19 مارس 2024 - 08:03
نمایندگان خانه ملت از لزوم رونق صنعت هتلداری و گردشگری می گویند:

کمبود هتل، مسافران را راهی خانه مسافر می کند

10 ژانویه 2016 - 15:30 dsfr.ir/8205w

کمبود هتل، مسافران را راهی خانه مسافر می کند
wikihotels.ir
متصدی پذیرش یک هتل در حال پذیرش مشتری

استانداردسازی هتل ها، ساماندهی ویلاها،خانه های مسافر و ارایه راهکاری برای چادرخوابی مسافران می تواند علاوه بر رونق اقتصادی صنعت هتلداری و مسافرخانه ها، تصویری زیبا از صنعت گردشگری کشورمان را نشان دهد.

دریا، صحرا، کویر، آسمان پر ستاره، جنگل، وجود زیارتگاه ها و آثار باستانی، اجرای ورزش های خاص، هنرهای بومی، آداب و سنن، عشایر و اقوام و قبایل و طوایف و ده ها مورد دیگر که ریشه در قومیت ملل و هنر و فرهنگ و تاریخ و سنت دارد می تواند جاذبه هایی برای جذب گردشگر و انبوه علاقه مندانی باشد که ترجیح می دهند شهرهای ایران را مقصد گردشگری خود قرار دهند.

هر چند ایران را می توان جزء 10 کشور توریستی جهان دانست اما درآمد صنعت توریسم ما در مقایسه با کشورهای پیشرفته در این عرصه ناچیز است. شاید بتوان رونق صنعت هتلداری و توسعه فرهنگ استفاده عمومی از آن را یکی از دلایل توسعه گردشگری کشور برشمرد. با ورود سازمان های مهم از جمله آموزش پرورش، شهرداری ها و دیگر سازمان های اداری با ایجاد خانه مسافر و یا زائرسرا که بعضا کسب درآمد هم می کنند به ارائه خدمات به کارکنان خود می پردازند که این کار علاوه بر اینکه فرصت اشتغال را از بین می برد، تاثیر منفی در رونق گردشگری و هتلداری کشور ایجاد کرده است و در برخی از مناطق کشور همچون مشهد، کیش، تهران، مازندران متاسفانه شاهد تعطیل شدن هتل ها هستیم.

برای بررسی بیشتر موضوع گفت و گویی با نمایندگان مجلس و مدیران هتلداری و جهانگردی کشورمان انجام شده است که در ادامه می خوانید.

سید امیر قاضی زاده هاشمی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به اینکه گران قیمت بودن نرخ کرایه ها در هتل سبب شده است تا مردم ترجیح دهند در خانه مسافر اقامت کنند، گفت: وقتی یک خانواده برای اقامت دو شب در هتل باید هزینه گزافی را بپزدازد ترجیح می دهد تا خانه مسافری را پیدا کند تا بتواند هم از عهده هزینه سفر و هم هزینه چند روز اقامت خود برآید.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، افزود: هرچند راهکار اصلی و عدم استقبال از این فضاها به کل جریان اقتصاد کشور مربوط می شود؛ ولی بعضا مشاهده می شود برخی با مقایسه هزینه های سفر های داخلی و یا خارجی ترجیح می دهند که به سفرهای خارجی نزدیک بپردازند، چراکه هزینه سفر هوایی به کشوری مثل ترکیه ارزان تر از سفر به مشهد برایشان تمام می شود.

قاضی زاده هاشمی، تصریح کرد: حتی در ایام تعطیل و مناسبت ها به جای اینکه بسته های حمایتی از مسافران و زوار در اختیارشان قرار دهیم می بینیم که هزینه های سفر و اقامت شان در هتل ها چند برابر دیگر روزها حساب می شود و این را هم می توان دیگر دلیلی بر عدم استقبال مردم از هتل های مشهد دانست.

وی با انتقاد از حذف ردیف بودجه  اماکن زیارتی در کشور گفت: بر اساس مصوبات که به تصویب هم رسید قرار شد اماکن زیارتی همچون مشهد، قم و شیراز به دلیل داشتن اماکن متبرکه دارای بودجه مشخصی باشند (200 میلیارد تومان) ولی تاکنون بودجه ای در این باره به این اماکن نرسیده است.

قاسم احمدی لاشکی نیز با بیان اینکه تعداد هتل های موجود شمال کشور، پاسخگوی ظرفیت میلیونی مسافران این خطه از کشور را ندارد، گفت: شهرهای شمالی کشور در ایام تعطیل و یا ایام تابستان که پذیرای میلیونی مسافران می باشد با کمبود هتل مواجه هستند و مسافران به ناچار از خانه مسافرها استفاده می کنند.

نماینده چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی، افزود: با استناد کامل می توان گفت که تعداد هتل های استان مازندران به تعداد انگشت های دست هم نمی رسد و صنعت هتلداری و توسعه آن از نیازهای مبرم این منطقه توریستی است.

وی با بیان اینکه صنعت هتلداری مازندران نیازمند توجه بیشتر است، ادامه داد: نمک آبرود و چالوس سالانه میزبان میلیون ها مسافر و گردشگر هستند ولی با کمبود خدمات رفاهی مناسب برای استقبال از همه آن ها هستیم. بخش خصوصی و حمایت های دولتی می تواند این فرصت ها را بیشتر مهیا سازد.

مدیرعامل شرکت ایرانگردی و جهانگردی کشور با اشاره به اینکه صنعت هتلداری مشهد، کیش و برخی از شهرهای شمالی کشور در معرض تعطیلی است، گفت: نبود نظارت بر خانه های مسافر و زائر سراها باعث شده است تا استقبال کمتری از هتل ها صورت گیرد.

محسن قریب با بیان اینکه بخش های دولتی باید از ارایه خدمات هتلداری خارج شوند، افزود: تمام واحدهای شبه دولتی باید از صنعت هتلداری خارج شوند تا شرایط رقابتی میان واحدهای فعال صورت گیرد. متاسفانه واحدهای دولتی و یا زائرسراها و خانه های مسافر پرداخت مالیات و عوارضی ندارند و این امر باعث شده است تا اتاق های رایگان و یا فضایی غیرمجاز ارایه دهند و این عوامل باعث رغبت مسافران به استفاده از این اماکن شده است.

رئیس اتحادیه هتل ها و هتل آپارتمان های استان تهران نیز در خصوص کم رونق شدن هتل ها و استقبال جامعه از خانه مسافرها گفت: متاسفانه با وجود اینکه هتل ها از تمام استانداردهای لازم و قانونی برای خدمات دهی به مسافر بهره مند هستند اما به دلیل گسترش خانه های مسافر که برخی به صورت غیرقانونی فعالیت می کنند، این نتیجه حاصل می شود که روز به روز شاهد کم رونق شدن صنعت هتلداری هستیم.

محمدعلی فرخ مهر تصریح کرد: اکنون تسهیلات لازم برای توسعه صنعت هتلداری در نظر گرفته نمی شود و بیشتر هتلداران ترجیح می دهند تا به فعالیت های دیگر اقتصادی بپردازند.

استانداردسازی هتل ها، ساماندهی ویلاها و خانه مسافر و ارایه راهکاری برای چادرخوابی مسافران می تواند علاوه بر رونق اقتصادی صنعت هتلداری و مسافرخانه ها، تصویری زیبا از صنعت گردشگری کشورمان را نشان دهد.

1