19 آوریل 2024 - 22:21
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی خبر داد:

اعطای تسهیلات به بخش گردشگری خراسان شمالی

29 نوامبر 2015 - 15:10 dsfr.ir/5e4fl

اعطای تسهیلات به بخش گردشگری خراسان شمالی
خبرگزاری مهر
خانه ای روستایی در روستای «چقاگینو» کرمانشاه

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی از اعطای تسهیلات 10 میلیارد ریالی به اقامتگاه های بوم گردی در استان توسط صندوق کارآفرینی امید خبر داد.

به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، محمد سویدانلویی در جلسه ای با حضور مدیرکل امور روستایی استانداری، ریاست صندوق کارآفرینی و امید، بخشداران، روسای شوراها و دهیاران روستاها از شرایط دریافت تسهیلات به اقامتگاه های بوم گردی خبر داد.

وی گفت: ایران اکنون در عرصه بین الملل جزیره ثبات امنیت شده است و گردشگری امروزه شاخص توسعه استان ها و کشورها قرار گرفته است. وی با اشاره به جذب بیش از 200 هزار گردشگر خارجی تا سال  1400 در چشم انداز برنامه ششم توسعه در استان خراسان شمالی گفت: با طرح ریزی و برنامه ریزی مدون در خصوص زیرساخت های گردشگری و همکاری دستگاه ها و بخصوص مردم تلاش می کنیم که این امر را به سرانجام برسانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همچنین گردشگری را شامل 4 محور فرهنگی، تاریخی، مذهبی، طبیعی و اقامتگاه های بوم گردی ذکر کرد و گفت: در بخش فرهنگی و تاریخی 1200 اثر شناسایی شده در استان وجود دارد که از این تعداد 560 اثر به ثبت ملی رسیده است همچنین در بخش مذهبی در تلاش هستیم با پیگیری های انجام شده نخل گردانی جاجرم را به ثبت جهانی برسانیم.

محمد سویدانلویی با 4 فصل خواندن استان خراسان شمالی و طبیعت زیبای آن گفت: این استان از نظر اکوتوریسم و طبیعت گردی قابلیت بالای برای جذب گردشگر دارد که باید با ایجاد راهکارهای مناسب زمینه جذب بیشتر مسافران را فراهم کنیم.

وی تسهیلات ارائه شده جهت ایجاد اقامتگاه های بوم گردی را 10 میلیارد ریال با کارمزد 4 درصد بیان کرد و گفت: تفاهم نامه ای بین میراث فرهنگی و صندوق کارآفرینی امید منعقد شده است که فرصت مناسبی برا دفاتر خدمات مسافرتی و روستاییان ایجاد شده است و در این اقدام حمایت های لازم از سوی این اداره کل انجام می شود.

سویدانویی همچنین این شیوه نامه را در راستای پرداخت تسهیلات به منظور انجام اقدامات در زمینه نوسازی، توسعه، تجهیز و بهره برداری از اقامتگاه های بوم گردی با هدف ایجاد اشتغال پایدار و همچنین اعطای تسهیلات به دفاتر خدمات مسافرتی فعال در زمینه طبیعت گردی به منظور تهیه و خرید تجهیزات و وسایل نقلیه مرتبط با اجرای تورهای طبیعت گردی عنوان کرد.

خوش قامت مدیر صندوق کارآفرینی امید استان نیز با تشریح فرآیند اخذ این تسهیلات افزود: با پیگیری های صندوق در راستای تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان 10 میلیارد ریال تسهیلات به دفاتر خدمات مسافرتی فعال در حوزه طبیعت گردی و اقامتگاه های بوم گردی  از سوی این صندوق به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می شود.

رییس صندوق کارآفرین امید استان با بیان اینکه سود تسهیلات ارائه شده 4 درصد خواهد بود، افزود: بازپرداخت تسهیلات یاد شده بصورت اقساط 60 ماهه می باشد. وی سقف تسهیلات ارائه شده برای هر طرح یا دفاتر خدمات مسافرتی را یک میلیارد ریال عنوان نمود.

وی در مورد فرآیند اعطای تسهیلات به تاسیسات گردشگری گفت: متقاضیان بعد از معرفی از سوی سازمان میراث فرهنگی، فرم های تهیه شده از سوی صندوق را تکمیل و به همراه طرح توجیهی به این صندوق ارائه می نمایند و صندوق بعد از تکمیل مدارک و بررسی کارشناسی و اخذ فرم ها و طرح های رسیده نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام خواهد نمود.

معاون گردشگری استان نیز با اشاره به جاذبه های گردشگری استان گفت: ظرفیت های حقیقی روستاهای استان فوق تصور است. وی همچنین استفاده از وجود تشکل های مردم نهاد، آموزش های گردشگری به روستاهای هدف گردشگری را از مواردی دانست که این معاونت در صدد ارائه آن جهت افزایش گردشگر است.

قدیر افروند اساس تولید را مبتنی بر تلاش روستایان عنوان کرد و گفت: اگر بطور تخصصی در چارچوب های صنعت گردشگری و تجربه های موفق صنعتگران گردشگری قدم برداریم می توانیم به ایده آل های گردشگری دسترسی یابیم.

قدرتی مدیرکل امور روستایی استانداری نیز به اصلاح باورها در بین جامعه پرداخت و گفت: مهم ترین مساله در حل مسال گردشگری و رفع کمبود زیرساخت ها، فرهنگ سازی و اصلاح باورها است که با آموزش و اطلاع رسانی می توان آنرا نهادینه ساخت.

در ادامه جلسه دهیاران و بخشداران به بیان مشکلات و راه حل های دریافت تسهیلات پرداختنند و با عنوان کردن مسائلی نظیر عدم راه دسترسی مناسب، نبود سرویس های بهداشتی، عدم نصب بنر برای اطلاع رسانی روستا، عدم پذیرش گردشگران از سوی روستاییان به دلیل آسیب رسیدن به باغات و ... از جمله موارد مطرح دانستند و در این زمینه مطالبی را ایراد نمودند.

گفتنی است این جلسه با حضور  مدیرکل میراث فرهنگی استان، رییس صندوق کارآفرینی و امید، بخشداران، روسای شوراها و دهیاران، مدیرکل امور روستایی و کارکنان میراث فرهنگی در محل عمارت مفخم برگزار شد و مقرر شد هر سه ماه برای حل مشکلات گردشگری روستاییان جلسه ای با حضور همین افراد برگزار شد.

1