28 مارس 2024 - 23:12
با رونمایی از وب سایت بانک اطلاعات مناسب سازی اتفاق افتاد

بام به افراد معلول می گوید کجا می توانند بروند

9 دسامبر 2015 - 14:00 dsfr.ir/s71x1

بام به افراد معلول می گوید کجا می توانند بروند
monasebsazi.com
وب سایت بام

بانک اطلاعات مناسب سازی (بام) نخستین فهرست اماکن دسترس پذیر در ایران و وب سایت مرجع اطلاعات مناسب سازی است.

این سامانه اطلاعات مکانی مبتنی بر وب، در حقیقت محصول فاز یکم پروژه شناسایی اماکن مناسب سازی شده تهران برای افراد دارای معلولیت بوده که قرار است در فازهای بعدی، بازدید نقاط باقیمانده، انتشار اطلاعات به دست آمده و تکمیل وب سایت، و طراحی و انتشار اپلیکیشن موبایل آن نیز انجام شود.

در شهر تهران فضاهای قابل‌استفاده برای افراد دارای معلولیت وجود دارند، هرچند بسیار کم تعداد، اما این فضاها به دلیل عدم اطلاع رسانی، مورد استفاده افراد با کم توانی های جسمی قرار نمی گیرند. اگر معرفی دقیقی از این خدمات و میزان دسترسی و استفاده از آن‌ها برای افراد دارای معلولیت باشد، هم امکان مراجعه به آن فضاها افزایش می یابد و هم جامعه از نیروی بالقوه این افراد، که به دلیل شرایط نامناسب گوشه گیر شده‌اند، استفاده می کند.

تاکنون اطلاعاتی جامع و مکتوب و به روز شده در این حوزه در دسترس نبود. این اطلاعات بیشتر به صورت تجربیات شخصی و بدون کار تخصصی و به صورت شفاهی منتقل می شد. به این صورت که مثلا افراد یا انجمن های مرتبط، تجربیات خود را (مثلا اینکه فلان رستوران امکان استفاده دارد یا سرویس بهداشتی اش مناسب است و کارمندانش همکاری می کنند) در گفتگوهای روزمره و به صورت پیشنهاد به دوستان خود بازگو می کنند.

ایده بام این بود که با تحقیق و بازدیدهای میدانی از اماکن شاخص عمومی شهر تهران، وضعیت آنها را با استفاده از استانداردهایی که به دقت تنظیم شده اند، ارزیابی کنیم و پس از جمع آوری داده ها و بررسی و پردازش آن ها، بانک اطلاعاتی جامع از اماکن مناسب افراد معلول در وبسایت و اپلیکیشن موبایل، همراه با نقشه های قابل جستجوی آنلاین، برای استفاده عموم کاربران در دسترس باشد.

پروژه شناسایی اماکن مناسب سازی شده تهران برای افراد دارای معلولیت با هدف شناسایی اماکن شاخص عمومی مناسب سازی شده در مناطق 22 گانه تهران بزرگ، توسط انجمن باور انجام می شود و خروجی اصلی آن، ارائه اطلاعات گردآوری‌ شده در کاربری ها و دسته بندی های مشخص در قالب بانک اطلاعات مناسب سازی (بام) است.

با انجام این پروژه ضمن شناسایی و معرفی اماکن دسترس پذیر، می توان با انجام اقدامات ترویجی و تبلیغاتی متناسب، نهضتی اجتماعی را برای تشویق مسئولان، سازندگان و دست اندرکاران شهری و ساخت و ساز ایجاد کرد تا در توسعه شهر، نیازهای ویژه اقشار دیگر (معلولان، جانبازان و سالمندان) را در نظر بگیرند.

بانک اطلاعات مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت از آدرس monasebsazi.com در دسترس است.

1