پایان راه کنفرانس بین المللی برند، آغاز راه ساخت برند ملی گردشگری ایران

4 ژانویه 2016 - 09:50 dsfr.ir/xc0rf

پایان راه کنفرانس بین المللی برند، آغاز راه ساخت برند ملی گردشگری ایران
طوبی کردآبادی
کنفرانس بین المللی برند گردشگری ؛ اصفهان

کنفرانس بین المللی برند گردشگری روز یکشنبه 13 دی ماه 1394 با حضور مسعود سلطانی فرد، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همچنین شهردار، استاندار و مدیر کل گردشگری اصفهان و جمعی از کارشناسان داخلی و خارجی گردشگری آغاز به کار کرد.

عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با بیان مشکلات ناشی از خشکسالی های اخیر اصفهان و تحریم کشور بر اقتصاد اصفهان، بهترین راه برون رفت از شرایط کنونی را گردشگری دانست و گفت: با توجه به قابلیت های خاص اصفهان، این استان می تواند نقش موثری در گردشگری کشور داشته باشد و اتاق بازرگانی تمام همکاری های ممکن را با سازمان میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان برای فعالیت های گردشگری خواهد داشت.

وی در ادامه از معرفی برند اصفهان در اردیبهشت ماه 1395 خبر داد.

طالب الرفاهی، رییس سازمان جهانی جهانگردی که به صورت ویدیویی پیام ویژه خود را برای این کنفرانس ارسال کرده بود تصریح کرد: در سال 2015 ایران پذیرای حدود 5 میلیون گردشگر بین المللی بوده است که براساس برنامه ی پنج ساله ی گردشگری کشور ایران امید است تا پایان پنج سال آینده این تعداد تا پنج برابر افزایش یابد.

وی بیان کرد: ایران کشوری غنی با ملتی شگفت انگیز است. میزبانی افسانه ای مردمان این کشور شهره ی جهان بوده و هست اما ایران باید زیرساخت ها و منابع خود را تقویت کرده و مهم تر از همه برای ایجاد و ساخت تصویری مناسب خود تلاش کند.

مهدی جهانگیری، رئیس گروه مالی گردشگری و موسس بانک گردشگری اظهار کرد: حاکمیت و دولت باید برای معرفی چهره واقعی ایران تلاش و هزینه کند. برند کشور ما نمایشگر هویت ایرانی و اولویت اول در ورود به فضا و بازارهای جهانی گردشگری است.

وی در ادامه اضافه کرد: برند محصولات بخش خصوصی باید توسعه یابد. علاوه بر این، بزرگترین چالش در حوزه گردشگری، خدمات و کیفیت بهره برداری از آنها است. برای ورود به بازارهای جهانی باید شهامت داشت و با قواعد و استانداردهای روز دنیا در چرخه اقتصادی دنیا قرار گرفت .

رئیس گروه مالی گردشگری و موسس بانک گردشگری بر زمینه سازی و امکان حضور برندهای معتبر دنیا در حوزه خدمات و گردشگری کشور تاکید کرد.  

جعفر جعفری، دبیر علمی کنفرانس بین المللی برند گردشگری به اشاره به دو گروه برون مرزی و درون مرزی کنفرانس یادآور شد: تمام کشورهای جهان وارد صنعت گردشگری شده و شدیدا در رقابت با یکدیگر هستند. در این میان شباهت پیدا کردن اکثر محصولات مقاصد جهان به یکدیگر تهدید است که با برند سازی ها و برجسته کردن تفاوت های کشور می توان از آن به سود گردشگری کشور استفاده کرد.

وی افزود: برند سازی یعنی شخصیت و هویت مقصدی است که می تواند یک روستا، شهر و یا یک کشور باشد. یک برند فقط متعلق به یک نسل نیست. بلکه به تمام نسل ها تعلق دارد و به آیندگان منتقل می شود. برند را به راحتی نمی توان تغییر داد و باید در فرآیند ساخت برند اصالت و واقعیت در نظر گرفته شود و با هویت مقصد هم خوانی داشته باشد.

دبیر علمی کنفرانس بین المللی برند گردشگری در خصوص کارگاه های تخصصی این کنفرانس اظهار کرد: در کارگاه های تخصصی همایش، سخنرانان داخلی و خارجی از کشورهای آلمان، آمریکا، اسپانیا، ایران، بلژیک، پرتغال، ترکیه،دانمارک، ژاپن، چین، عمان، کرواسی حضور دارند و درباره زیرساخت های گردشگری و لزوم سمبل سازی برای رسیدن به تعریف مشخص از برند ملی گردشگری ایران سخنرانی خواهند داشت.

وی تصریح کرد: پایان این کنفرانس آغاز فرآیند تعریف برند گردشگری ایران است.

مسعود سلطانی فرد در ادامه نشست گفت: امروز کالاها براساس کارکرد، قیمت و کیفیت در رقابت با یکدیگر نیستند بلکه هویت و اصالت یک کالا عامل تعیین کننده جایگاه آن در بازار است.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت بالای مدیریت برند در عرصه صنعت و تولید ملی و اهداف دولت در حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی، نیاز به تبیین و تثبیت جایگاه این مفهوم امروز محسوس تر از دیروز است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: اهمیت گردشگری در اقتصاد جهانی بر کسی پوشیده نیست اما مسئله مهم سهم ایران و قدم هایی است که در این بازار برداشته است. هدف از این هم اندیشی این است که دریابیم با چه نماد و ابزاری و با چه طرح و رنگ و شعاری، نظر بیش از 1.2 میلیارد گردشگر را به سمت ایران جلب کنیم.

وی افزود: برندسازی در گردشگری موضوعی نوپاست و هدف از مطرح شدن آن در این صنعت قدرت انتخاب بیشتر و زمان تصمیم گیری کمتر گردشگر امروزی است. رقابت بین گردشگران آگاه امروزی بالا است.

مسعود سلطانی فرد بیان کرد: 70 درصد گردشگران بین المللی تنها از 15 کشور دنیا دیدار می کنند، بیش از 100 سازمان و کشور در سایر نقاط جهان برای جذب 30 درصد باقی مانده در تلاش هستند. این روند نوین رقابت، تفاوتی برای مقاصد نوظهور و مقاصد شناخته شده قائل نیست. در نتیجه ایجاد تنها یک برند که توانایی ساده سازی فرآیند تصمیم گیری و کاهش ریسک سفر را داشته باشد می توان به ارزش های واقعی صنعت گردشگری دست یافت. در بسیاری از کشورهایی که برند گردشگری به صورت علمی طراحی و اجرا شده است، اولین قدم خودشناسی اعلام شده است زیرا یک برند باید قابل اعتماد و باورپذیر باشد و از اغراق آمیز به دور باشد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: برند ملی گردشگری مورد هدف ما، باید برندی باشد توامان با خلق احساس خوب، به هنگام انتخاب مقصد. این برند باید هویتی دلپذیر و تصویری جذاب در ذهن گردشگران ایجاد کند. برند ملی گردشگری تنها یک لوگو یا شعار نیست بلکه نمادی ملی از پشتوانه های تاریخ، فرهنگ و میراث این کشور است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در واقع برندسازی مقاصد گردشگری فرایند بهره گیری از عناصر متمایز و مشخصه یک مقصد گردشگری است. پیشینه تاریخی و فرهنگی، تنوع اقلیمی، نژادی، آداب و رسوم و سنن متمایز، آثار تاریخی و منابع منحصر به فرد طبیعی در کنار امنیت و زیرساخت مناسب همان عناصری است که به هنگام ساخت برند باید از آنها بهره مند شد. جالب این جا ست که تمامی این عناصر به وفور در ایران یافت می شود، گرچه زیرساخت های گردشگری کشور ما هنوز نیاز به سرمایه گذاری های گسترده دارد.

1