29 مارس 2024 - 10:08

چرا عده ای فقط گردشگری عشرتی را می بینند؟

5 دسامبر 2015 - 09:30 dsfr.ir/an2ua

چرا عده ای فقط گردشگری عشرتی را می بینند؟
gerdali.com
سفر جاده ای

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتقاد از عده ای که تصور می کنند گردشگری در ذات خودش هنجارگریز و ارزش گریز است، گفت: هدف ایران به عنوان کشور اسلامی ایجاد یک الگوی مناسب برای کشورهای اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا؛ سعید شیرکوند در گردهمایی سازمان های مردم نهاد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اصفهان با بیان اینکه گردشگری می تواند یکی از بخش های مهم اقتصاد باشد، اظهار کرد: امروز گردشگری یک صنعت محسوب می شود و منظور از صنعت حوزه ای از فعالیت های اقتصادی است که در آن فرآیند عرضه و تقاضا وجود دارد. صنعتی به نام گردشگری مدت ها در این سرزمین مغفول مانده و کسی حتی از آن سراغ نگرفت.

وی ادامه داد: متاسفانه گردشگری در ایران تا حدودی تحت تاثیر اتفاقات ذهنی و تابوها قرار گرفته و برخی تصور می کردند و تصور می کنند که گردشگری در ذات خودش هنجارگریز و ارزش گریز است و حتی عده ای خواسته یا ناخواسته چنین تفکراتی را گسترش می دهند.

شیرکوند تاکید کرد: هدف ایران به عنوان کشور اسلامی ایجاد یک الگوی مناسب برای کشورهای اسلامی است، پس چرا از تریبون گردشگری غفلت کرده ایم. آیا تریبونی بهتر از گردشگری برای الگو شدن وجود دارد؟

معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور اضافه کرد: گردشگری یکی از قوی ترین ابزارها برای الگو شدن هر کشوری است. مگر تاکیدات دینی و شریعتی اسلام بارها و بارها به گردش و تفریح تاکید نداشته است؟ گردشگری در دنیا گونه های متعددی دارد، اما سوال اینجاست که چرا گاهی عده ای در این کشور فقط گردشگری عشرتی را می نگرند؟ مگر گردشگری مذهبی امروز در مشهد این چنین رونق بخشی نکرده است؟

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: گردشگری مذهبی امروز کاری با مشهد کرده است که نزدیک به نیمی از هتل های چهار و پنج ستاره کشور در این شهر قرار دارد. ما مسلمان و شیعه در دنیا کم نداریم، پس نباید از گونه های مختلف گردشگری غافل شویم.

شیرکوند با بیان اینکه پول نفت، کشور را راحت طلب کرده بود و نمی گذاشت به درستی وضعیت اشتغال و صنعت را بشناسیم، تصریح کرد: «شاید عدو سبب خیر شده است» که امروز متوجه شده ایم که همه چیز نفت نیست و به گردشگری توجه شده و پتانسیل های صنایع دستی به چشم آمده و فضا برای تعامل با دنیا باز شده است. چرا نباید در این کشور از صنایع دستی و صنعت گردشگری به عنوان دو صنعت پاک استفاده شود؟

وی گفت: امروز در این اصفهان می شود بگوییم که هرچه هتل خوب وجود دارد همه به دوران قبل از انقلاب بر می گردد. من سوالم از مسولان اصفهانی این است که آیا پس از انقلاب به این اندازه که بزرگراه و مجتمع تجاری ساخته شده هتل ساخته شده است؟ حتما پاسخ به این سوال منفی است، چراکه گردشگری و پتانسیل های آن را کسی تا به این حد نمی شناخت.

شیرکوند ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معتقد است که سازمان های مردم نهاد دلسوزتر از ارگان ها هستند و به همین جهت می گوییم برخی از فعالیت های نظارتی را نیز باید آن ها انجام دهند. برای مثال ما توانایی کنترل هتل ها را نداریم، پس حتما باید از پتانسیل NGO ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه مکان های مهم و با ارزشی در ایران داریم که نگهبان ندارند، ادامه داد: فقط از 3 درصد از میراث فرهنگی ثبت شده کشور حفاظت می کنیم، چون نیرو نداریم و به همین دلیل از NGO ها می خواهیم تا تدبیر و تفکر درباره موضوعات گردشگری، میراثی را در دستور کار خود قرار دهند و نتیجه را از سازمان مطالبه کنند. آن ها در این شرایط باید یار و ممدکار ما باشند چراکه آن ها دیدبان های سازمان هستند.

1