25 آوریل 2024 - 13:40

صنعت خوش بو و خوش طعم

10 ژانویه 2016 - 11:30 dsfr.ir/6527k

صنعت خوش بو و خوش طعم
تسنیم
چند نمونه از گیاهان دارویی ایران

مصرف پایین آب، ارزش افزوده بالا، بهبود سلامت جامعه، کارآفرینی و اشتغال کم هزینه و بازار مصرف رو به توسعه از مزیت های تولید و پرورش گیاهان دارویی است.

محسن جلال پور رییس اتاق بازرگانی ایران در کانال تلگرام خود نوشته است: برای شرکت در یک نشست مهم، سفر کرمان را نیمه کاره‌‌ رها کردم. به شدت کمردرد دارم و با زور قرص و آمپول سرپا مانده ام. به سمت فرودگاه در حرکتم تا کرمان را به مقصد تهران ترک کنم.

شب چهارشنبه به کرمان رسیدم و از روز پنج شنبه مشغول رسیدگی به امور اتاق کرمان شدم. پس از آن در نشستی خوش بو و خوش طعم شرکت کردم. همشهریان خوب کرمانی نشستی خوب و کاربردی درباره ظرفیت های ایران در تولید و بسته بندی گیاهان دارویی برگزار کردند که برای من هم جالب و شنیدنی بود.

مثلا اشاره کردند که ایران از 13 اقلیم شناخته شده دنیا به جز استوایی و قطبی از سایر اقلیم ها یعنی 11 اقلیم دیگر بهره مند است. به این ترتیب کمتر سرزمینی در دنیا وجود دارد که تا این اندازه برای تولید و پرورش گیاهان دارویی ظرفیت داشته باشد.

در حال حاضر 40 هزار هکتار از اراضی کشور ما زیر کشت گیاهان دارویی است و جالب اینکه در همین سطح زیر کشت، از حدود 7500 گونه گیاه دارویی شناخته شده، حدود 2300 گونه در ایران ما تولید می شود.

گردش مالی تولید و تجارت گیاهان دارویی در جهان حدود 124 میلیارد دلار است و پیش بینی می شود تا سال 2050 به پنج هزار میلیارد دلار برسد و این در حالی است که سهم ما از تجارت جهانی این صنعت، تنها 105 میلیون دلار است.

برخی نهادهای مرتبط برنامه ریزی کرده اند که سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشور تا 300 هزار هکتار افزایش پیدا کند که از این میزان، 250 هزار هکتار به صورت دیم و 50 هزار هکتار به صورت کشت آبی خواهد بود.

مصرف پایین آب، ارزش افزوده بالا، بهبود سلامت جامعه، کارآفرینی و اشتغال کم هزینه و بازار مصرف رو به توسعه از مزیت های تولید و پرورش گیاهان دارویی است.

جلالپور در پایان می نویسد: فکر می کنم درباره این صنعت کم کار شده و اطمینان دارم در آینده جایگاه بهتری در اقتصاد ملی خواهد داشت.

1