمندانه رمز موفقیت این مقصد گردشگری بوده است.

1