18 آوریل 2024 - 21:22

اختصاص تندیس برتر انجمن سبز اروپا به شرکت کشت و صنعت جوین

5 ژانویه 2016 - 12:50 dsfr.ir/366ik

اختصاص تندیس برتر انجمن سبز اروپا به شرکت کشت و صنعت جوین
jovainco.com

امروزه در صنعت "دورریز و پسماند" معنی و مفهوم و جایگاه منطقی ندارد و عینیت این مسئله در کشت و صنعت تحقق یافته است.

دویست و هشتاد و دومین جلسه زیر کمیته حفظ منابع آب و محیط زیست با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی، نمایندگانی از استانداری، سازمان آب، صنعت معدن و تجارت و همچنین مدیران کارخانجات قند استان در محل شرکت کشت و صنعت جوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، حمید صالحی از اختصاص تندیس برتر انجمن سبز اروپا در اجلاس جهانی انرژی به این شرکت در سال 2015  خبر داد و گفت: طرحهای اجرائی و سبز کشت و صنعت جوین از بین 177 کشور عضو و 745 طرح جهانی ارسالی به انجمن سبز به عنوان طرح برتر و از برندگان تندیس جهانی معرفی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همچنین در جلسه زیر کمیته حفظ منابع آب و محیط زیست در کنار مباحث پیشگیری از آلودگی بیان داشت: امروزه در صنعت "دور ریز و پسماند" معنی و مفهوم و جایگاه منطقی ندارد و عینیت این مسئله در کشت و صنعت تحقق یافته است. چرا که در گذشته ملاس بعنوان پسماند تلقی می شد و دفع آن علاوه بر هزینه مالی، آلودگی زیست محیطی را نیز در پی داشت اما امروزه به ماده اولیه کارخانه اسید سیتریک تبدیل شده است.

وی خدمت صادقانه مدیران و کارگران واحد در امر بهره وری انرژی را نشانه فرهنگ والای محیط زیستی و تحقق اقتصاد مقاومتی ارج نهاده و اظهار داشت: در شرایطی که ابرقدرت ها از تحریم ها مایوس شده اند و جهت ضربه زدن و تضعیف این نظام مقدس از هر حربه و نیرنگی استفاده می کنند، اقدامات شایسته این واحد باعث شد که با معرفی طرح های این شرکت در سطح جهانی یک بار دیگر نام ایران بدرخشد.

گفتنی است: در حاشیه برگزاری این جلسه، کوره آهک گازسوز کارخانه قند افتتاح شد در ادامه بازدید از آزمایشگاه و سیستم تصفیه فاضلاب اسید سیتریک و همچنین اهداء جوائز به مدیران و کارگران نمونه این شرکت با حضور اعضاء جلسه و مسئولین شهرستانی انجام پذیرفت.

حمید صالحی در توضیح اقدامات این شرکت گفت: شرکت کشت و صنعت اکنون در قالب دو کارخانه (قند و اسید سیتریک) و نه شرکت (ماشین سازی ابتکار فنون، دامپروری موحد گستران، بازرگانی قند گستر و ...) فعالیت می کند.

وی توضیح داد که کارخانه اسید سیتریک جوین از کارخانجات اقماری این شرکت بوده و تا کنون در آزمایشگاه های پیشرفته این شرکت تحقیقات گسترده ای در زمینه تولید اسید سیتریک از سه روش طبیعی، سنتزی و میکروبی با استفاده از پسماند کارخانجات صنایع غذائی (ملاس)، ضایعات کشاورزی و شکر خام صورت گرفته است.

به نقل از صالحی با تحقیقات صورت گرفته این شرکت قادر است از پسماند کارخانجات جهت تولید اسید سیتریک بهره جسته و علاوه بر ارزش افزوده، جلوگیری از واردات این اسید پر مصرف، مرتفع نمودن نیاز صنایع غذائی و داروئی کشور، همچنین به کاهش پسماند در محیط و کاهش آلودگی نیز کمک می نماید. کارخانه قند جوین نیز از صنایع سبز کشور بوده و تا کنون 5 نوبت بعنوان واحد نمونه صنعت سبز کشور معرفی شده است.

1