24 آوریل 2024 - 20:50
طرح کمپین تحریم سفر به کشورهای حامی داعش سیاه و سفید در رسانه ملی

چرا مردم می خواهند به دبی و ترکیه سفر نکنند؟

12 ژانویه 2016 - 15:10 dsfr.ir/qs4ua

چرا مردم می خواهند به دبی و ترکیه سفر نکنند؟
dflduluthexposed.com
کمپین تحریم سفر به کشورهای حامی داعش

کمپین مردمی «تحریم سفر به کشورهای حامی داعش سیاه و سفید» به تلویزیون رفت.

به گزارش «دنیای اقتصاد» پس از آنکه بحث تحریم سفرهای نوروزی به کشورهایی نظیر ترکیه و دبی طی روزهای گذشته در شبکه های اجتماعی طرح شد، شامگاه یکشنبه برنامه پایش شبکه یک سیما نیز اجمالا به این کمپین و مبانی آن پرداخت.

کارشناس این برنامه ضمن اشاره به هزینه کرد سالانه ایرانی ها در این مقاصد گفت: «مردم احساس می کنند که رفتار متولیان گردشگری و مسوولان این کشورها در فرودگاه ها و هتل ها با ایرانی ها تبعیض آمیز و توام با بدرفتاری است. به علاوه این مساله وجود دارد که گویا هزینه 6 میلیارد دلاری هموطنان ما در دبی و ترکیه به سمت حمایت از داعش حرکت می کند.»

رحام افزود: «این رفتارهای نامناسب با گردشگران ایرانی می تواند ریشه سیاسی نیز داشته باشد. مثلا برخی از گردشگران ایرانی گزارش می کنند که در هتل های دبی با رفتارهای تبعیض آمیز مواجه هستند و نظیر این رفتارها در فرودگاه های ترکیه نیز رخ می دهد. بنابراین کمپین تحریم سفر به این کشورها، این موضوع را طرح می کند که چرا باید سالانه رقم بالایی از ارز کشور به سمت کشورهایی که هم در منطقه برای ما مشکل ایجاد می کنند و همچنین رفتارهای نامناسبی با شهروندان ایرانی دارند، جاری شود؟»

او با بیان اینکه کشورهایی نظیر عمان و روسیه و دیگر کشورهای همسایه که به لحاظ اقتصادی و سیاسی با ما در تعامل های سازنده ای هستند و سابقه پایمال کردن حقوق گردشگران ما را نیز ندارند، می توانند به عنوان مقاصد جایگزین معرفی شوند، تصریح کرد: «این کمپین تاکید می کند که باید تحریمی علیه کشورهایی که منافع اقتصادی ما را نادیده می گیرند ایجاد شود؛ چه اینکه برای مثال گمرک ترکیه در برخی از ساعات شبانه روز از سوی ایران پذیرش ندارد و این درحالی رخ می دهد که گمرک ایران به صورت 24 ساعته به طرف ترک خدمات ارائه می دهد. نادیده گرفتن منافع اقتصادی ایران از سوی امارات نیز صادق است.»

برنامه پایش همچنین این سوال را برای مخاطبان خود مطرح کرد که برای غلبه بر محدودیت های ارزی پایان سال 94 کدام راه را به دولت پیشنهاد می کنند؟ در نظر گرفتن مالیات بر سفرهای تفریحی خارجی پاسخی بود که قاطبه مخاطبان این برنامه آن را برگزیدند. برخی از آن ها همچنین با برشمردن راهکارهایی برای کاهش سفرهای تفریحی به کشورهایی نظیر ترکیه و دبی و عربستان، دریافت مالیات بیشتر برای سفر به این مقاصد را از سوی دولت راهی مناسب عنوان کردند. برخی دیگر نیز ضمن انتقاد از سفرهای تیم های ورزشی به این کشورها، خواستار توجه دولت به این مقوله شدند.

اهداف و پیام کمپین

کمپین «تحريم سفر به كشورهای حامی داعش سیاه و سفید» در نظر دارد به جای اتکا به تصمیمات دولت، رویکرد اعتراضی خود را متوجه دولت های متخاصم کند. این کمپین در گام نخست پیشنهاد می دهد که «سفرهای غیرضروری» و «خرید کالا» از کشورهای حامیان داعش سیاه و داعش سفید تحریم  شود. داعش سیاه، شامل گروه های تروریستی-تکفیری هستند که آشکارا به فعالیت های تروریستی می پردازند. از سوی دیگر، داعش سفید نیز به گروهی اطلاق می شود که رفتار مشابه و به ظاهر قانونمندی دارند که مورد حمایت مالی کشورهای منطقه قرار گرفته اند.

حالا کارشناسان معتقدند کشورهای حامی داعش سیاه و سفید وحشت بیشتری از حرکت های مدنی نظیر تحریم سفر دارند. از طرف دیگر، این کمپین حامل این پیام از سوی ایرانیان است که مردم رفتار غیردوستانه را در نظر داشته و متناسب با آن واکنش نشان می دهند. همچنین کاهش انتقال هزینه به دولت برای وضع سیاست های دستوری باعث خواهد شد که آزادی عمل برای تجار و بازرگانان ایرانی باقی بماند.

پیش از این، موسی غنی نژاد، اقتصاددان برجسته درباره این کمپین گفته بود: «قرار نیست ایران روابط دیپلماتیک خود را با کشورهای مذکور قطع کند یا ما از دولت انتظار رفتارهای قهری داشته باشیم. رفتارهای ناشایستی که احتمالا از سوی برخی اتباع ترکیه نسبت به توریست های ایرانی انجام شده، نباید تبدیل به یک مساله سیاسی شود و نباید انتظار داشته باشیم دولت وارد عمل شود و این مشکل را حل کند.»

او بهترین راهکار در چنین شرایطی را، فعالیت مدنی شهروندان ایرانی و امتناع از سفرهای توریستی به این کشورها عنوان کرد. به اعتقاد غنی نژاد، این بهترین پیام برای این کشورها است که نشان می دهد بدون هیچ ممنوعیت و محدودیت قانونی از سوی دولت، مردم به چنین برخوردهای بدی واکنش نشان می دهند و به کشورهایی مانند امارات یا ترکیه یا عربستان سفر نمی کنند.

گزارش ها حاکی از آن است که برخی گردشگران ایرانی در ترکیه با توهین ها و برخوردهایی مواجه می شوند. برخی گردشگران به رسانه ها گزارش کرده اند که چند برخورد خیابانی به بهانه های واهی با توریست های ایرانی روی داده؛ بسیاری از توریست های ایرانی در رستوران ها و مراکز تفریحی استانبول با صورتحساب های سنگین و غیرمتعارف مواجه می شوند. این حوادث در کنار برخوردهایی مشابه در امارات و عربستان از ریشه های اصلی شکل گیری چنین کمپینی عنوان می شوند.

1