18 آوریل 2024 - 07:08

شناسایی 47 اثر تاریخی در دهستان منتظریه شهرستان طبس

1 فوریه 2016 - 22:30 dsfr.ir/ix5wc

شناسایی 47 اثر تاریخی در دهستان منتظریه شهرستان طبس
تیشینه
نمایی از ازمیغان یکی از روستاهای دهستان منتظریه

با اتمام مرحله میدانی بررسی باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس 47 اثر تاریخی در این دهستان شناسایی شد.

"مسئول حوزه پژوهش و مطالعات میراث فرهنگی خراسان جنوبی"

سید احمد برآبادی روز دوشنبه به ایرنا، گفت: این آثار شامل 10 آب انبار و حوض انبار، 2 قلعه، 13 رباط و کاروانسرا، 2 مسجد، 3 آرامگاه و مزار، 1 حمام، 2 اثر معماری دستکند، 2 کوره، 1 غار، 4 سنگ نگاره، 4 برج، 1 محوطه باستانی، 1 مجموعه بنا و 1 مجموعه خانه تاریخی است.

وی با بیان اینکه این آثار مربوط به دوره های مختلف از پیش از تاریخ تا اسلامی متاخر است، گفت: حصارکشی محوطه ها و آثار تاریخی کشف شده در حال انجام است.

این مسئول اضافه کرد: برای کاوش های باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس 100 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

برآبادی گفت: کاوش های باستان شناسی در دهستان منتظریه طبس در وسعت 8 هزار کیلومتر انجام شده که با توجه به وسعت منطقه مورد مطالعه و با وجود محدودیت های مالی موجود این کار انجام شده است. این بررسی با هدف کلی تهیه داده های نقشه باستان شناسی کشور برای تکمیل نقشه باستان شناسی منطقه، تحلیل الگوهای استقراری منطقه در ادوار مختلف زمانی و تعیین پراکنش جمعیتی در ادوار مختلف زمانی انجام شده است.

وی عنوان کرد: شناسایی و بررسی باستان شناسی شرق کشور برای درک بهتر تغییرات فرهنگی-تاریخی، یافتن روابط منطقه ای و فرامنطقه ای به خصوص با مناطق مختلف و تهیه نقشه جامع باستان شناسی کشور ضروری است.

وی یادآورشد: کاوش های باستان شناسی در شهرستان های زیرکوه، بیرجند، نهبندان، سربیشه، فردوس، بشرویه و سرایان انجام شده و در مابقی شهرستان های استان در حال انجام است. بررسی های باستان شناسی خراسان جنوبی از سال 1390 شروع شده است.

گفتنی است؛ دهستان منتظریه، از توابع بخش مرکزی شهرستان طبس است. شهر طبس مرکز شهرستان طبس در غرب خراسان جنوبی قرار دارد و فاصله این شهر تا بیرجند 270 کیلومتر است. این شهرستان پیشتر جزیی از استان یزد بود که در سال 1391 به استان خراسان جنوبی ملحق شد و پیش از سال 1380 طبس بخشی از استان خراسان بزرگ بود.

1