28 مارس 2024 - 23:02
یک کارشناس مدیریت گردشگری:

گردشگری راه مبارزه با فقر است

26 دسامبر 2015 - 17:20 dsfr.ir/wm3el

گردشگری راه مبارزه با فقر است
جواد قارایی
سفر تیم مستندساز ایرانگرد به روستاهای محروم ایران

یک کارشناس ارشد مدیریت گردشگری و هتل داری گفت: در روزهای اخیر خبری داشتیم از تصویب لایحه ای در مجلس آمریکا مبنی بر لزوم دریافت ویزا برای کسانی که به ایران سفر می کنند و این به معنای تحریم گردشگری ایران است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا؛ علی رئوفی توضیح داد: یعنی تمام کسانی که به ایران سفر می کنند برای رفتن به آمریکا با مشکل مواجه خواهند شد. حال تصور کنید که با این لایحه آمریکا از مسافرت تمام اشخاص با نفوذی که با آن کشور هم در رابطه هستند به ایران جلوگیری می کند و این یک نوع تحریم گردشگری ایران است.

وی بیان کرد: این امر نشان دهنده آن است که آمریکا به این وسیله می خواهد از ورود گردشگر و فعال شدن صنعت گردشگری در ایران و از مواجه و شناخت خود واقعی ایرانیان در جهان جلوگیری کند. پس خواست آمریکا نیامدن گردشگر به ایران است و عدم تغییر نگرش به ایران بر خلاف چیزی که از ایرانیان در رسانه های غربی ساخته شده است نه نفوذ از طریق گردشگری.

این کارشناس ارشد گردشگری خاطرنشان کرد: گردشگری به عنوان یکی از پردرآمدترین، اشتغالزاترین و بزرگ ترین صنایع در سال های اخیر در دنیا مطرح شده است و بر طبق تحقیقات انجام شده با هر یک درصد رشد در ضریب اشغال هتل ها برای چهارصد نفر شغل ایجاد می شود. در کشوری غنی به لحاظ تمدن، تاریخ و مذهب و میراثی (ملموس و ناملموس) مثل ایران صنعت گردشگری اولین و بهترین جایگزین برای صنعت نفت می باشد و دولت با برنامه ریزی و راه اندازی این صنعت بزرگ می تواند اتکا خود را بر فروش نفت به حداقل رسانده و به وسیله داشت های فرهنگی، مذهبی، طبیعی و میراثی خود علاوه بر حفظ و توسعه این موارد درآمد قابل توجهی را نیز کسب نماید.

رئوفی تصریح کرد: در هفته های گذشته خبری داشتیم از بیانات جناب سردار نقدی مبنی بر استفاده آمریکا از فضای مجازی، فمینیسم، گردشگری و شورش های خیابانی انتخاباتی برای نفوذ در ایران. قرار دادن گردشگری در کنار این موارد دلیل بر ناآگاهی از این صنعت و توهین به کارکنان و فعالان این عرصه است که لازم است در جواب به موارد زیر اشاره کنم.

او ادامه داد: گردشگری مانند هر صنعتی از اثرات مثبت و منفی برخوردار است که این اثرات نه تنها برای ما بلکه در کل جهان یعنی در کشورهای توسعه یافته نیز وجود داشته و این کشورها برای کاهش اثرات منفی و توسعه اثرات مثبت از گردشگری جایگزین و بعد از آن از گردشگری پایدار استفاده کرده اند.

وی افزود: در این اجا این توضیح لازم است که در کل صنعت گردشگری در دنیا دارای سه مرحل اصلی بوده است؛ مرحله مقدماتی که در آن مسافران دارای امکانات و شرایط ویژه بودند و مسافرت مخصوص گروهی خاص بود، مرحله گردشگری درهم یا همگانی که با توسعه و ساخت وسایل نقلیه و راه ها و بعد از جنگ دوم جهانی و آغاز به کار صنعت هوانوردی به وجود آمد و بشر شاهد هجوم گردشگران به نقاط تفریحی جهان بود. در این مرحله اثرات منفی و مخرب گردشگری پدیدار شد و به کشورهای میزبان این نوع گردشگری به لحاظ تخریب آثار و منابع و ترویج فحشا و فساد و تهاجم فرهنگیو غیره آسیب وارد شد و برای همین برنامه ریزان این صنعت، گردشگری جایگزین، را بوجود آوردند و گردشگری وارد این مرحله از چرخه خود شد که در آن کشورهای میزبان نوع گردشگر ورودی، مقصد گردشگر و نوع فعالیت گردشگر را مشخص کرده و پس از آن گردشگر را وارد می کند و حتی متفکران امر گردشگری یک قدم هم پا را فراتر نهاده و گردشگری پایدار را که توجه به حفظ انرژی ها و انجام امر گردشگری بدون تخریب محیط زیست است را در سرلوحه کار خود قرار داده اند.

کارشناس ارشد مدیریت گردشگری و هتل داری اظهار داشت: پس با برنامه ریزی دقیق می توان اثرات منفی گردشگری را به حداقل رسانید. استفاده از انواع گردشگری های جایگزینی که کشور ما قابلیت استفاده و منابع آن را دارا می باشد به علت نوع این گردشگری ها و لزوم حفظ فرهنگ ها و سنت ها به عنوان منبع گردشگر می تواند نقش بسیار بزرگی در مبارزه با تهاجم فرهنگی بازی کند و ما از گردشگری میراث به عنوان بهترین سلاح در مقابله با تهاجم فرهنگی استفاده و غرور ملی و مذهبی را در جوانان به عنوان یک مشخصه منحصر به فرد زنده و بیدار کرد.

رئوفی معتقد است: ما می توانیم به عنوان یک الگو به علت غنای فرهنگی بر مهمانان خود تاثیر مثبت گذارده و آنها را به عنوان سفیران فرهنگی کشور عزیزمان به سراسر جهان بازگردانیم. این خود یک نوع مبارزه با تخریبی است که سال ها بر علیه کشور عزیزمان صورت گرفته است. همچنین مبارزه با معرفی غلط ایران و اسلام است. همان طور که سازمان جهانی گردشگری بیان کرده است گردشگری به خودی خود در کشورهای در حال توسعه به عنوان بزرگترین راه مبارزه با فقر و کمبود در جهان است.

در کشور ما نیز می تواند چنین باشد. جالب این جا است که کشورهای استکباری جهان معمولا از گردشگری به عنوان یکی از اهرم های فشار خود در مقابل دیگر کشورها استفاده می کنند نه با فرستادن گردشگران به عنوان جاسوس، ایجاد تغییر، پوشیدن شلوار کوتاه در جامعه یا بی حجابی بلکه با قرار دادن این کشورها در فهرست سیاه مسافرت و ممنوع کردن مسافرت اتباع خود به آن کشورها و محروم کردن کشورهایی که می خواهند تحت سلطه خود قرار دهند از موهبت صنعت گردشگری و در واقع تحریم گردشگری آن کشورها و استفاده از دروغ پراکنی های رسانه ای و مخدوش کردن چهره واقعی آن کشورها و عقب مانده خواندن و ناامن خواندن آن کشورها که بارها و بارها آن را تجربه کرده ایم. پس گردشگری می تواند مقابله ای باشد با دروغگویی های رسانه ها و دستگاه تبلیغاتی دشمنان کشور عزیزمان ایران.

1