28 مارس 2024 - 14:25

ثبت سه اثر طبیعی آذربایجان غربی در فهرست آثار ملی

7 فوریه 2016 - 15:00 dsfr.ir/ne61g

ثبت سه اثر طبیعی آذربایجان غربی در فهرست آثار ملی
irantraveller.ir
تالاب چملی گول (چمن متحرک) در روستای بدرلو از توابع بخش مرکزی شهرستان تکاب قرار دارد.

سه اثر طبیعی آذربایجان غربی شامل کوه زندان برنجه، کوه زندان نبی کندی و چمن شناور (چملی گول) در فهرست آثار ملی ثبت شدند.

پرونده سه اثر طبیعی شامل کوه زندان برنجه، کوه زندان نبی کندی و چمن شناور (چملی گول) در جلسه کمیته ثبت حریم میراث طبیعی سازمان متبوع مطرح و به دلیل دارا بودن ویژگی های خاص و منحصر به فرد واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی تشخیص داده شدند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان آذربایجان غربی در این زمینه گفت: کوه زندان برنجه در 25 کیلومتری شمال شهرستان تکاب و جنوب روستای برنجه واقع شده است و دارای چشمه آهک ساز بزرگی به قطر 100 متر وژرفای 70 متر است. دریاچه ای آکنده از آب سرد و گاز کربنیک بوده و دیواره های آن لایه های نازک تراورتن ساخته شده است.

جلیل جباری افزود: کوه زندان نبی کندی در 24 کیلومتری شهر تکاب و مابین روستاهای نبی کندی و قزقاپان واقع است، کوه زندان نبی کندی جزء معدود پدیده های رسوب ساز (چشمه ها) منطقه تکاب است که با گذشت سالیان، همچنان فعال است. در اطراف این محدوده وجود انهارسنگی و رسوبی نشان از قدمت بالا و شبکه عظیم آبیاری وکشاورزی را در منطقه دارد.

وی در خصوص چمن شناور (چملی گول) نیز اظهار داشت: این چمن شناور در 3 کیلومتری روستای بدرلو از توابع بخش مرکزی شهرستان تکاب واقع شده و پوشش گیاهی آن از نی هایی است که از به هم چسبیدن ریشه آن ها بدون ارتباط با زمین که برروی آب شناور مانده، تشکیل شده است. این چمن به صورت جزیره ای متحرک به مساحت 80 متر مربع بر روی برکه ای خودنمایی می کند که با وزش باد و جریان هوا و یا تکان خاصی به جهات مختلف تغییر مسیر داده و حرکت می کند همین امر موجب منحصر به فرد شدن این جاذبه طبیعی شده است چمن مذکور به صورت معلق و شناور در وسط این برکه قرار گرفته و دارای پوشش گیاهی کاملا مطلوب و مناسب است حتی در فصل زمستان و سرمای هوا هم چمن آن، سبز است.

جباری با اشاره به ساختار طبیعی و ملموس استان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: استان آذربایجان غربی به دلیل دارا بودن توپوگرافی متنوع و گسترده از ساختار طبیعی ویژه ای برخوردار است و اکوسیستم خاصی شامل جنگل ها، مراتع، رودخانه ها، آبشارها، درختان کهنسال، چشمه های طبیعی و ... در آن خودنمایی می کنند. لذا شناسایی، حفاظت و نگهداری و ثبت مواریث طبیعی جزء برنامه های پژوهشی این اداره کل بوده، و پس از ثبت نیز با هماهنگی مسئولین ذیربط استانی و شهرستانی، سرمایه گذاری های لازم در خصوص جذب گردشگر و اقدامات حفاظتی از اثر، انجام خواهد شد.

گفتنی است تعداد آثار ثبتی استان آذربایجان غربی از 1477 اثر در پایان سال 92 به تعداد 1496 اثر تا بهمن ماه سال 94 رسیده است.

1