25 آوریل 2024 - 09:11
بی پولی پاشنه آشیل ورزش جنوب شرق کشور

مهد کریکت ایران نیازمند توجه

24 دسامبر 2015 - 20:10 dsfr.ir/ah3ip

مهد کریکت ایران نیازمند توجه
irancricket.ir
مسابقات کریکت در چابهار

بیش ترین تعداد ملی پوشان کریکت کشور در جنوب استان سیستان و بلوچستان فعالیت دارند به طوری که 80 درصد ملی پوشان در همه رده های سنی از کنارک و چابهار می باشند.

"اصغر رییسی، مربی کریکت"

کریکت یکی از رشته های ورزشی محبوب در سیستان و بلوچستان است که در پس سال ها هنوز در بی مهری قرار دارد و بی پولی پاشنه آشیل آن شده است.

به گزارش عصر هامون، به رغم وجود 80 درصد بازیکنان تیم ملی کریکت در سیستان و بلوچستان اما کریکت استان در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار دارد به طوری که این رشته حتی از داشتن یک کمیته یا هیئت ورزشی محروم است.

با توجه به همجواری با کشورهای جرم خیز افغانستان و پاکستان و دروازه ورود مواد مخدر بودن استان حمایت از تیم های ورزشی در استان از ایجاد اعتیاد و همچنین گرفتار شدن در دام باندهای مواد مخدر تا حدودی خواهد کاست.

به رغم تلاش های فراوان تیم های بلوچستان متاسفانه تنها به دلیل کمبود منابع مالی و نداشتن اسپانسر از حضور در مسابقات لیگ استانی جا مانده اند که در این راستا تلاش مسئولان را می طلبد. نبود منابع مالی و امکانات ورزشی و حتی فقدان زمین استاندارد فشار بسیاری بر کریکت کاران وارد کرده و شوق و انگیزه ادامه کار را از آنان گرفته است.

هیئت کریکت در استان وجود ندارد

اصغر رییسی یکی از مربیان کریکت گفت: سیستان و بلوچستان فاقد هیئت و کمیته کریکت بوده و تمامی امور آن توسط انجمن های ورزشی انجام می شود. وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل عدم حمایت از تیم های کریکت در جنوب استان همیشه برای اعزام به مسابقات با مشکل مواجه بوده ایم به طوری که اغلب اسپانسرها توسط اعضای تیم معرفی شده و یا تمامی اعضای تیم با دور هم جمع شدن و جمع آوری پول هزینه های اعزام به مسابقات را پرداخت می کنند.

وی افزود: تنها در سال های 92 و 93 در مسابقات کشوری منطقه آزاد از تیم کریکت چابهار حمایت کرد که در همان سال ها نیز شهرستان چابهار به مقام قهرمانی دست یافت. بعد از آن متاسفانه هیچ حمایتی از این تیم در مسابقات نشده است.

در تمامی شهرستان های استان تیم های کریکت در حال فعالیت هستند به طوری که در شهرستان چابهار 8 باشگاه کریکت رسمی و 14 باشگاه خصوصی وجود دارد

وی ادامه داد: در لیگ کشوری در سال گذشته تنها شهرستان چابهار دارای حامی مالی بوده و تیم های کنارک، ایرانشهر، نیکشهر و زاهدان فاقد هر گونه اسپانسر بودند. در لیگ استانی سال جاری نیز تنها شهرستان کنارک توانست از جنوب استان در مسابقات حضور یابد اما سایر شهرستان های جنوبی به دلیل نبود حامی مالی از شرکت در لیگ استانی بازماندند.

وی در این راستا افزود: برای شرکت در مسابقات لیگ استانی حداقل هر تیم برای تهیه ملزومات نیازمند 5 میلیون تومان است که به دلیل عدم توانایی بازیکنان برای پرداخت هزینه ها از شرکت در مسابقات بازماندیم.

زمین استاندارد کریکت در جنوب استان وجود ندارد

این مربی کریکت اظهار داشت: در تمامی شهرستان های استان تیم های کریکت در حال فعالیت هستند به طوری که در شهرستان چابهار 8 باشگاه کریکت رسمی و 14 باشگاه خصوصی وجود دارد. همچنین در شهرستان های کنارک 6 باشگاه و در ایرانشهر 4 باشگاه و در نیکشهر 1 باشگاه کریکت وجود دارد.

رییسی گفت: متاسفانه هیچ گونه زمین استاندارد کریکت در جنوب استان وجود نداشته و تنها در شهرستان چابهار در سال 90 یک زمین استاندارد کریکت کلنگ زنی شده است اما در حال حاضر تنها 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی با بیان اینکه در لیگ های کشوری تیم های سیستان و بلوچستان همیشه مقام آور هستند افزود: به منظور رفع مشکلات کریکت در استان تاکنون چندین نامه به کنفدراسیون فدراسیون وزارتخانه ها استانداری و فرمانداری فرستاده شده است اما تاکنون هیچ گونه کمکی دریافت نشده است.

80 درصد ملی پوشان در جنوب استان فعالیت می کنند

اصغر رییسی عنوان کرد: بیش ترین تعداد ملی پوشان در جنوب استان فعالیت دارند به طوری که 80 درصد ملی پوشان در همه رده های سنی از کنارک و چابهار می باشند.

وی ادامه داد: مشکلات مالی کریکت بسیار زیاد است به طوری که اگر کمک واقعی حتی در حد 50 درصد صورت گیرد می توانیم بازیکن آسیایی بسازیم و کریکت کاران استان در مسابقات جهانی نیز افتخار آفرین باشند.

وی تاکید کرد: از مسئولان مربوطه انتظار می رود که کمیته کریکت با برنامه ریزی کامل را در استان راه اندازی کرده و زمین های استاندارد در اختیار کریکت کاران قرار داده و از کریکت کاران در مسابقات آسیایی و بین المللی حمایت کنند.

1