28 مارس 2024 - 08:07

برترین های دریافت کنندگان نشان مرغوبیت ملی در راه جشنواره فجر

28 فوریه 2016 - 17:00 dsfr.ir/245tb

برترین های دریافت کنندگان نشان مرغوبیت ملی در راه جشنواره فجر
مینا رشیدی
نشست سومین دوره برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی

صنایع دستی به عنوان هنرهای بومی و سنتی کشور باید بتواند در بین هنرهای مدرن دهه فجر بدرخشند و به نمایش گذارده شوند.

بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست سومین دوره برنامه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی که 9 اسفند ماه 1394 در سالن فجر سازمان برگزار شد، گفت: یکی از بهترین برنامه های معاونت صنایع دستی سازمان، همین برنامه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی است.

وی با خوشحالی ابراز کرد: خوشبختانه امسال نیز سهمیه ما برای ارسال آثار صنایع دستی برای دریافت مهر اصالت جهانی افزایش یافته است. از آنجایی که مسئولیت صنایع دستی غرب آسیا به طور مشترک به عهده عمان و ایران است، با افزایش سهمیه رو به رو بوده ایم و امیدواریم بتوانیم در سطح جهانی بیش از گدشته افتخار برای کشور کسب کنیم.

بهمن نامورمطلق با اشاره به تعداد بالای آثاری که نشان ملی مرغوبیت دریافت کرده اند، بیان کرد: امسال 1140 اثر موفق به دریافت این نشان شده اند اما این کمیت زیاد از ارزش تاثیرگذاری کیفی آنها می کاهد. در صحبت های خود با آقای علی حاجی شیزری، مدیر کل دفتر توسعه و ترویج، پیشنهاد دادیم با گذاشتن سقفی - مثلا به تعداد 100 نفر برتر - می توان بر ارزش این نشان ملی افزود.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: با گزینش از میان تمام افراد و هنرمندانی که امسال موفق به دریافت نشان ملی شده اند و با محدود شدن تعداد کلی آنها سازمان می تواند به طور موثر با اعطای تسهیلات، امکانات، امتیازات لازم، تبلیغات و کمک های بلا عوض به حمایت واقعی از این افراد بپردازد. علاوه بر این می توان با چنین گزینش هایی به تدوین و چاپ کتب آثار این هنرمندان پرداخت و به مدل سازی های موفق دست یافت و آن را ترویج داد.

وی در اشاره به جشنواره فجر به عنوان رویدادی که به نمایش هنرهای مدرن کشور نظیر موسیقی، سینما و تئاتر و ... می پردازد، بیان کرد: متاسفانه در دهه فجر جای هنرهای ایرانی و سنتی کشور خالی است. شاید بتوان از این رویداد هنری کشور استفاده کرد و با برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی برای هنرمندان سنتی کشور که موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت شده اند نیز احقاق حق کرد.

بهمن نامورمطلق با تاکید بر این موضوع که برنامه نشان ملی مرغوبیت در حقیقت جشنواره فجر صنایع دستی کشور است، افزود: پیشنهاد می کنم در سال آیند همزمان با جشنواره فجر داوری و برنامه ای برای گزینش برترین های نشان ملی مرغوبیت داشته باشیم و بتوانیم به 10 هنرمند برتر صنایع دستی کشور جوایز نفیس ارائه دهیم.

مهران هوشیار، استاد دانشگاه سوره در تایید سخنان معاونت صنایع دستی گفت: من افتخار داشته ام 3 دوره دبیر جشنواره هنرهای تجسمی دهه فجر باشم و در دوره دوم پیشنهاد دادم تا از هنرهای بومی و ملی خود نیز در این جشنواره استفاده کنیم. اما مسئولین وزارت ارشاد بر این عقیده اند انجام چنین کاری وظیفه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و جز از طریق مسئولین و مقامات سازمان ممکن نیست.

وی اضافه کرد: با ایجاد بستری برای ورود صنایع دستی در جشنواره های هنری دهه فجرمی توان به تلطیف فضای فرهنگی-هنری و ارتقای سطح هنری محصولات صنایع دستی و تغییر این ذهنیت که صنایع دستی تنها کاربردی است و از فضای هنری ویژه ای برخوردار نیست، کمک کرد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان اظهار کرد: ما امیدواریم بتوانیم با انجام برنامه های لازم تا سال آینده نمایشگاهی از آثار منتخب دریافت کنندگان نشان ملی مرغوبیت در دهه فجر داشته باشیم و با ایجاد فرهنگ سازی های مربوطه بتوانیم مردم را تشویق کینم تا علاوه بر دیدن فیلم ها و تئاترها و کنسرت های موسیقی از نمایشگاه های صنایع دستی نیز بازدید کنند.

1