28 مارس 2024 - 21:35

ورود عرصه های نو در گردشگری با خلاقیت زنان محقق می شود

9 فوریه 2016 - 10:40 dsfr.ir/j83n3

ورود عرصه های نو در گردشگری با خلاقیت زنان محقق می شود
تسنیم
مرتضی رحمانی موحد معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

در محیط های بومی و محلی ما اتفاقات گسترده ای در عرصه گردشگری در حال وقوع است و در آن نقش زنان در تولید شغل و ثروت بسیار پررنگ است.

در محیط های بومی و محلی ما اتفاقات گسترده ای در عرصه گردشگری در حال وقوع است و در آن نقش زنان در تولید شغل و ثروت بسیار پررنگ است.

مرتضی رحمانی موحد معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در هم اندیشی بانوان کارآفرین در صنعت گردشگری گفت: بخش زنان در هر عرصه و حوزه ای که حضور داشته باشند بسیار پرنشاط و پرامید هستند و این را در زمان خدمت خود در معاونت گردشگری شاهد آن بوده ام.

وی افزود: سازمان جهانی گردشگری سال 2007 را به نام زنان و صنعت گردشگری نامگذاری کرد. این سازمان در سال 2010 اعلام کرد که 70 درصد مشاغل مرتبط با گردشگری در اختیار زنان است،از این رو ما باید مشارکت زنان را در کارآفرینی در این عرصه افزایش دهیم.

معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: در محیط های بومی و محلی ما اتفاقات گسترده ای در عرصه گردشگری در حال وقوع است و در آن نقش زنان در تولید شغل و ثروت بسیار پررنگ است. همچنین زنان در محیط های تحت مدیریت خود فضاهای امن را به وجود می آورند؛ از این منظر ما نیازمند کار و تلاش مضاعف در این عرصه هستیم.

وی با بیان اینکه زیربنای گردشگری مهمان نوازی و مدیریت مهمان است افزود: همچنین در این صنعت در کنار جاذبه های طبیعی و گردشگری  دو جاذبه هنرهای دستی و غذاهای بومی را داریم که در این امر نیز علاوه بر مهمان نوازی زنان می توانند نقش موثری را ایفا کنند.

ورود خلاقیت در عرصه گردشگری از دیگر نکات مورد توجه از سوی رحمانی موحد بود که با بیان آن گفت: در این حوزه نیز شاهدیم زنان در نقاط مختلف توانسته اند شیوه های نوینی را در پیش گرفته و توجه گردشگران را به مناطق خود جلب کنند.

وی خواستار حضور زنان در زیرساخت های گردشگری شد و اضافه کرد: این امر موجب ایجاد پشتیبان برای زنان می شود و می تواند به نقش آفرینی گسترده تر آنها منجر شود.

سرمایه گذاری روی زنان، موفقیت در صنعت گردشگری

مدیر مسئول روزنامه قانون و استاد دانشگاه میراث، مهناز مظاهری با اشاره به ابهامات و چالش های موجود در مسایل مربوطه به زنان در حوزه گردشگری بیان کرد: از آنجایی که مهم ترین مولفه در تعامل انسانی بین گردشگر و جامعه محلی، آگاهی و دانش است، با سرمایه گذاری بر روی گروه زنان، صنعت گردشگری می تواند از موفقیت بیشتری برخوردار باشد.

استاد دانشگاه میراث اضافه کرد: نسبت حضور بانوان در مقایسه با مردان در دانشگاه ها به خصوص در رشته های علوم انسانی، هنر و حتی در دانشکده میراث فرهنگی بیشتر است. پس ما درصد بیشتری از بانوان را در مقایسه به مردان به دانش و آگاهی رسانده ایم.

مهناز مظاهری در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر، بانوان در تولیدات مهارتی و آفرینش های هنری، صنایع دستی، ادبیات، فیلم و نمایش، موسیقی به رغم محدودیت های بسیار دارای آثار بسیار ارزشمندی هستند.

وی اظهار کرد: چنانچه خواستار تعاملات گسترده با جهان باشیم، بیش از هر چیز باید بتوانیم فرهنگ و هنر ایران را نشان دهیم و این در دستان بانوان ایرانی ثبت و ضبط می شود. پس با دقتی اندک می توانیم درک کنیم، بانوان دارای توانایی هایی هستند که از مرحله دانش به مهارت رسیده و در نهایت به صورت محصول ارائه می شود.

مدیر مسئول روزنامه قانون با اشاره به تحولات نوین ارتباطات جهانی گفت: اگر بخواهیم افقی را برای گردشگری کشور ترسیم کنیم، چاره ای جز نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی نداریم. بنابراین کسانی که در این عرصه در تلاش هستند باید بتوانند از آموزش های بین المللی برخوردار شوند.

استاد دانشگاه میراث با تاکید بر سیاست گذاری ها، مدیریت خرد و کلان جامعه و برنامه ریزی بر پایه فرهنگ و ارزش های بومی جامعه تصریح کرد: غفلت از این موارد می تواند به مانع سنگینی برای توسعه گردشگری تبدیل شود.

1