19 آوریل 2024 - 04:56

استارت آپ سبز، گام اول برای ارائه رویکردهای جایگزین

21 نوامبر 2015 - 11:00 dsfr.ir/se36h

استارت آپ سبز، گام اول برای ارائه رویکردهای جایگزین
salamatnews.com
استارت آپ ویکند سبز فرصتی برای کارآفرینی های سازگار با محیط زیست

استارت آپ ویکند ها به واسطه ایجاد فرصت راه اندازی یک کسب و کار در سه روز با همراهی و کمک افرادی که یا در یک عرصه  دغدغه مندند و یا مربی و در زمینه ی کسب و کار، فنی و موضوع مورد نظر متخصص اند به قدر کافی جذابیت دارند.

خروجی خوبی که از طریق استارت آپ ویکندها در ایران و جهان حاصل شده این پدیده را این روزها مورد توجه دانشجویان و فارغ التحصیلانی که به دنبال راه اندازی کسب و کار خود هستند قرار داده است. به واسطه همین ویژگی ها بود  که همزمان با سخنرانی معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در استارت آپ سبز درباره اهمیت صنعتی شدن و درآمدزایی در حیطه محیط زیست دانشجویان کارآفرینی و کسانی که در استارت  آپ های قبلی شرکت کرده بودند شروع به بیان و عملیاتی کردن ایده های خود کردند.

مطابق سایر استارت آپ ها، معرفی یک دقیقه ای از ایده ها در این رویداد نیز اجرا و سپس از بین 56 ایده مطرح شده با رای گیری 11 ایده برگزیده انتخاب شدند. تشکیل گروه های هشت تا 10 نفره با حداقل دو نفر فنی، یک متخصص کسب و کار و یک فعال محیط زیستی  از دیگر بخش های استارت آپ سبز بود تا در نهایت سه گروه برگزیده انتخاب شوند. جایزه گروه اول نیز شرکت در تداکس کیش، استفاده از پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، گروه دوم، بلیط رفت و برگشت به کیش در تاریخ تداکس و استفاده از امکانات پارک علم و فناوری و گروه سوم استفاده از امکانات خوب پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در نظر گرفته شد. همچنین گرچه شروع این استارت آپ در سازمان محیط زیست بود اما دو روز بعد آن در دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری ادامه یافت.

اشکان بروج یکی از مربیان این استارت آپ در گفت و گو با دنیای سفر درباره تفاوت های این رویداد با استارت آپ گردشگری که چندی پیش در کاخ نیاوران برگزار شد، گفت: همانطور که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سخنان خود عنوان کرد استارت آپ سبز  از طرف گروه های دانشجوی کارآفرینی و دوستانی که قبلا در برگزاری استارت آپ ها همکاری داشتند، برگزار شد درحالیکه استارت آپ گردشگری را متخصصان گردشگری و برگزار کنندگان بین المللی مدیریت می کردند.

وی افزود: همچنین محل برگزاری استارت آپ ویکند گردشگری کاخ نیاوران در نظر گرفته شده بود؛ محلی که به عنوان یک جاذبه گردشگری همواره مورد توجه بوده  و برخی گروه ها به جامعه هدف خود به راحتی دست پیدا می کردند در حالی که به واسطه ماهیت متفاوت این استارت آپ فضای پارک پردیسان انتخاب شد که مکان خوبی برای برگزاری مراسم افتتاحیه بود.

این کارآفرین و متخصص گردشگری درباره نقاط ضعف این استارت آپ گفت: معرفی نشدن مربیان در ابتدای برنامه سبب شد تخصص مربیان اعلام نشده و شرکت کنندگان نتوانند به خوبی از کمک آنها استفاده کنند همچنین در اختتامیه نیز  این اعلام صورت نگرفت که این امر به دلخوری مربیان و ترک سالن توسط آنها انجامید.

وی افزود: در این استارت آپ سه کارگاه برای شرکت کنندگان محیط زیستی برگزار شد در حالیکه گروه فنی و شرکت کنندگان کسب و کار کارگاه هماهنگی و توجیهی نداشتند.؛ البته کارگاه های پیش از روز برگزاری استارت آپ تازه اجباری شده و در استارت آپ گردشگری هم وجود نداشت.

بروج ادامه داد: معرفی شتابدهنده ها  و منتور ها(مربی ها) که در دو روز استارت آپ در کنار شرکت کنندگان بودند و با راهنمایی آن ها به واقعی تر شدن ایده ها، آمار، در جهت هدف قرار گرفتن تلاش ها و تمرکز گروه ها روی مسئله ی اصلی شان کمک می کردند می توانست راهنمایی های لازم را به آنها برای راه اندازی کسب  کارشان کند که این امر بایستی در استارت آپ های بعدی مدنظر برگزارکنندگان قرار گیرد.

نگاهی به این استارت آپ ویکند سبز نشان دهنده اولین گام های سازمان محیط زیست برای ترویج کارآفرینی در این عرصه است، این گام ها گرچه لرزان و با برخی کاستی ها همراه بوده اما این امید را به وجود آورده که سازمان حفاظت محیط زیست نیز سعی دارد از نگاه سلبی خارج شده و راهکارهای جایگزین را در برابر فعالیت های تخریبی ارائه کند.    

1