17 آوریل 2024 - 10:34

سند ملی اشتغال صنایع دستی تدوین می شود

23 ژانویه 2016 - 16:40 dsfr.ir/r47pt

سند ملی اشتغال صنایع دستی تدوین می شود
تابناک
همایش تجلیل از صادر کنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی

در برنامه ششم توسعه 15 هدف کمی، 7 هدف راهبردی و 28 محور اصلی برای صنایع دستی تعریف شده که مهم ترین آن ها تدوین سند ملی اشتغال و تهیه سند راهبردی صنایع دستی است.

"مسعود سلطانی فر"

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ مسعود سلطانی فر امروز (شنبه سوم بهمن) در همایش تجلیل از صادر کنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی در اتاق بازرگانی ایران افزود: پیروزی هسته ای ما در آستانه فجر سی و هشتم یکی از بزرگ ترین دستاوردهای 3 قرن اخیر ما است که حفظ حقوق هسته ای و لغو تحریم ها دو دستاورد مهم این پیروزی است.

وی اضافه کرد: برای ارتقای تولید ملی که یکی از مبانی 11 گانه اقتصاد مقاومتی است، 7 برنامه مهم در بخش صنایع دستی پیش بینی شده است که از جایگاه ویژه این سند حکایت دارد.

سلطانی فر عنوان کرد: مشکل عمده ما در بخش صنایع دستی مشکل بازرگانی و فروش است که اگر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که این آثار حاصل نبوغ هنرمندان چیره دست ایرانی را بفروشیم، همه مشکلات ما در این بخش رفع خواهد شد.

وی ادامه داد: با وجود این که در 2 سال گذشته هیچ فروشگاه اینترنتی صنایع دستی نداشته ایم، هم اکنون 170 فروشگاه اینترنتی صنایع دستی داریم که به اقتصاد کشور کمک می کنند. صنعتی که بی گمان اشتغال سبز، مفید و پایدار ایجاد می کند و تاریخ دیرینه فرهنگی ما به آن می بالد.

معاون رییس جمهوری اظهار کرد: اگر خمیرمایه اقتصاد مقاومتی تبیین شده توسط رهبر معظم انقلاب استفاده از همه ظرفیت های اقتصادی ایران برای مقابله با تهدیدات خارجی باشد، صنایع دستی که نیاز به مواد اولیه، کارشناس و نیروی کار خارجی ندارد، در این میان از جایگاه پررنگی برخوردار است.

رییس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: از سال 95 به بعد به طور سالیانه در نقاط محروم و روستایی کشور با توسعه صنایع دستی، اشتغال ارزان قیمت ایجاد خواهیم کرد و زمانی که در 16 سال اخیر با خشکسالی مواجه شدیم و کشاورزی و به تبع آن معیشت مردم دچار مشکل شده است، صنایع دستی می تواند راه حل مناسبی برای برون رفت از این مساله باشد و از مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها جلوگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1399 تلاش می کنیم تا بتوانیم یک میلیارد دلار صادرات صنایع دستی داشته باشیم که اگرچه در شرایط حاضر رقم بالایی به نظر می رسد اما توان دستیابی به آن در موعد نزدیک تر را داریم.

در پایان این همایش، با حضور شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان، اسدالله عسگراولادی و بهمن نامورمطلق از صادرکنندگان و فروشندگان برتر صنایع دستی تقدیر به عمل آمد.

در بخش صادرکنندگان برتر از عبدالصمد رحیمی (زیورآلات سنتی برای اندونزی)، بهمن باقری (شیشه برای آلمان)، مالک کرمی و امین رمضانی (پایپوش سنتی و گیوه برای عراق)، عادل بشیری، مهدی اعلمی و حسین حسین خانی (سفال و سرامیک دست ساز برای عراق، قطر، سوئد و هلند) و حمید ذوالانوار و علی حق نگهدار (دست بافته های داری به آلمان، بلژیک، ترکیه، سوئیس و ژاپن) تجلیل به عمل آمد.

در بخش فروشندگان برتر در سال 93 از علی زابلیان (استان اصفهان)، مصطفی فیضیان و آرش حیدریان (تهران)، رسول نظری (چهار محال و بختیاری) و زهرا غلامی (قم) تقدیر شد.

و در نهایت، در بخش فعالان برتر تجارت الکترونیک در سال 93 نرگس شایق (وب سایت آرانیک)، مرتضی نقیبی (سایت چونک) و سعید محمدی (سایت دیجی کالا) مورد تقدیر قرار گرفتند.

1