25 آوریل 2024 - 06:07
وقتی مدیران شهری، هویت شهر را درک نمی کنند:

رنگ آمیزی عجیب مجسمه های معروف فومن

30 دسامبر 2015 - 16:40 dsfr.ir/3l6h5

رنگ آمیزی عجیب مجسمه های معروف فومن
زهرا گیتی نژاد
مجسمه های کودکان در فومن

مدیران شهری فومن، رنگ آمیزی عجیبی برای مجسمه های معروف فومن انتخاب کرده اند و همه را به رنگ طلایی در آوردند!

فومن یکی از شهرستان های استان گیلان است که در 25 کیلومتری غرب رشت قرار دارد و از شمال به صومعه سرا از شمال غرب به ماسال محدود می شود. مناطق تاریخی و دیدنی ماسوله و قلعه رودخان در حوزه جغرافیایی این شهرستان قرار دارند و برای دیدن آن ها باید از این منطقه عبور کرد.

شهر فومن به علت وجود مجسمه های متعدد و متنوع با رنگ های شاد در نقاط مختلف شهر، به شهر مجسمه های رنگین نامیده می شود که یکی از جاذبه های گردشگری استان گیلان است. هر کدام از این مجسمه ها سنبلی از فرهنگ و آداب و رسوم گذشته مردمان این منطقه  زیباست.

مجسمه شکاربانان که در ابتدای فومن به ماسوله مرغابی بر دوش و تفنگ بر دست سنبل شکار حیوانات در میان مردم این روستاست. مجسمه چهار دختران نمادی از کوشش و تلاش زنان روستایی و کشاورز است که هر کدام چهار محصول از سوغات این منطقه (چای، توتون، برنج و کلوچه سنتی فومن) را در دستان شان دارند. همچنین؛ مجسمه های شاد و خندان کودکانی که در محوطه پارک نصب شده اند که نشانه شادی و شادمانی مردمان این دیار و بازی های محلی و قدیمی در این منطقه است.

داخل پارک مجسمه های بزرگ و تو خالی از میوه های گوناگون مانند سیب و هلو و انار و آناناس و موز و … وجود دارد که سایبانی مناسب برای گردشگران است و چشم هر بیننده را به خود جلب می کند و باعث رونق گردشگری این منطقه می شود. اما اگر این رنگ های شاد از مجسمه ها گرفته شود و همه به یک رنگ در بیایند آیا دیگر آن جذابیت را خواهند داشت؟ و چهره شهر از آن حالت با نشاط به شهری بی روح بدل نخواهد گشت؟

مانند رنگ آمیزی جدیدی که مدیران شهری فومن برای این مجسمه ها انتخاب کردند و همه را به رنگ طلایی در آوردند! آن هم با کیفیتی بسیار پایین که تاسف برانگیز است. چرا که عدم توجه به همین ظرافت ها پیش از این هم از جذابیت مجسمه های مورد اشاره کاسته بود. برای رنگ کردن مجدد این آثار چه بهتر بود از فردی که تخصصی در زمینه نقاشی مجسمه دارد استفاده می شد تا لااقل شکل ظاهری آن ها این قدر غیرطبیعی جلوه نکند. آن هم در دنیایی که شاهد خلق آثار هنری مختلف هستیم که انسان با دیدن شان به وجد می آید.

آیا حیف نیست حال که چیز جدیدی خلق نمی کنیم در حفط و نگهداری داشته های قبلی سهل انگاری نکنیم؟

امیدوارم که مسوولین شهری به این نکات توجه داشته باشند تا با رکود گردشگری منطقه روبرو نشویم.

زهرا گیتی نژاد - کارشناس مدیریت گردشگری

1