18 آوریل 2024 - 21:20

واکنش ها به طرحی در آمریکا که سفر به ایران را محدود می کند

13 دسامبر 2015 - 08:30 dsfr.ir/xx71f

واکنش ها به طرحی در آمریکا که سفر به ایران را محدود می کند
تارا حسینی/فیسبوک
نامه تارا حسینی دانشجوی ایرانی به سناتورهای کنگره آمریکا در اعتراض به تصویب لایحه جدید، خبرساز شد.

واکنش کاربران ایرانی به طرح جدید کنگره در محدود کردن سفرها به ایران، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا را به پاسخ واداشت.

در پی تصویب طرحی جدید برای ویزا در آمریکا که سفر به ایران را برای شهروندان عمدتا اروپایی و همچنین ایرانی های دارای تابعیت دوگانه محدود می کند، کاربران ایرانی در شبکه های اجتماعی مختلف به این طرح واکنش نشان دادند.

به گزارش دنیای سفر، این طرح که به صنعت گردشگری ایران آسیبی جدی می زند، از دیدگاه های مختلف مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

نامه تارا حسینی

نامه تارا حسینی، دختر 20 ساله ایرانی دانشجو در ویرجینیای آمریکا، به سناتورهای کنگره ایالات متحده در اعتراض به تصویب لایحه جدید "ضرورت دریافت ویزای ورود به آمریکا" برای شهروندان ایران، خبر ساز شد.

او در نامه خود که در فیسبوک منتشر شده، نوشته است:

هرگز فکر نمی کردم آمریکا کشوری که در اون بزرگ شدم، تحصیل کردم و سیتیزن اون هستم و به عنوان یک شهروند دارای دو تابعیت به داشتن پاسپورتش افتخار میکنم، به منِ ایرانی به چشم یک تروریست نگاه کنه و من رو از حق و حقوقی که دیگر شهروندان آمریکا از آن برخوردارند، محروم کرده و اجازه ندهد که من به راحتی به کشور خودم سفر کنم...! من صاحب پاسپورت‌ دو کشور متفاوتی هستم که به شهروندی هر دوی آنها افتخار میکنم و هر دو کشور رو خانه خودم میدونم... در مقابله با پدیده تروریسم هم مردم ما باید با هم متحد باشند نه اینکه با اجرای این گونه قوانین، تقسیم و پراکنده شوند.

من صاحب پاسپورت‌ دو کشور متفاوتی هستم که به شهروندی هر دوی آنها افتخار میکنم و هر دو کشور رو خانه خودم میدونم

تارا حسینی در پایان نامه خود از نمایندگان کنگره آمریکا خواسته است، به طرح رای منفی دهند:

من از شما نمایندگان ایالت محل زندگی خودم در سنای آمریکا درخواست میکنم به تصویب این لایجه در کنگره رای منفی دهید...!

نامه تارا حسینی در Buzzfeed بازنشر و اصل نامه و ترجمه ای از آن میان کاربران دست به دست شد. کاربران مختلف تصویر دو پاسپورت ایرانی و آمریکایی خود را منتشر کردند و هشتگ #‎ShowYourDual‬ را برای آن ساختند.

واکنش کاربران به این نامه هر چند در اغلب موارد مثبت است اما برخی ایرانیان از این طرح دفاع کرده اند. یکی از کاربران در کامنتی نوشته است: "از نمایندگان کنگره آمریکا که لایحه سخت گیری بیشتر برای ایرانیان در ورود به خاک ایالات متحده را تصویب کردند، تشکر می کنم."

تحلیل صدرا محقق

خبرنگار روزنامه شرق که برای پوشش کنفرانس تغییر اقلیم در پاریس بود، منتظر پایان تعطیلات نماند و تحلیل خود را از همان جا در فیسبوک قرار داد. او نوشته است:

"ادعا شده که این طرح پس از حملات تروریستی اخیر در پاریس و آمریکا و بیم تکرار آن مطرح شده است، اما آیا واقعا این قانون و این نگرانی ربطی به تروریسم دارد؟ من معتقدم نه. برای یافتن پاسخ این سوال فقط کافی است به تابعیت تروریست هایی که در پانزده سال گذشته علیه امریکا و دیگر کشورهای غربی اقدامات تروریستی انجام داده اند، نگاه شود. از نام آن کشورهایی که هشتاد، نود درصد تروریست های امروز جهان از آن جا می آیند خبری در این قانون نیست ولی ایران و سوریه و عراق و سودان هستند. بودن اسم سودان در این فهرست که شوخی است…

اما ایران. به نظر من هدف این طرح که به زودی قانون می شود در اصل ضربه زدن به ایران و چشم انداز جدید پیش رویش پس از توافق هسته ای است، چرا؟ دوباره به فهرست آن 38 کشور نگاه کنید؛ "کره جنوبی، فرانسه، انگلستان، ایتالیا، آلمان، ژاپن، اسپانیا، سوییس، سوئد، سنگاپور". برخی از این کشورها اصلی ترین کشورهای اروپایی هستند که بیشترین گردشگر را به ایران می فرستند. برخی دیگر اصلی ترین و بزرگترین متحدان اقتصادی ایران قبل از تحریم ها بودند و پس از توافق هسته ای هم دورخیز بلندی برای عقد قراردادهای اقتصادی بزرگ و جدید با ایران برداشته اند. در همین مدت بزرگترین هیات های تجاری از ایتالیا، فرانسه، المان و ... به ایران آمده اند، طبق اخبار منتشر شده و همین طور گفته های مقامات ایرانی و یا مقامات همین کشورها آن ها حساب زیادی روی بازار و پتانسیل اقتصادی بزرگ و بکر ایران باز کرده اند و چشم امید فراوانی به شروع مبادلات تجاری خود با ایران دارند، این یعنی سفر هر روزه فعالان اقتصادی و بازرگانان اروپایی و کره و ژاپن به ایران.

در چنین شرایطی آمریکایی ها بهترین و بی دردسرترین راه ضربه زدن به این چشم انداز مثبت برای ایران و اقتصادش و بازگشت عادی آن به مراودات معمول با دنیا، را همین قانون دیده اند. در حقیقت آن ها با تصویب این قانون که عنوان دهن پر کن مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت را هم بر خود دارد به گردشگران و بازرگانان و فعالان اقتصادی این کشورها پیام می فرستند که اگر به ایران سفر می کنید قید آمدن به آمریکا را بزنید، یا حداقل قید آمدن بی دردسر و راحت را بزنید، طبیعی است که در این شرایط ممکن است خیلی از آن ها که شرکت ها و سرمایه گذاری هایشان مبادلات اقتصادی کلانی با آمریکا هم داشته باشند بین دو راهی آمریکا و ایران، بی خیال سرمایه گذاری و سفر به ایران بشوند.

البته تروریسم و ژست مبارزه با آن، سال هاست که بازیچه دست خیلی هاست، این هم فقط یک نمونه جدیدترش است."

برخی از این کشورها اصلی ترین کشورهای اروپایی هستند که بیشترین گردشگر را به ایران می فرستند. برخی دیگر اصلی ترین و بزرگترین متحدان اقتصادی ایران قبل از تحریم ها بودند و پس از توافق هسته ای هم دورخیز بلندی برای عقد قراردادهای اقتصادی بزرگ و جدید با ایران برداشته اند

بر این تحلیل هم کامنت های موافق و مخالف نوشته شده است. میلاد محمدی نوشته است:

"با قانون جدید نه تنها ایرانی ها بلکه هر ملیتی دیگه ای که از 2011 به اینور به ایران سفر کرده باید برای ورود به آمریکا ویزا بگیره ... این یعنی گل گرفتن در توریسم ایران که تازه داشت جون میگرفت این یعنی معامله با ایران دیگه ارزش ریسکشو برای خیلی ها نداره ... این یعنی خیانت و خطور از تعهدات برجام حتی قبل از اینکه به جریان بیفته."

بر همین تحلیل کاربر دیگری که موافق طرح بوده، نوشته است: "آمریکا حق داره برای ورود شهروندان هر کشوری که صلاح ميدونه قوانين سخت گيرانه بذاره."

کاربر دیگری نیز نوشته است: "شما اگر میدونستید که این طرح از حدود یک سال قبل طراحی شده هیچ وقت اون رو به برجام ربط نمی دادید."

واکنشی به گوناگونی نظرات

در این میان شاید این نوشته واکنشی به گوناگونی نظرات هموطنان باشد:

"تعدادی همکار آمریکایی دارم که باستان شناس و حفاظت گر آثار فرهنگی اند. آن ها از این قانون جدید مجلس آمریکا که برای سفر به چهار کشور از جمله ایران و عراق محدودیت وضع می کند کلافه و ناراحتند. از اظهارات ترامپ علیه مسلمان ها خشمگین اند و مدام اظهار تاسف می کنند. آن ها می دانند که خودشان و همکاران اروپایی شان نیاز دارند با خاورمیانه در ارتباط باشند، منتظر بهبود اوضاع بودند. آن ها در اربیل (کردستان عراق) پروژه های مشترک دارند و بیست سال است که مدام با مسلمان ها و مسلمان زادگان نشست و برخواست داشته اند. تعدادی رفیق ایرانی هم دارم که از این محدودیت شادند. در یک چنین جهانی زندگانی می کنیم ما."

سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا: انتقادات شدید شما را شنیدم

فعالیت های کاربران ایرانی آن قدر گسترش یافت که آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا را به پاسخ واداشت. او در فیسبوک نوشت:

"واکنش و نظر اکثر شما شدیدا منفی و انتقادی بود. خوب که بدانید من سخت متوجه حرف و نوشته های شما هستم و اگر نظری یا دیدگاهی طرفداران زیاد دارد آن را به سطوح بالای دولتمان می رسانم. من به کار "سخنگوش" بودنم ادامه می دهم تا دولت آمریکا از نظرات مردم ایران در مورد مسائل روز خوب آگاه باشند."

تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از 1300 نظر موافق و مخالف بر آن داده شده است.

شما درباره طرح جدید کنگره آمریکا چه فکر می کنید؟ آیا این طرح به توریسم ایران آسیب می رساند؟

1