28 مارس 2024 - 22:28

تکنولوژی های فنلاند برای رفع آلودگی آب و خاک ایران در راهند

28 فوریه 2016 - 14:50 dsfr.ir/6y035

تکنولوژی های فنلاند برای رفع آلودگی آب و خاک ایران در راهند
فرهنگ نیوز
معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست

انعقاد تفاهم نامه همکاری میان ایران و فنلاند عنوان برنامه ای بود که امروز صبح با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،‌ وزیر محیط زیست، سفیر و هیات اقتصادی فنلاند و خبرنگاران حوزه محیط زیست برگزار شد.

در این نشست معصومه ابتکار با بیان اینکه همکاری های بین المللی برای بهبود محیط زیست جنبه انسانی دارد گفت:‌ مسائل محیط زیست مباحث جهانی و کشورها علاقه مند به همکاری در این زمینه ها هستند زیرا این عرصه در جهان دچار آسیب و تهدید شده است.

وی افزود:  چنین رویه ای موجب همکاری های بین المللی در موضوعاتی مانند گرمایش زمین و حفظ تنوع زیستی شده است که در ضمن باید با یک نگاه انسانی و همکاری بشری باید همراه باشد.

ابتکار با اشاره به اینکه در این همکاری ها، تبادل تجربه و فناوری تاثیر بسیاری دارد، تصریح کرد: اقتصاد سبز موضوعی است که در حوزه تجارت و فعالیت اقتصادی برای بهبود محیط زیست عمل می کند و  ما همکاری های خوبی را در دولت یازدهم در این عرصه با توجه به جهت گیری های دولت با تحکیم مناسبات بین المللی داشته ایم.

وی ادامه داد: امروز وزیر محیط زیست فنلاند حاضر است تا چارچوب همکاری های مشترک را تعریف و تنظیم کند؛ ما امیدواریم در زمینه های مختلف این همکاری ها اجرایی و هر دو کشور از این امر بهره مند شوند.

شفیعی نیز در این نشست به دیدار سال گذشته وزیر خارجه فنلاند از ایران و سازمان محیط زیست اشاره کرد و گفت: در این دیدار وزیر خارجه فنلاند از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دعوت کرد تا از نمایشگاه فناوری های پاک و سازگار با محیط زیست در هلسینکی دیدار داشته باشد و از دستاوردهای آنها بازدید کند.

وی اضافه کرد: در روزهای پایانی سال جاری ابتکار از فنلاند به عنوان یکی از کشورهای پیشگام تولیدکننده فناوری پاک در جهان بازدید کرد. همچنین این دیدار موجب شد ما به عنوان برگزار کننده نمایشگاه بین المللی محیط زیست مصمم تر شویم از دولت و بخش خصوصی فنلاند برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.

شفیعی تصریح کرد: با امضای تفاهم نامه به عنوان اولین سند رسمی محیط زیستی میان ایران و فنلاند فصل نوینی از فعالیت های محیط زیستی گشوده  می شود. همچنین هیات اقتصادی فنلاندی که در عرصه حفاظت از محیط زیست حضور دارند در نمایشگاه غرفه داشته و نشست هایی را به خود اختصاص داده اند و این امر به تحکیم روابط در این عرصه ها می انجامد.

وزیر محیط زیست فنلاند نیز در این نشست با تشکر از ابتکار و تبریک اجرایی شدن برجام برای حل یکی از مشکلات روز جهان گفت: فنلاند بر اساس اسناد موجود، پاکیزه ترین کشور جهان است و ما امیدواریم در عرصه فناوری های پاک بتوانیم زمینه های مشترکی را با ایران داشته باشیم.

وی در خصوص این زمینه ها اظهار کرد: کشاورزی پایدار و جنگلداری پایدار،‌ مدیریت پسماند و منابع آب از جمله این حوزه ها است.

وزیر محیط زیست فنلاند در پاسخ به این پرسش که همکاری های دانشگاهی دو کشور چگونه خواهد بود،‌ تصریح کرد: بیوانرژی، ‌بهره وری انرژی و مدیریت پسماند،‌ آلودگی هوا،‌ مدیریت آب و منابع طبیعی در حوزه همکاری های بین دانشگاهی اتفاق می افتد. همچنین از آنجا که فنلاند با دارا بودن 188 هزار دریاچه به عنوان کشور دریاچه ها شناخته شده است،‌ این موضوع نیز در چارچوب همکاری های دو کشور می گنجد.

ابتکار در پاسخ به پرسش خبرنگار دنیای سفر درباره همکاری دو کشور در زمینه اعزام دانشجو و بورسیه گفت: در زمینه همکاری های دانشگاهی و تبادل دانشجو،‌ اجرایی شدن این تفاهم نامه ممکن است بورسیه را هم شامل شود. اما در حال حاضر کارگاه های علمی که به توان افزایی دو کشور در حوزه محیط زیست کمک کند،‌در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین یکی از عرصه های همکاری دو کشور را محیط طبیعی و تنوع زیستی عنوان کرد و در پاسخ به این خبرنگار درباره افزایش مناطق چهارگانه به عنوان تعهد ایران در کنفرانس 2020 با همکاری فنلانداظهار کرد:  ما نسبت به این موضوع حساس هستیم و یکی از این زمینه های همکاری ما در بحث حفاظت از طبیعت و بهره برداری از منابع ذکر شده است. مدیریت بهتر مناطق حفاظت شده و توسعه آنها و بهره گیری از تجربیات کشور فنلاند از دیگر برنامه های ما در این حوزه خواهد بود.

وزیر محیط زیست فنلاند نیز درباره تاثیر این تفاهم نامه در کاهش آلودگی خاک گفت: جلوگیری از آلودگی خاک برای ما بسیار مهم است. در این زمینه باید صنعت و شهرداری ها به عنوان کسانی که در این امر دخیل هستند کمترین آلودگی را ایجاد کنند؛ تکنیک هایی نیز در این زمینه وجود دارد که می توان از آن ها برای جلوگیری از آلودگی خاک استفاده کرد و ما دارای تکنولوژی های این عرصه هستیم.

وی درباره آلودگی هوا به عنوان دیگر زمینه همکاری اظهار کرد: آلودگی هوا به واسطه درگری بودن مستقیم همه مردم به ویژه در شهرهای بزرگ نظیر تهران اهمیت زیادی دارد و برای آن باید بهینه سازی مصرف سوخت و استفاده از ماشین هایی که از سوخت کمتری را مصرف کنند،‌ مدنظر قرار گیرد. در حال حاضر شرکت های فنلاندی با چینی ها درباره آلودگی هوای پکن همکاری های مشترک داشته و طرح پکن زیبا توسط شرکت های فنلاندی در این کشور انجام می شود.

1