29 مارس 2024 - 13:11
معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی تشریح کرد:

جزئیات واگذاری زمین به سرمایه گذاران گردشگری

11 نوامبر 2015 - 15:00 dsfr.ir/1k4rs

جزئیات واگذاری زمین به سرمایه گذاران گردشگری
حمید املشی
سعید شیرکوند در غرفه ایسنا در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های کشور

معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تسهیلات و شرایط اختصاص زمین به سرمایه گذاران بخش گردشگری را بر اساس توافق با شهرداری ها، سازمان ملی زمین و مسکن و سازمان منابع طبیعی شرح داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «سعید شیرکوند» درباره تسهیلات مربوط به اختصاص زمین به سرمایه گذاران گردشگری که چندی پیش «مسعود سلطانی فر» خبر آن را اعلام کرده بود، اظهار کرد: تاسیسات گردشگری و همچنین صنایع دستی در داخل و خارج شهرها ایجاد می شوند که معمولا برای تامین زمین در داخل شهرها یا از اراضی ای که مالکیت خصوصی دارند استفاده می کنند یا زمین را از سازمان ملی زمین و مسکن و شهرداری تهیه می کنند.

وی افزود: وقتی سرمایه گذار در داخل شهرهای کلان قصد دارد بازارچه بزرگ صنایع دستی و یا هتل پنج ستاره ایجاد کند، قدر مسلم تهیه زمین در کلان شهرهایی مثل تهران بسیار گران تمام خواهد شد؛ بنابراین نمی تواند این زمین را در اختیار بگیرد.

«شیرکوند» ادامه داد: در مذاکره با شهرداری، سازمان ملی زمین و مسکن و همچنین منابع طبیعی به توافق رسیدیم که اراضی مورد نیاز سرمایه گذاران گردشگری، صنایع دستی و دیگر بخش ها را با تسهیل شرایط تامین کنیم و سرمایه گذار طبق ضوابطِ هر یک از دستگاه ها متعهد می شود در زمان مشخص فعالیت لازم را انجام دهد تا پس از آن زمین واگذار شود. به گفته او، قیمت زمینی که از این طریق واگذار می شود منطقه ای و از قیمت واقعی بازار بسیار کمتر است.

معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی سپس به شرایط تسهیل شده دیگری در واگذاری زمین به سرمایه گذاران گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: برای ساخت تاسیسات گردشگری، شهرداری ها طبق توافق صورت گرفته عوارض کمتری دریافت می کنند. تخفیف این عوارض در حد 60 درصد و مابقی، اقساط خواهد بود. همچنین دستگاه ها و سازمان های دیگر متعهد به تامین زیرساخت هایی مثل آب و برق هستند. این پروژه ها پس از 30 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی نیز می توانند از محل صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک ها استفاده کنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا به زعم مسئولان سازمان، این تسهیلات برای سرمایه گذاران اغوا کننده است؟ گفت: تلاش ما این است که این اتفاق رخ دهد، در حال حاضر نمی توان جواب منفی داد. پس همه تلاش خود را به کار می بریم تا این تسهیلات اختصاص داده شود.

شیرکوند در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان سرمایه ای که سرمایه گذار خارجی در دو سال گذشته به کشور وارد کرده است گفت: درباره سرمایه گذاری این طور نمی توان نظر داد. سرمایه گذاری پروسه بلندمدت دارد و در چنین شرایطی اصلا بیان این آمار را درست نمی دانم. در سرمایه گذاری طرح چنین سوال هایی خیلی درست نیست، چون سرمایه گذاری یک متغیر روانه است. مثلا کسی تصمیم می گیرد هتل 5 ستاره بسازد و قرار است 100 میلیارد تومان سرمایه بیاورد، این هتل چند ساله ساخته خواهد شد؟ از زمانی که سرمایه گذار تصمیم می گیرد زمین دریافت کند بعد از آن استعلام گرفته می شود، سپس مجوز داده می شود، در چنین شرایطی و با این پروسه چطور می توان میزان سرمایه را از همان ابتدا مشخص کرد؟

او در ادامه درباره اینکه با وجود چنین توضیحاتی چگونه آمارهایی از میزان سرمایه گذاری ها داده می شود، گفت: نمی دانم. روی متغیر روانه که نمی توان عدد داد. چون نمی دانیم پروسه سرمایه گذاری چگونه است. کسی که این موضوع را متوجه نمی شود، مثلا می گوید 100 میلیارد تومان برای ساخت هتلی سرمایه گذاری شده است. وقتی از او می پرسیم چه شده است می گوید سرمایه گذار مجوز هتل گرفته است، مجوز که سرمایه گذاری نیست.

شیرکوند بیان کرد: اصلا در کشور ایران کسی نباید آمار دهد، چون آنکه آمار می دهد یعنی اصلا آمار بلد نیست.

1