18 آوریل 2024 - 16:03

مؤثرترین روش تبلیغاتی در گردشگری چیست؟

17 فوریه 2016 - 16:40 dsfr.ir/w85ho

مؤثرترین روش تبلیغاتی در گردشگری چیست؟
urbantravelblog.com
چند گردشگر در میدان نقش جهان اصفهان

از بین سه روش "تبلیغاتی محیطی"، "اینترنتی و رسانه ای" و "تبلیغات سینه به سینه"، کدامیک مؤثرترین روش جذب گردشگر به شمار می رود؟

عضو هیأت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی با اشاره به انواع تبلیغات جاذبه های گردشگری یک شهر گفت: در بین سه روش تبلیغاتی محیطی، اینترنتی و رسانه ای و تبلیغات سینه به سینه، نوع آخر تبلیغات، مؤثرترین روش جذب گردشگر به شمار می رود.

دکتر حامد بخشی، اظهار کرد: تبلیغات سینه به سینه زمانی است که توریست به یکی از جاذبه های گردشگری یک مکان می رود و پس از بازگشت رضایت خود از این سفر را برای اطرافیان ابراز می کند.

وی به ماهیت دانش گردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: دانش گردشگری از همان ابتدا به عنوان مجموعه مطالعات چندرشته ای مطرح شد، زیرا این رشته یک حوزه علمی-ترکیبی است. تبعات اقتصادی و آورده مالی نیز که ناشی از جابه جایی حجم قابل توجه ای از پول بود، گردشگری را به یک صنعت تبدیل کرد.

بخشی، درباره فرایند صنعتی شدن حوزه گردشگری افزود: زمانی یک حوزه به صنعت تبدیل می شود که در آن مواد و مصالح خام به منظور آماده سازی برای توده انبوهی از مصرف کنندگان، در یک فرآیند به کالا تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که شما از مواهب طبیعی یک رودخانه استفاده می کنید، صنعت گردشگری هنوز شکل نگرفته است، اما اگر در این رودخانه تخت هایی قرار داده شود و مکانی برای مسافران مهیا شود، در این صورت با یک صنعت گردشگری مواجه هستیم؛ یا چنانچه تسهیلاتی برای گردشگران اعم از اسکان، خوراک، خرید سوغات و جاذبه مکانی مانند موزه ایجاد شود، صنعت گردشگری شکل گرفته است.

بخشی با اشاره به اینکه تولید محصول گردشگری با دارا بودن پتانسیل گردشگری تفاوت دارد، تصریح کرد: زیاد گفته می شود که ایران پتانسیل های زیادی در حوزه جاذبه های گردشگری دارد، اما این پتانسیل ها تبدیل به محصول گردشگری نشده است. اکنون تخت جمشید تبدیل به یک جاذبه شده است، اما برای مثال، در مورد معبد آناهیتا در کرمانشاه نمی توان چنین گفت.

وی با اشاره به تاثیر گردشگری بر حوزه های دیگر و تاثیر حوزه های دیگر بر گردشگری، اظهار کرد: اکنون بر مسائل پژوهشی در مورد گردشگری بسیار تاکید می شود زیرا این حوزه به عنوان یک پدیده متاخر و جدید تبدیل به یک صنعت شده است که دارای تبعات اقتصادی، اجتماعی، کالبدی، سیاسی و ... بر جامعه میزبان است. از طرفی عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... بر گردشگری تاثیرگذار است.

1