20 آوریل 2024 - 08:26
در جلسه با میراث فرهنگی مطرح شد؛

آغاز کاوش شهر کهن آمل / احداث پارک مشاهیر

22 فوریه 2016 - 17:40 dsfr.ir/3x7n8

آغاز کاوش شهر کهن آمل / احداث پارک مشاهیر
wikimedia.org
نمایی از شهر آمل

رئیس شورای اسلامی شهر آمل از آغاز کاوش باستان شناسی شهر قدیم آمل با کمک میراث فرهنگی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله تورنگ عصر دوشنبه در جلسه آغاز کاوش باستان شناسی شهر کن، گفت: شهرستان آمل شهری تاریخی و قدیمی بوده است و چندین سال قدمت دارد و امروز با حضور مدیرکل میراث فرهنگی و شهردار آمل تصمیم گرفتیم با انجام حفاری کاوش شهر قدیمی آمل را صورت دهیم.

شهردار آمل در این جلسه با تاکید بر اینکه شهرداری آمل گام های بسیار مؤثری برای تاریخ قدیمی شهرستان آمل برداشته است، بیان داشت: بافت های تاریخی و قدیمی آمل که فراموش شده بودند توسط شهرداری آمل هویت بخشیده شد.

احمد امیرسلیمانی با اعلام اینکه بافت بازار آمل هویت آن به قبل از دوران صفوی بر می گردد، گفت: برای این بازار تاریخی مبلغ سه میلیارد تومان هزینه کرده ایم. به بحث خانه های تاریخی و قدیمی آمل ورود پیدا کردیم تا این مکان ها حفظ شود و بتوانیم تاریخ قدیم شهرستان را احیاء کنیم و این خانه ها را با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان خریداری کرده ایم، همچنین در مناطق تاریخی شمس آل رسول و بقعه ناصرالحق مبلغ 30 میلیارد تومان را هزینه کرده ایم.

امیرسلیمانی با اشاره به اینکه با دکتر امیرکلایی باستان شناس برجسته مازندران قراردادی را به امضا رسانده ایم، بیان کرد: به کمک دکتر امیرکلایی مناطق تاریخی شهر را شناسایی کرده و برای حفظ این بناهای تاریخی اقداماتی از سوی شهرداری صورت خواهد گرفت.

وی با اعلام اینکه شورای اسلامی شهر و شهرداری آمل بسیار پیشرو در بحث میراث فرهنگی خواهد بود، گفت: سازمان بهسازی و نوسازی این شهرداری بسیار خوب عمل می کند.

حمیدرضا طاهرنژاد مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل در این جلسه گفت: کاوش باستان شناسی شهر قدیم آمل از امروز در محدوده پایین بازار واقع در بلوار امین طبرسی انجام می شود.

وی با بیان اینکه هدف اصلی این کاوش احداث نخستین پارک باستان شناسی ایران با نام پارک مشاهیر بوده است گفت: از امروز فصل نخست کاوش شروع می شود و با توجه به یافته ها و نتایج آن مراحل بعدی آغاز خواهد شد.

طاهرنژاد یافته های تاریخی و باستان شناسی آمل را گامی مؤثر در احیای بافت تاریخی آمل عنوان و اظهار کرد: شهر قدیم آمل به دلیل بروز بلایای طبیعی در طول تاریخ در خاک مدفون شده است که دستیابی به یافته های باستان شناسی به اهمیت تاریخی و تمدن این منطقه می افزاید.

1