18 آوریل 2024 - 23:06

شناسایی یک محوطه تاریخی مربوط به دوره آهن و تاریخی در کردستان

9 نوامبر 2015 - 11:50 dsfr.ir/3u9q1

شناسایی یک محوطه تاریخی مربوط به دوره آهن و تاریخی در کردستان
میراث آریا
کاوشگران در حال کاوش محوطه سرچم

آثار معماری شناسایی شده در کاوش محوطه سرچم روستای روآر شهرستان سروآباد نشان از یک محوطه با قدمت بیش از چند هزار سال متعلق به اواخر دوره آهن و تاریخی دارد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، امیر ساعدموچشی سرپرست هیات باستان شناسی محوطه سرچم گفت: در این فصل کاوش تعدادی از محوطه ها برای کاوش انتخاب شدندکه محوطه سرچم روستای روآر یکی از آن ها است.

ساعد موچشی افزود: آثار معماری شناسایی شده در کاوش این محوطه مانند معماری رایج در روستاهای کنونی اورامان سنگ چین است و شواهدی مانند ماله های سنگی نیز بر این تشابه دلالت دارد.

این باستان شناس با اشاره به شناسایی سفال های نخودی، نارنجی و خاکستری عصر آهن همراه با آثار معماری سنگ چین گفت: تعدادی مهره، سنگ ساب، قطعاتی از ابزارهای آهنی، فنجان نماها (هاون سنگی) و ابزار سنگی از دیگر یافته های این کاوش است.

ساعدموچشی، وجود چنین محوطه های کهنی در منطقه اورامان را حائز اهمیت دانست و افزود: بر اساس بررسی های انجام شده در منطقه بقایای محوطه های استقراری به دلیل فرسایش طبیعی و استفاده از معماری سنگ چین تا حدودی از بین رفته و لایه های باستانی معمولا متعلق به دوره های اخیر اسلامی است.

وی در ادامه تصریح کرد که وجود چنین محوطه ای با قدمت بیش از چند هزار سال که متعلق به اواخر دوره آهن و تاریخی است اهمیت این کشفیات را دوچندان کرده است.

به گفته این باستان شناس علاوه بر کاوش میدانی مطالعات قوم باستان شناسی نیز در روستای روآر شروع شده که اطلاعات به دست آمده می تواند کارشناسان را در درک بهتر یافته های باستان شناسی منطقه یاری کند.

این محوطه و چند مکان دیگر در بررسی های باستان شناختی شهرستان سروآباد با مدیریت فریدون بیگلری در اواخر سال 93 و اوایل 94 شناسایی شدند که تعدادی از آنها در فصل اول کاوش ها در بهار امسال کاوش شدند.

کاوش نجات بخشی در محوطه سرچم روستای روآر شهرستان سروآباد استان کردستان با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت.

1