20 آوریل 2024 - 14:59

پیگیری های سازمان حمایت برای قیمت بلیت قطار چه شد؟

27 دسامبر 2015 - 17:40 dsfr.ir/4f5kr

پیگیری های سازمان حمایت برای قیمت بلیت قطار چه شد؟
mahtab-sj.ir
کنترل بلیت توسط کوپه دار قطار

در حالی که سازمان حمایت بر غیرقانونی بودن افزایش اخیر نرخ بلیت قطار توسط شرکت های ریلی تأکید داشت اما با برگزاری جلسات بین طرفین، از این پس نرخ های جدید بلیت قطار اعمال می شود و فروش بلیت با توجه با بازار عرضه و تقاضا با اعمال تخفیف و تا سقف نرخ های جدید است.

پس از پیگیری شرکت های مسافری ریلی برای افزایش قیمت بلیت قطار و ادعای آن ها مبنی بر زیان ده بودن نرخ ها، مقرر شد قیمت بلیت قطارها به طور متوسط 8 درصد از 25 آذرماه افزایش  یابد.

به گزارش اقتصادنیوز؛ معاون مسافری راه آهن در این باره می گوید: با توجه به هزینه بالای قطارهای مسافری، هزینه سنگین تعمیر و نگهداری قطارها، احتساب ترددهای یک سر خالی و ضریب اشغال پایین صندلی ها در ایام غیرپیک، با این افزایش نرخ موافقت شد و قیمت بلیت قطارها به طور متوسط 8 درصد از 25 آذرماه افزایش یافت.

بنابراین گزارش در این افزایش نرخ ها، از 137 قطار مسافری 24 قطار حومه ای و محلی افزایش قیمتی نداشتند، حدود 90 قطار زیر 10 درصد افزایش قیمت بلیت داشت و بلیت حدود 10 قطار نیز تا سقف 15 درصد افزایش  یافت و سقف این افزایش قیمت ها 15 درصد بود.

البته این افزایش قیمت بلیت قطار بند دیگری هم داشت بر این مضمون که  شرکت هایی که در ایام غیرپیک و کم تقاضا نسبت به تخفیف در نرخ های بلیت اقدام کنند، می توانند در ایام پرتقاضا (نظیر ایام نوروز) حداکثر تا سقف 20 درصد افزایش قیمت دهند.

حدود 5 ساعت پس از اعمال افزایش قیمت بلیت قطار، روز 25 آذرماه بود که سازمان حمایت از مصرف کننده وارد شد و افزایش قیمت بلیت قطار را غیرقانونی اعلام کرد. در این راستا مقرر شد فعلا شرکت های ریلی، بلیت را با اعمال تخفیف در نرخ  های جدید، با قیمت های پایین تر به فروش برسانند تا پس از برگزاری جلسات بین طرفین، توافقی در این باره حاصل شود.

رئیس انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی، آن زمان در این باره گفت: تلاش کردیم تا پایان این اختلافات که با برگزاری جلسات مختلف انجام خواهد شد، فعلا نرخ بلیت قطار با اعمال تخفیف در قیمت های جدید، با نرخ های قبلی فروخته شود.

البته در این ایام شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان حاکمیت نیز وارد شد و ادعا کرد این افزایش قیمت اخیر قانونی بوده است و ورود برخی سازمان ها و نهادها به شکل غیرکارشناسی به این موضوع، حاصلی جز تشویش اذهان عمومی در بر ندارد.

طبق اعلام راه آهن برابر با ماده 9 قانون دسترسی آزاد مصوب مجلس شورای اسلامی، قیمت بلیت قطار از سوی شرکت های بخش خصوصی تعیین و پس از تأیید شرکت راه آهن به عنوان نهاد تخصصی و مسئول توسعه حمل و نقل ریلی کشور به مرحله اجرا گذاشته می شود؛ در همین راستا قیمت های جدید که از روز 14 آذر ماه سال جاری اجرایی و پیش فروش آن انجام شده است نه تنها منع قانونی ندارد بلکه کاملا مطابق با مفاد قانون صورت گرفته است.

موضع گیری های درباره عملکرد سازمان حمایت در غیرقانونی اعلام کردن نرخ بلیت قطار ادامه داشت تا جایی که وزیر راه و شهرسازی هم وارد شد و سازمان حمایت را سازمانی سوسیالیستی و مارکسیستی دانست.

بنا به ادعای عباس آخوندی از برنامه اول توسعه اعلام شد که نظام قیمت گذاری باید برچیده شود، این نظام آموزه سیستم سوسیالیست و مارکسیست است، 25 سال در همه برنامه های توسعه به این موضوع تاکید شد اما هنوز این داستان، مانع توسعه کشور است. اگر دنبال حمایت از مصرف کننده هستیم، ارتقای کیفیت، عرضه خدمات مناسب و ایمنی بالا نشان از حمایت از مصرف کننده دارد.

وی این را هم گفت که سازمان حمایت هیچگاه نتوانسته از مصرف کننده حمایت کند، پیشنهاد می دهم چنین سازمان های سوسیالیستی و مارکسیستی قیمت گذاری نظیر سازمان حمایت از مصرف کننده منحل شود و باید این پیشنهاد را به مجلس هم بدهیم تا بساط این تعالیم مارکسیستی و سوسیالیستی جمع شود؛ هیچکس به دنبال بازار عوام فریبانه نیست، ما نباید از چنین حرکات عوام فریبانه بترسیم و قطعا با قدرت پیش می رویم.

پس از این موضع گیری های شرکت راه آهن، انجمن شرکت های ریلی و وزیر راه و شهرسازی مبنی بر قانونی بودن این افزایش قیمت، سازمان حمایت، از موضع گیری خود عقب نشینی کرده است و فروش بلیت قطار با نرخ های جدید در سیستم شرکت ها و آژانس های فروش، البته با اعمال تخفیف در روزهای کم تقاضا و نیز فروش تا سقف مشخص شده در ایام پرتقاضا، انجام می شود.

1