19 آوریل 2024 - 01:15

خوراکی های مضر در شب یلدا

20 دسامبر 2016 - 13:20 dsfr.ir/cl758

خوراکی های مضر در شب یلدا
photokade.com
سفره شب یلدا

از دیدگاه طب سنتی خوردن انواع غذاها همچون آجیل، میوه و سبزیجات، نان و غلات و ... همزمان با هم سبب اختلال در هضم و فساد غذایی در معده می شود.

یک متخصص طب سنتی در رابطه با بایدها و نبایدهای مصرف مواد غذایی در شب یلدا اظهار داشت: یکی از مناسبت های اصیل ایرانیان شب یلدا بوده که طبق عادت بسیاری از خانواده های ایرانی تغذیه مخصوص این شب هندوانه، آجیل، انار، خرمالو و غذاهایی همچون مرغ و ماهی است و باید به این مساله توجه داشت که پرخوری و همه چیزخوری سبب ابتلا به بیماری های مختلف می شود.

مهدی برهانی افزود: از دیدگاه طب سنتی خوردن انواع غذاها همچون آجیل، میوه و سبزیجات، نان و غلات و ... همزمان با هم سبب اختلال در هضم و فساد غذایی در معده می شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مسمومیت، اسهال و استفراغ از عوارض پرخوری به شمار می روند، تأکید کرد: نباید فریب سفره های رنگین در شب چله را خورد و طی مدت زمان محدود انواع مواد غذایی را در فاصله کوتاه همزمان با هم مصرف کرد. کسانی که در اثر پرخوری و همه چیز خوری دچار مشکل نشوند قطعا تأثیر این مساله در درازمدت در بدن آن ها ایجاد شده و معده، کبد و روده ها را دچار عوارض فراوان می کند.

وی با اشاره به اینکه افرادی که معده ضعیف تری داشته باشند با همه چیز خوری زودتر بیمار می شوند، گفت: متأسفانه ما ایرانی ها در زمان کنونی به سمت همه چیزخوری و پرخوری پیش رفته ایم و این سبب بروز انواع بیماری ها در میان ما شده است.

این متخصص طب سنتی توصیه کرد: نیم ساعت قبل از مصرف غذا و یک ساعت و نیم پس از آن به هیچ عنوان نباید آب یا سایر مایعات را مصرف کرد چرا که این موضوع فرآیند هضم غذا در معده را با اختلال مواجه می سازد.

برهانی با تأکید بر اینکه باید هر لقمه غذایی حدود 30 تا 40 بار جویده شوند، گفت: کسانی که لقمه را سریع می بلعند احساس می کنند که غذا در گلوی آن ها گیر کرده است و سعی می کنند این مساله را با مصرف آب و نوشیدنی ها رفع کنند در حالی که اگر هضم دهانی از طریق جویدن به خوبی انجام شود هضم در معده نیز به خوبی پیش می رود.

وی با اشاره به اینکه برخلاف تصور عموم مواد غذایی بر اساس ترتیب بلعیدن در معده طبقه بندی شده و هضم می شوند، افزود: بنابراین اگر مواد غذایی مختلف را همزمان مصرف کنیم معده نیاز به حرارت های مختلف برای هضم آن دارد و پرخوری و همه چیزخوری سبب اختلال در هضم می شود. این متخصص طب سنتی تأکید کرد: در شب یلدا مصرف آجیل یا میوه باید یک ساعت و نیم پس از شام باشد.

خواص علمی میوه های شب یلدا

هندوانه: مصرف هندوانه از بروز حملات آسم، سرطان کولون و حتی آرتروز جلوگیری کرده و به علت خواص آنتی اکسیدانی مانع بروز برخی از انواع سرطان می شود.

انگور: انگور که به همراه انار و هندوانه میل می شود، کاهش دهنده فشار خون است و به دلیل وجود آنتی اکسیدان های بسیار قوی از پیشرفت بیماری آرتروز جلوگیری می کند.

انار: انار نیز مانند هندوانه باید در شب یلدا خورده شود. این میوه زمستانی دارای خواص بسیار است به نحوی که مصرف یک انار حدود 15 درصد از نیاز افراد را به ویتامین C و دو درصد از نیاز روزانه به آهن را بر طرف می کند.

پسته: در پسته مقادیر زیادی آهن و کلسیم است که برای افراد دچار کم خونی می تواند موثر باشد.

بادام: این مغز از نظر تغذیه ای ارزش غذایی بسیاری دارد به طوری که هر 100 گرم از آن حاوی 21 گرم پروتئین بوده و بیشتر از بادام زمینی به عنوان منبع مناسبی از پروتئین محسوب می شود.

گزارش دنیای سفر: هندوانه شب یلدا از کجا می آید؟

« دنیای سفر » این نوشته را از « روزنامه آرمان » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1