19 آوریل 2024 - 06:36

جای خالی حمایت های مالی دولت در برگزاری کنوانسیون WFTGA ایران

8 نوامبر 2015 - 08:00 dsfr.ir/wz4re

جای خالی حمایت های مالی دولت در برگزاری کنوانسیون WFTGA ایران
blog.majiderfanian.com
نمایندگان ایران در کنوانسیون WFTGA پراگ

برگزاری کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری مانند شمشیری دو لبه است و چنانچه از حمایت های مالی و غیرمالی دولت و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برخوردار شود می تواند منجر به تحولی مثبت و تاثیر گذار در عرصه گردشگری کشور شود.

فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری (WFTGA)، با بیش از 200.000 عضو از بین 70 کشور جهان، با ایجاد شبکه ای بین المللی از راهنمایان حرفه ای گردشگری مشغول فعالیت است. این فدراسیون با هدف ترویج، بازاریابی و معرفی راهنمایان تور به عنوان سفیران مناطق مختلف جهان، یکی از مهم ترین و بزرگ ترین گردهمایی های راهنمایان گردشگری در دنیا را هر دو سال یکبار در یکی از کشورهای عضو شکل می دهد.

کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری کشور، پس از درخواست تقاضای عضویت خود در مرداد 1392 به فدراسیون جهانی، در 6 بهمن 1393 با موافقت معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، حمایت جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی، جامعه تورگردانان ایران و تعدادی از دفاتر خدمات مسافرتی، با اعزام تیم 8 نفره کانون به کنوانسیون WFTGA در شهر پراگ، موفق به کسب میزبانی این کنوانسیون در سال 2017 در ایران شد و توانست در بین 3 نامزد نهایی، سنگاپور، اندونزی و دانمارک، از صلاحیت ایران دفاع کند.

این کنوانسیون در بهمن 1395 در سه مرحله و به مدت 12 روز در ایران برگزار می شود. مرحله اول قبل از برگزاری کنوانسیون به صورت یک سفر کوتاه با حرکت از تهران و بازدید از مقاصد قزوین، زنجان، همدان آغاز می شود و با بازگشت به تهران به پایان می رسد. سپس، کنوانسیون به مدت 5 روز در تهران برگزار می شود و در آخر با انجام سفری در مسیر تهران، اصفهان، یزد و شیراز به پایان می رسد.

مهسا مطهر دبیر هیئت مدیره کانون انجمن صنفی راهنمایان، در گفت و گو با دنیای سفر هدف از چنین اقدامی را، مطرح شدن ایران در سطح خبرها و تلاش برای تغییر ذهنیت ایران هراسی در بین گردشگران بین المللی ذکر کرد. وی در ادامه اظهار داشت: از آنجایی که راهنمایان گردشگری از بیشترین سطح تماس با گردشگران برخوردارند می توانند به عنوان کم هزینه ترین ابزار بازاریابی به کار روند.

مطهر با تاکید بر اهمیت چنین رویدادی در کشور افزود: این کنوانسیون می تواند، به بهانه ای برای ارتقا زیرساخت های گردشگری کشور تبدیل شود، به رشد و شکوفایی استعداد راهنمایان گردشگری کشور کمک کند و توجه عموم مردم را به گردشگری معطوف سازد.

دبیر هیئت مدیره کانون انجمن صنفی راهنمایان همچنین تصریح کرد: کنوانسیون می تواند بستر لازم برای استانداردسازی آموزش راهنمایان تور را فراهم کند. در همین راستا، تمرکز اصلی در دوره نهم گردهمایی ملی راهنمایان گردشگری در اصفهان، بر امر آموزش قرار داده شده و کارگاه های آموزشی مورد نظر توسط خود فدراسیون جهانی به شیوه ای عملی و با به کارگیری اصول تسهیل گری برگزار می شود. در این کارگاه ها تلاش می شود مشکلات راهنمایان تور و چالش های پیش روی آن ها برطرف شود تا بتوانند مطابق با استانداردهای جهانی، کیفیت کار خود را ارتقا بخشند. مهسا مطهر بیان کرد: افرادی که در این دوره ها موفق به کسب نمرات بالایی شوند، هدایت تورهای کنوانسیون WFTGA را در زمان برگزاری در ایران به عهده خواهند گرفت.

وی در ادامه افزود: در راستای تحقق اهداف ذکر شده و آگاه سازی عمومی، با راه اندازی کمپین های مختلف به خبرسازی های گسترده دست زده شد.

یکی از این کمپین ها، کمپین «درد دل» برای رفع مشکلات سرویس های بهداشتی بین راهی در مسیر کنوانسیون است که البته از مسیرهای پرتردد گردشگران ورودی نیز هست. در کمپینی با نام «Come to Iran» از افراد تقاضا شده است با تهیه فیلم ها و جملات کوتاه و تاثیرگذار، مردم دنیا را به ایران دعوت کنند. در کمپین دیگر، با عنوان Iran, friendly faces Open arms Ancient culture Timeless charm تلاش می شود، با ایجاد صفحه های مجازی در فیس بوک، لینکدین و اینستاگرام و ارائه مطالب گوناگون گردشگران و راهنمایان تور بیشتری را به کنوانسیون 2017 جذب کرد.

کمپین یک میلیون چراغ سبز نیز، که به عنوان بهترین ایده در جشنواره ملی گردشگری در 5 مهر، توسط علیرضا نخستین، موفق به دریافت جایزه شد در دو قسمت فیزیكی و مجازی تشكیل شده است. قسمت فیزیكی آن شامل نصب و تاسیس یک کیوسک تبلیغاتی گردشگری در سالن خروج مسافران از ایران در فرودگاه بین المللی امام خمینی است. این پذیرشگران وظیفه جمع آوری نظرات یک میلیون گردشگر خارجی را در مورد تجربه سفرشان به ایران خواهند داشت. قسمت مجازی كمپین شامل یک وب سایت حرفه ای جهت بارگزاری و ذخیره اطلاعات گرفته شده از گردشگران خارجی خواهد بود. گردشگران خارجی سفر كرده به ایران به عنوان شاهدان عینی، چراغ های سبز امنیت سفر به ایران را روشن خواهند كرد.

در اقدام بعدی که در راستای افزایش آگاهی عمومی و حمایت مردمی از کنوانسیون ایجاد شده است، کمپین رکاب زنی از نوشهر تا بوشهر ایده پردازی شد که با هزینه شخصی شرکت کنندگان و انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان ها تشکیل شده و با شعار کنوانسیون در حال انجام است.

دبیر هیئت مدیره کانون انجمن صنفی راهنمایان با اشاره به تلاش شبانه روزی تیم کنوانسیون، بر اهمیت کمک های سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد و خواستار حمایت های جدی تر از طرف این سازمان شد. وی با اظهار این واقعیت که تا کنون، مقداری معادل 83 میلیون توسط هیات مدیره کانون برای انجام اقدامات و الزامات برگزاری کنوانسیون هزینه شده است، گفت: این هزینه جدا از کمک های مالی اعضا، حجم وسیع فعالیت ها و اقدامات داوطلبانه ای است که راهنمایان گردشگری با عشق و علاقه بی پایان خود انجام داده اند.

مهسا مطهر تصریح کرد: برگزاری این کنوانسیون مانند شمشیری دو لبه است و در صورتی که از حمایت های مالی و غیر مالی دولت و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برخوردار شود می تواند منجر به تحولی مثبت در عرصه گردشگری کشور شود. وی اضافه کرد: تک تک اعضای کانون با تمام انرژی و توان خود در انجام موفق این رویداد جهانی تلاش می کنند تا ایران از این آزمون بزرگ سربلند بیرون آید.

گفته های مطهر نشان دهنده اهتمام، جدیت و همت بلندی است که کانون و اعضای آن صرف تحقق چنین رویدادی کرده و مسیری طولانی هر چند سخت و دشوار را پیموده اند. حال با توجه به اهمیت توسعه گردشگری در کشور و نقش سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تحقق و تسهیل این امر، آیا زمان آن نرسیده است، این سازمان تنها به سخنرانی و ذکر نام خود در این گونه رویدادها اکتفا نکرده و با حضور پررنگ تر خود، یاری گر تداوم این حرکت باشد؟

1