17 آوریل 2024 - 00:41

چوپان دروغگو در شبکه های اجتماعی!

20 ژانویه 2016 - 12:30 dsfr.ir/sx5q1

چوپان دروغگو در شبکه های اجتماعی!
میثم رودکی
قله تخت بلقیس و آثار به جای مانده از چندین دوره تاریخی که مورد تعرض سارقان میراث فرهنگی قرار گرفته است

شگرد "چوپان دروغگو" مال چندین سال پیش است، اما انگار نسل آنها همچنان در حال تکثیر است.

وقتی خصلت "کهنه" طمع و خودبینی همچنان "جوان" باشد، یک حقه قدیمی، باز هم مردمان امروز را به دام می اندازد. درست مثل همین دامی که "چوپان های دروغگو" جلوی پای مردم ساده دل که هوس یک شبه پول دار شدن دارند، پهن می کنند.

تا جایی که حافظه یاری می کند شگرد "چوپان دروغگو" مال چنین سال پیش است، فکر می کنم این عنوان را هم یک روزنامه نگار خراسانی روی آن ها نهاد اما انگار نسل آن ها همچنان در حال تکثیر است. گواهش هم این خبر:

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از شهروندان خواست فریب پیامک هایی که از طریق تلفن همراه و یا در شبکه های اجتماعی ارسال می شود که حاوی مطالب کشف اشیاء تاریخی و پیشنهاد شراکت است را نخورند ...

و این یعنی ادامه یک دروغ دنباله دار، یعنی یک "سریال" هول انگیز که از کانال "طمع" مردم پخش می شود.

به گزارش ایسنا، سرهنگ محمدرضا بیداد اظهار کرد: "اخیرا افرادی با هویت جعلی با حضور در شبکه های اجتماعی و مجازی و یا ارسال پیامک خطاب به برخی از شهروندان پیام هایی ارسال و عنوان می کنند که به صورت اتفاقی تعداد زیادی سکه و یا اشیاء تاریخی را کشف کرده و به دلیل عدم سواد و یا تجربه در این امر، توان به فروش رساندن آن را ندارند."

جالب اینکه متن هایی هم که ارسال می کنند دارای غلط های املایی و نگارشی زیادی است تا مخاطب مجاب شود که به راستی با چوپانان کم سوادی مواجه است که می تواند با پای آنان به آرزوهای خود برسد. غافل از اینکه نه چوپانی ساده دل، که گرگ هایی درنده منتظر طعمه اند.

وی افزود: "این افراد سودجو با این ترفند که حاضرند در قبال کمک در به فروش رساندن اجناس، با مخاطب شریک شوند و اشیاء عتیقه خود را در اختیارشان قرار دهند، افراد بی اطلاع از نقشه شیطانی خود را به مکان های از قبل پیش بینی شده کشانده و با گرفتن مقادیر زیادی پول به عنوان وجه الضمان از آن ها، اشیاء تقلبی را به آنان تحویل می دهند و یا در برخی از موارد اقدام به زورگیری می کنند."

یعنی نه تنها دست های به طمع دراز شده، به چیزی نمی رسد که داشته های خود را هم می بازد.

قسمت جالب ماجرا هم این است که سرهنگ بیداد می گوید: "غالبا افراد مالباخته به دلیل ماهیت خلافکارانه عمل قادر به شکایت قانونی و پیگیری موضوع نمی شوند، لذا با توجه به عمل مجرمانه این گونه باندها از شهروندان فهیم درخواست می شود به پیام هایی بدین مضمون توجهی نکرده و از اعتماد به این افراد خودداری کنند."

فکر می کنم یک بار دیگر هم ساده دلان را باید هشدار داد که با تردست های تردامن مواجه اند که از قضا دستانی قدرتمند دارند برای زورگیری و دیگر باید به یاد همگان آورد که ما ایرانی هستیم و به واقع هم اگر گنجی اگر آثار قدیمی اگر دفینه ای هم یافتند که صد درصد هم ارزشمند بود باز یادمان باشد آن میراث ملی است، یعنی به همه ایرانیان در همه اعصار تعلق دارد و به هیچ عنوان نمی توان آن را به "مال البیت" تبدیل کرد و با آن خانه ای ساخت و زندگانی پرداخت.

به باور من کسی که از یک نفر کالایی را می دزدد شرف دارد به کسی که از یک ملت و از تاریخ میراث اش را می دزدد. شرف دارد بر کسی که از گذشتگان و امروزیان و حتی نسل هایی که نیامده اند می دزدد. افرادی که چنین می کنند حداقل چند نمره صفر در کارنامه خواهند داشت از جمله صفر در وطن خواهی، صفر در قانون گرایی، صفر در رعایت حلال و حرام و ... خب کسی که در این درس ها صفر می گیرد در دیگر حوزه ها هم نمره ای بهتر نمی گیرد.

بگذریم؛ فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از شهروندان خواست در صورت مشاهده فعالیت باندهای مذکور و همچنین سایر باندهای حفاری غیرمجاز، جعل و خرید و فروش آثار تاریخی مراتب را با فرماندهی یگان حفاظت میراث فرهنگی استان و یا مدیریت مبارزه با کالای قاچاق پلیس آگاهی استان در میان بگذارند.

این پیام را می شود چنین بازنشر داد که؛ آی ایرانیان! مراقب میراث ملی خود باشید و در مواجهه با مسائلی از این دست مسئولان را با خبر و رسالت ملی خود را ایفا کنید.

دیدگاه ها

  • همدانی 20 ژانویه 2016 - 12:43

    آقای بنی اسدی اینگونه نوشته شما را پایان می دهم:
    آی ایرانیان! مراقب میراث ملی خود باشید و در مواجهه با مسائلی از این دست مسئولان را با خبر و رسالت ملی خود را ایفا کنید تا آنها به جای شما دزدی کنند.

  • بهروز 21 ژانویه 2016 - 01:55

    روش دیگه کلاه برداری توسط دخترانی است که به صورت ناشناس و تلفنی یک بازی احساسی راه می اندازند و به بهانه های مختلف پول می گیرند. من درگیر چنین موردی شدم و هر بار از روی احساسات و غیرت، مبالغی فرستادم، در نهایت آن چه نصیبم شد، یک شماره موبایل همیشه خاموش است!

1