16 آوریل 2024 - 23:07

برگزاری نشست هماهنگی و هم اندیشی دست اندرکاران صنعت هتلداری

24 فوریه 2016 - 10:20 dsfr.ir/z21c8

برگزاری نشست هماهنگی و هم اندیشی دست اندرکاران صنعت هتلداری
مینا رشیدی
نشست جامعه هتلدران ایران با نایب رییس مجلس شورای اسلامی

نشست هماهنگی و هم اندیشی دست اندرکاران صنعت هتلداری کشور، سه شنبه 4 اسفندماه 1394، در ساختمان اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران همزمان با افتتاح رسمی آن برگزار شد.

در این نشست از حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز دعوت شده بود تا علاوه بر قدردانی در حل برخی از مشکلات جامعه هتلدران ایران در مجلس، نظیر حذف بند ج تبصره 14 لایحه بودجه سال 1393 و جلوگیری از حذف 50 درصد معافیت مالیاتی هتلداران، با برخی از مشکلات پیش روی این صنف در داخل و خارج از سازمان متولی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آشنا شوند.

جمشید حمزه زاده، رییس جامعه هتلداران کشور، در اشاره به موانع و چالش های پیش روی این جامعه خارج از سازمان متولی گردشگری گفت: سازمان هایی نظیر گمرک، بیمه، امور مالیاتی کشور، شهرداری بر مسیر پیشرفت این اتحادیه موانع بسیاری قرار می دهند. همچنین در زمینه تسهیلات بانکی انتظار داریم از بهره های سنگین وام ها کاسته شود.

وی افزود: متاسفانه امروز نه تنها جامعه هتلداران بلکه سایر تشکل ها و اصناف نیز به واسطه برخی آیین نامه ها و دستورالعمل های سازمان متولی گردشگری با مشکلات بسیاری رو به رو شده اند. نوع نگاه حاکم در سازمان متولی عمدتا مبتنی بر نگاه حاکمیتی و دولتی است و همین نگاه باعث شده است اکثر آیین نامه های مشوق و تاثیر گذار به نوعی بازنگری شوند و در این بازنگری که از طریق هیات دولت صورت گرفته است عمدتا مشوق های بخش خصوصی نیز سلب شده است.

رییس جامعه هتلداران کشور تصریح کرد: ما در زمینه گردشگری از مشوق های خوبی برخوردار بودیم و ما انتظار افزایش این مشوق ها و نه حذف آنها را داشتیم.

جمشید حمزه زاده بیان کرد: ما انتظار داریم در مجلس و در قالب قوانین تسهیل کننده این چالش ها پیگیری و بر طرف شود. ما امیدواریم قول هایی که برای حل این معضلات توسط حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد داده شده است، پیگیری شود.

علی فرخی مهر، رئیس اتحادیه هتل و هتل آپارتمان های تهران با اشاره به 132 صنفی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در ان مشغول هستند اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی ما دچار مشکلاتی اساسی شدیم. تشکیلات ما در 3 بخش اتحادیه، انجمن و جامعه فعال هستند. این بخش ها مشکلی با یکدیگر ندارند اما هر از چند گاهی به ما گفته می شود جامعه قبول نیست و روزی دیگر اتحادیه مورد پذیرش نیست. ما احتیاج داریم در این دوره در مجلس تکلیف ما مشخص شود.

وی ادامه داد: ما در سطح کشور 1200 تا 1300 هتل داریم و با جمع تمام انواع اقامتگاه ها این تعداد به 10 هزار عدد نیز نمی رسند، چرا برای چنین تعداد محدودی چنین سازمان و تشکیلات بزرگی ایجاد شده است که جز مانع تراشی و دخالتکمکی به ما نمی کند.

رئیس اتحادیه هتل و هتل آپارتمان های تهران تصریح کرد: در دولت قبل با تفویض اختیاراتی که به ما صورت گرفت، قرار شد اصناف با گرفتن خود اظهاری بر بهداشت هتل ها نظارت کنند و حدود 20 نفر کارشناس برای 120 - 130 هتل آموزش دید که با پول خود بخش خصوصی، هتل ها را رصد و بازرسی می کنند و مشاوره می دهند. از طرف دیگر با ایجاد ساختمان مربوطه آموزش به صورت رایگان در حال انجام است.

وی اضافه کرد: این اتحادیه در استان تهران برای گرداندن 130 واحد تحت پوشش در استان تهران اعم از هتل های دولتی و غیردولتی چیزی بالغ بر 60 تا 65 نفر نیروی انسانی دارد. بعد از اماده شدن این مجموعه ما بروشور را خدمت رییس سازمان میراث برده و از آنها برای افتتاح مجموعه دعوت کردیم که متاسفانه نیامدند.

ابوالقاسم شیرازی، عضو جامعه هتلداران در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات این صنف اضافه کرد: بسیاری از هتل های دارای سالن های همایش و سمینار هستند و مشکل اساسی آنها دریافت مجوز از اداره اماکن است. هزینه های مربوط به دریافت این مجوزها غالبا بیشتر از هزینه هایی می شود که ما برای اجاره سالن دریافت می کنیم. دریافت مجوز اماکن برای برای رویدادهای کمتر از 50 نفر معمولا عاقبتی جز کنسلی مراسم ندارد.

وی بیان کرد: 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده اداره دارایی را اغلب هتل ها از جیب خود پرداخت می کنند و این موضوع به سود صنعت نیست.

ابوالقاسم شیرازی افزود: این بازدارندگی، پیشرفت و توسعه را برای ما به یک رویا تبدیل کرده است. همه همکاران ما هم تخصص و هم تجربه دارند اما در سایه این موانع نمی توان به حرکت ادامه داد.
شهرام شیروانی از گروه هتل های باباطاهر، رییس جامعه هتلداران همدان و دبیر جامعه هتلداران کشور با اشاره به نیاز گردشگری و هتلداری کشور به مجموعه قوانین و مقررات در مجلس آینده گفت: ما احتیاج به قوانین جدیدی داریم که باید به مجلس ارائه کنیم و از طرف دیگر با قوانین و آیین نامه هایی رو به رو هستیم که عملا تصویب شده است اما اجرایی نمی شود.

وی مشکل بعدی را ادعای توخالی محور بودن گردشگری در سیاست های استان ها دانست و بیان کرد: در سفر دولت به همدان علی رغم خواسته های ما یک ریال هم برای بخش گردشگری اختصاص نیافت. عدم حمایت و کمبود قوانین باعث شده در بسیاری از استان های کشورها، چادر زدن رایج شود و متاسفانه محلی نیز برای چنین اقدامی تعبیه نشده است. مهمتر از این، مشکل خانه مسافرها ست که ما را با چالش جدی رو به رو ساخته است.

شهرام شیروانی تصریح کرد: ما تلاش های زیادی کردیم تا از طریق دولت پیشنهادهای قانونی خود را ارائه دهیم اما متاسفانه موفق نشدیم. در برخی از شهرستان ها ممکن است به سبب کمبود هتل ها از خانه مسافر استفاده شود اما در سایر استان ها نیازی به این موضوع نیست. از طرف دیگر قوانینی برای برخورد با این موضوعات وجود ندارد.

رییس جامعه هتلداران همدان بر عدم حمایت دولت تاکید کرد و گفت: ما انتظار داریم مجلس برای وزارت خانه شدن سازمان متولی گردشگری اقدامات و پیگیری های لازم را انجام دهد. علاوه بر این انتظار داریم از طرف مجلس بر این سازمان نظارت صورت گیرد. سازمان میراث فرهنگی تبدیل به حیاط خلوت دولت شده است و عملا هر آنچه دولت بگوید عمل و هر آنچه نگوید عمل نمی کند.

رییس اتحادیه هتلدارن خراسان رضوی، محمد قانعی به برخی از مشکلات صنعت هتلداری این استان اشاره کرد و اظهار داشت: مشهد مقدس بیش از 50 درصد از اماکن اقامتی کشور را دارا بوده و از آنجایی که اغلب تازه تاسیس هستند، از سطح کیفیتی خوبی نیز برخوردارند اما متاسفانه در حال حاضر ما در مشهد با اشغال کمتر از 20 درصد رو به رو هستیم.

وی در ادامه اضافه کرد: نرخ های ما به دلیل رعایت حال زائرین از میانگین کشوری 30 درصد پایین تر است. در مشهد هتل های 3 ستاره ما حداکثر شبی 150 هزار تومان نرخ دارد در حالی که میانگین کشوری شبی 200 هزار تومان است. میانگین سنی هتل های مشهد زیر 6 سال است ولی میانگین سنی هتل های کشور بالای 25 سال است زیرا هتل های مشهد در 3 سال اخیر 3 برابر شده است.

محمد قانعی ابراز کرد: متاسفانه علی رغم تمام تلاش ما، بخش دولتی بدون هیج نوع نیاز سنجی و برنامه ریزی اقدام به صدور مجوز ساخت هتل کرده و بسیاری از سرمایه گذاران را با مشکلات جدی رو به رو ساخته است. علاوه بر این، اغلب سازمان ها و ارگان های دولتی نیز از بودجه عمومی، اماکنی ساخته اند که در رقابت با بخش هتل های موجود بر آمده اند. از طرف دیگر بسیاری از سازمان ها و نهادها مانند حسینیه ها، مساجد و مدارس در فصول مختلف مانند ایام عید و در فصل تابستان که کمی کسب و کار ما بهبود می یابد با ورود به بخش ارائه اقامتگاه از درصد اشغال ما می کاهند. در سال گذشته در همین ایام پر تقاضا 10 هزار تا 15 هزار کلاس درس وارد چرخه میهمان پذیری شد.

وی افزود: درکنار تمام موارد فوق، صدور مجوز به اماکن اقامتی غیر مجاز و خانه های استجاری باعث شده خدمات اقامتی و غیره نیز توسط آنها صورت پذیرد.

رییس اتحادیه هتلدارن خراسان رضوی گفت: به نظر من تمام این موارد به سازمان متولی بر می گردد و نه تنها ما را همراهی نکرده بلکه همیشه در حال ایجاد ممانعت است. بارها به سازمان پیشنهاد داده ایم که در تشکل ها و اتحادیه ها نیروهای فعال، با تجربه و توانمندی هستند که می توانند به سازمان کمک کنند اما نپذیرفته اند.

محمد قانعی اضافه کرد: در سال گذشته در ایام نوروز هتل های مشهد به 70 درصد اشغال نیز نرسید. شلوغ ترین زمان مشهد وفات پیامبر و امام رضا بوده و حتی در این زمان به 60 درصد اشغال نیز دست نیافتیم.

وی در پایان بیان کرد: در سطح کشور اماکن اقامتی دارای امکانات خاصی برای برگزاری جشن ها، جشنواره ها و مسابقات مختلف هستند و از شرایط خاصی برای تفریحات سالم برخوردارند. نگاه مسئولین استان به نظر می رسد به این امر مساعد نیست. نسل گذشته با نسل امروز متفاوت است. برخی از مسئولین حاضر نیستند مسابقات رایج در صدا و سیما و در شهر به صورت زنده برگزار شود. چنانچه نتوان نسل جوان را در شهری مانند مشهد جذب کرد، سرمایه های فراوانی به باد خواهد رفت.

رییس اتحادیه هتلداران استان خوزستان و عضو هیات مدیره جامعه هتلداران کشور، عبدالحمید حرمتی تصریح کرد: مشکل صنعت گردشگری کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و تمام تصمیمات آن به ضرر گردشگری کشور بوده است.

وی نیز یکی از مشکلات و معضلاتی را که سازمان برای صنف هتلداران ایجاد کرده است، مجوز دادن به خانه مسافرها دانست و گفت: عدم وجود اطلاعات از گردشگران ساکن چنینن اقامتگاه هایی مشکلات اساسی برای امنیت کشور فراهم می سازد.

عبدالحمید حرمتی تقاضا و خواست جامعه هتلداران از مجلس را ایجاد سازمان نظام هتلداری دانست و گفت: تمام روسای سازمان که در دولتهای مختلف به سمت ریاست منصوب شده اند، کسانی بوده اند که رای تایید از مجلس نگرفته اند و متعاقبا آنها را در سازمان گذاشته اند. در حقیقت آمده اند تا وقت سیاسی خود را بگذرانند و همین واقعیت از تاثیر گذار بودن انها کاسته است.

رییس جامعه هتلداران استان گیلان، حسن مهرور اظهار کرد: ما در بخش صنعت گردشگری کمبود قانون نداریم اما مساله این است که اجرا نمی شود. معاون گردشگری کشور تصمیماتی علیه بخش خصوصی گرفته که هنوز از پس حل آن بر نیامده ایم و ترازوی نابرابری برای هتل ها به نام مسافر کاشانه ایجاد کرده است.

وی افزود: در استان گیلان 5 هزار مسافرکاشانه مجاز و غیر مجاز داریم که با 5 برابر تخت های استاندارد هتل های گیلان برابری می کند.

حسن مهرور تقاضا کرد تا مجلس، سازمان متولی را به وزارتخانه تبدیل کند و اتاقی را به نام اتاق گردشگری در مجلس شورای اسلامی تخصیص دهند.

رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان، مهدی نریمانی ابراز کرد: بیش از 80 سال بی برنامگی در یک سازمان منجر به عدم تحقق اهداف مورد نظر در گردشگری کشور شده و به نظر می رسد این بی برنامگی به سبب ساختار نامناسب سازمان است.

وی ادامه داد: اتخاذ تصمیمات خلق الساعه همراه با بی قانونی معضلات صنعت را بیشتر کرده است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی، محمد حسن ابوترابی فرد با تاکید بر ارتباطات و تبادل نظر بیشتر بین مجلس و جامعه هتلداران کشور بیان کرد: با چنین ارتباطاتی می توان کاستی ها، ضعف ها و تهدیدهای این صنعت و صنف را رصد و شناسایی کرد و با رسیدن به یک تصمیم واحد، بسترهای لازم برای اجرایی شدن آنها را فراهم ساخت.

وی ابراز داشت: چنانچه به تصمیمات اتخاذ شده از طرف مسئولین ذی ربط نقد وارد شود، می توان چنین برداشت کرد که تصمیمات اتخاذ شده از صلاحیت لازم برخوردار نیست. جوامع و بخش های مختلف باید نقشه راه را مورد امضا قرار دهند و تا این اتفاق نیافتد، مسیر مطمئنی پیموده نشده است. رضایت شما از تصمیمات به منظور اطمینان از ادغام و استحکام آنها بسیار مهم است.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید از تمام توان برای رسیدن به نتیجه بهتر استفاده کرد. البته ممکن است در کوتاه مدت به نتیجه مطلوب نرسیم اما باید همچنان راه را ادامه داد تا در آیند و در زمان مطلوب بتوان به نتیجه صحیح دست یافت، سپس اجرایی و عملیاتی شود و موانع را از پیش روی بر دارد.

محمدحسن ابوترابی فرد در تقسیم بندی مسائل مطرح شده توسط جامعه هتلداران گفت: اول از همه به مشکلاتی که به واسطه سازمان میراث فرهنگی ایجاد شده اشاره کردید و بعد به تنگناهای فرارو از منظر سایر دستگاه ها پرداختید. من در سایر نشست ها با دیگر بخش های مرتبط صنعت گردشگری متوجه شدم از نظر شما غالبا سازمان متولی و تصمیمات آن در راستای پیشرفت اهداف حوزه گردشگری نیست. بهتر است مطالب این نشست به گونه دقیق تر برای من ارسال شود و در طی جلسات با یکدیگر و با سازمان مربوطه ببینیم چگونه می توان از این مسیر عبور کرده و به نتیجه ای مناسب برسیم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در اشاره به معضل خانه مسافر ها از نگاه جامعه هتلداری کشور گفت: در بین بیانات سخنرانان به این امر اشاره می شود که آیا در عموم شهرهای کشور نیاز به خانه مسافر و اقامتگاه های نهادهای عمومی وجود دارد یا نه؟ اعضا جامعه هتلداران معتقد بودند هتل ها و اقامتگاه ها پاسخگوی این نیاز بوده و جایی برای خانه مسافرها نیست. هنگامی که مجوز ساخت هتل و مسافرخانه ها در شهرها اعطا می شود، اقدامات باید اصولی انجام شده و به شرایط موجود توجه کرد تا به بازار های کنونی آسیبی وارد نشود.

وی با تاکید بر وظایف دولت تصریح کرد: سیاست گذاری های درست از وظایف دولت بوده و به مردم، سرمایه گذاران و بخش خصوصی کمک می کند تا در این مسیر درست حرکت کنند و از طرف دیگر دولت وظیفه دارد بر این پیمایش یک نظارت منطقی داشته باشد. گاهی این سیاست گذاری ها درست انجام نمی شود و بر عکس گاها دخالت هایی نیز انجام می شود. وظیفه بر زمین می ماند و در حوزه ای که وظیفه نیست دخالت صورت می گیرد. این عمل پسندیده نیست.

محمدحسن ابوترابی فرد اظهار کرد: اگر سیاست گذاری ها درست باشد، نتیجه هم صحیح می شود. واقعیت این است که بر این نوع عرصه ها باید نگاه جدیدی داشت. کسب ثروت بدون برنامه و اقتصاد مبتنی بر دانایی ممکن نیست. در حوزه گردشگری نیز باید با برنامه صحیحی پیش رفت که به امضای فعالین صنعت درآمده باشد و به خوبی اجرا شود. من امیدوارم در طی این مسیر بتوانیم این فاصله ها را کم کنیم و به حل مشکلات بپردازیم.

1