23 آوریل 2024 - 14:36
مسعود سلطانی فر:

ثبت جهانی محوطه باستانی شوش با جدیت در دست پیگیری است

10 ژوئن 2015 - 10:30 dsfr.ir/kh723

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ثبت جهانی محوطه باستانی شوش از سوی سازمان میراث فرهنگی با جدیت در دست پیگیری است.

محوطه باستانی شوش با پیشینه هفت هزار سال و آثار ارزشمندی از دوره های مختلف تاریخ به عنوان کهن شهر ایران و بهشت باستان شناسی نامزد ایران جهت ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو در سال 2015 میلادی است.

مسعود سلطانی فر در نشست مشترک با فرماندار، نماینده، شهردار و رییس شورای اسلامی شهر شوش خوزستان در تهران افزود: با ثبت جهانی محوطه باستانی شوش در یونسکو، اسم، موقعیت و مشخصات محوطه باستانی شوش در هفت هزار سایت گردشگری جهان قابل مشاهده بوده و میزان ورود گردشگران خارجی به این محوطه باستانی در استان خوزستان افزایش 10 برابری خواهد داشت.

وی اظهار کرد: با ثبت جهانی شوش فصل جدیدی در تاریخ شوش رقم می خورد و در زمینه توسعه گردشگری شاهد اتفاقات بسیار خوبی در این منطقه خواهیم بود لذا انتظار می رود مسوولان شهرستان شوش از هم اکنون خود را برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری آماده کننده ضمن اینکه سازمان میراث فرهنگی آماده اعطای تسهیلات ارزان قیمت به سرمایه گذاران در زمینه گردشگری است.

وی گفت: در صورتی که محوطه باستانی شوش در سالجاری میلادی به ثبت جهانی برسد از نظر اینکه برای نخستین بار پیشنهاد ثبت جهانی یک اثر از ایران بدون برگشت از سوی یونسکو و انجام اصلاحات به ثبت جهانی رسیده اقدام برجسته ای است.

شوش یکی از معروف ترین شهرهای تاریخی و کهن است که زمانی پایتخت حکومت ایلام و پایتخت زمستانی پادشاهی هخامنشی بوده و با وجود آثار باستانی منحصر بفرد و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه در تمام ایام سال پذیرای جهانگردان خارجی است.

انتظار می رود با ثبت جهانی این محوطه باستانی، زیر ساخت های گردشگری در این منطقه ایجاد و گسترش یابد و بستر لازم برای سرمایه گذاری بخش خصوص در زمینه گردشگری فراهم شود و شوش به عنوان مقصد بسیاری از گردشگران جهان کانون توجه قرار گیرد.

شایان ذکر است در استان خوزستان زیگورات چغازنبیل در هفت تپه و سازه های آبی شوشتر در فهرست آثار جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از « ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.
1