25 آوریل 2024 - 11:50
محمدرضا کارگر؛

هیچ درخت شناسنامه داری در سعدآباد قطع نشده است

26 ژانویه 2016 - 11:30 dsfr.ir/bu0kc

هیچ درخت شناسنامه داری در سعدآباد قطع نشده است
sourenaco.ir
نمایی از ورودی و درختان مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد

30 هزار درخت سعدآباد از طریق سیستم هوشمند الکترونیک نگهداری می شود و حتی یک درخت تاریخی در سعدآباد قطع نشده است.

"مدیرکل امور موزه های سازمان میراث فرهنگی"

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول سازمان روز گذشته 5 بهمن ماه با اشاره بر موضوع قطع درختان کاخ سعدآباد عنوان کرد: ماجرای اخیر سعدآباد که ناشی از اختلاف بر سر جابجایی یگان حفاظتی مجموعه بوده از دو منظر قابل بررسی است.

وی افزود: در مورد موضوع اول اینکه برای اصلاح یا هر تغییر جزئی دیگری، اگر نیاز به اخذ مجوز از شهرداری بود و گرفته نشده، کار اشتباه و خطایی بوده است که طبعا در این صورت مدیریت کاخ موزه مقصر است. البته برخی معتقدند که حساب باغ های تاریخی که به طور مستقیم زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است از سایر فضاهای سبز شهری جدا است و برای مدیریت فضای سبز این اماکن نیازی به اخذ مجوز از شهرداری وجود ندارد.

وی ادامه داد: موضوع دوم اصل و اساس قضیه است که آیا در این مورد یک بزه و کارشکنی در رابطه با میراث فرهنگی این مملکت صورت گرفته است یا خیر؟ قطعا خیر. میراث فرهنگی و میراث طبیعی در این اتفاق، هیچ آسیبی ندیده است.

کارگر افزود: بیش از 30 هزار اصله درخت تاریخی در سعدآباد، به بهترین وجه ممکن و به شکل هوشمند نگهداری و از طریق تجهیزات رایانه ای تمام مشکلات آن ها مانند یک انسان رصد می شود لذا چه کسی می تواند بپذیرد که متولیان میراث فرهنگی درصدد قطع درختان تاریخی بوده اند. مکانی که در آن این چند درخت زائد و غیرتاریخی برداشته شده در گذشته رستوران و پس از آن محل استقرار نیروهای یگان حفاظت بود و کنار آن تبدیل به محل زباله شده بود. این درختان نیز در طول این سال ها به علت بی توجهی بصورت خودرو کنار این زباله دانی غرس شدند که سازمان می خواست این فضا را به یک فضای گلخانه ای زیبا تبدیل کند و با درختان مهندسی شده و زیبا بیاراید و این فضای از دست رفته را احیا کند.

مدیرکل امور موزه های سازمان تاکید کرد: به طور صریح می گویم از گذشته (قبل از انقلاب اسلامی) تا کنون، در فضای مورد بحث حتی یک درخت ثبت شده تاریخی وجود نداشته است. کسانی که بدون آگاهی اتهام زدند ببینند که بنای مورد نظر سازمان میراث برای مرمت و بازسازی در این نقطه، برخلاف برخی ادعاها به هیچ وجه اقتصادی نبوده و کاملا فرهنگی تعریف شده است. پلان و نقشه ای که در بعضی رسانه ها به دروغ، به فضای مورد نظر ارتباط داده اند، یکی از طرح های پیشنهادی سال گذشته بوده است که بلافاصله در همان جلسه رد شده بود.

کارگر گفت: بخشی از این سر و صدا، ناشی از آن بود که اصلاحات در بنا و حول ساختمانی در حال انجام است که تا چندی پیش محل استقرار یگان حفاظت بوده است و چون قرار شد یگان انتظامی به مکان دیگری برود و آن مکان کاربری فرهنگی پیدا کند، اختلافاتی پیش آمد. بنا بود آن محل در منتهی الیه مجموعه باغ سعدآباد، جایی برای عرضه و نمایش هنرهای سنتی هنرمندان شاخص کشورمان شود و در فضاهای اطراف هم یک فضای سبز کوچک برای انبساط خاطر بازدیدکنندگان فراهم آید.

این کارشناس میراث فرهنگی افزود: ما به جای تخاصم و دشمنی به آشتی ملی احتیاج داریم. تاکنون غیر از خبرگزاری ایرنا هیچ رسانه ای به طور مستقیم برای اخذ اصل و واقعیت خبر و بازدید از محل مذکور، و در مقام پرسش به ما مراجعه نکرده است و دامنه دار کردن موضوع بر اساس گمانه زنی و فرضیات و اطلاعات غیرکافی اقدامی غیرحرفه ای توسط برخی رسانه ها بوده است.

کارگر یادآور شد: حفظ میراث فرهنگی کشور خط قرمز ماست. نباید از حساسیت مردم به میراث تاریخی شان سوء استفاده کنیم. این پیشگیری از آسیب است نه آسیب زدن که هر باغبانی علف های سبز و درختان هرزی که به باغش صدمه می رساند را قطع کند. کسانی که با اغراق و بدنمایی مساله سازی کردند، اعتماد عمومی را متزلزل می کنند و این خسارت بیشتری را متوجه منافع ملی و همۀ ما خواهد کرد.

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به مجموعه عمارت ها و کاخ هایی گفته می شود که در دره دربند، شمالی ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران در زمینی به مساحت 300 هکتار بنا شده است. این مجموعه دارای حدود 180 هکتار جنگل طبیعی، چشمه سارها، قنات ها، باغستان ها، گلخانه ها و خیابان است و از شمال با کوه های البرز، از شرق با گلاب دره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ می گذرد.

سعدآباد و مجموعه کاخ موزه ها و فضای سبز آن یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری تهران است و سالانه میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی از این مجموعه دیدن می کنند.

1