28 مارس 2024 - 21:08
رسولی تشریح کرد:

تدوین 19 حکم پیشنهادی ریلی برای درج در برنامه ششم

31 اکتبر 2015 - 18:10 dsfr.ir/k39mz

سعید رسولی معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن

سعید رسولی معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن از تدوین 19 بند حکم قانونی برای درج در برنامه ششم خبر داد و گفت: برای تحقق این اهداف نیاز به تأمین مالی است و تدوین برنامه بدون در نظر گرفتن منابع مناسب کاری بیهوده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی؛ سعید رسولی با اشاره به تشکیل ستاد برنامه ششم توسعه در شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: زمانی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نظام نامه برنامه ششم توسعه را اوایل مهرماه 93 ابلاغ کرد ذیل شورای برنامه ریزی حمل و نقل در وزارت راه و شهرسازی کارگروه های مختلفی مثل کارگروه حمل و نقل ریلی تعریف شد که در این کارگروه فقط مسئولان راه آهن حضور ندارند بلکه کلیه مسئولانی که مرتبط با ریل و راه آهن هستند در جلسات کارگروه شرکت می کنند.

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن افزود: از همان زمان راه آهن جمهوری اسلامی ایران با توجه به مدل طراحی شده و در برنامه های قبلی، احکام مربوط به حمل و نقل ریلی را با کار کارشناسی تدوین و آماده کرد و پس از ابلاغ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه از سوی رهبر معظم انقلاب، احکام با سیاست های کلی تطبیق و همسوسازی شد.

وی با بیان اینکه اعضای کارگروه ریلی متشکل از مدیران و معاونان شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شرکت ساخت، توسعه و زیربناهای حمل و نقل و نمایندگان بخش خصوصی هستند، گفت: در نشست های کارگروه حمل و نقل ریلی حدود 30 بند پیشنهاد و بررسی شد که از این تعداد احکام پیشنهادی برخی حذف، برخی ادغام و برخی نهایی و چکش کاری شدند و نهایتا 19 حکم برای طرح در شورای برنامه ریزی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی آماده ارائه شد.

وی افزود: 19 حکم پیشنهادی ریلی برای درج در برنامه ششم توسعه در هفت محور اصلی"اقتصادی کردن فعالیت  ریلی برای بخش خصوصی"، "بهره برداری کامل از پتانسیل های موجود راه آهن"، "تغییر چهره راه آهن"،"ایمن سازی بیشتر راه آهن"، "توسعه خطوط جدید"، "ایجاد منابع پایدار برای توسعه ریلی" و "رفع موانع مالی" دسته بندی شدند.

رسولی در توضیح اهداف هفت محور اصلی احکام ریلی برای برنامه ششم توسعه گفت: با اجرای این احکام هدف آن است که چهره قدیمی راه آهن با ورود ناوگان جدید و قطارهای سریع و ارتباط مسالمت آمیز با شهر به یک چهره مدرن و رضایت بخش برای شهروندان تغییر کند.

وی سرمایه گذاری و توجه ویژه به ایمنی راه آهن را بسیار مهم خواند و افزود: در بررسی های سوانح ریلی جدای از ترددهای غیرمجاز بر روی ریل، بخشی از خروج قطار از ریل مربوط به خطای انسانی است که با نصب سیستم ATC کنترل اتوماتیک هوشمند این خطای انسانی به حداقل ممکن رسید.

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن با یادآوری اینکه سیستم ATC علاوه بر ارتقای ایمنی موجب افزایش ظرفیت نیز می شود، ادامه داد: در واقع با این سیستم با هزینه ای بسیار کم راه آهن تهران-مشهد مجهز به سیستم ATC و تراک بندی شد که این اقدام ظرفیت این خط ریلی را به 2/5 تا 3 برابر افزایش داد.

وی ادامه داد: در توسعه خطوط جدید علاقه مندیم با توجه به منابع محدود اولویت بندی در این خصوص صورت گیرد و با نگاه ارتقای بهره وری در حمل بار و مسافر پروژه تعریف کنیم و با جزئیات دقیق در این حوزه برنامه داریم.

رسولی یادآور شد: در واقع با این منابع اعتباری موجود کار جدیدی را نمی توان آغاز کرد بر همین اساس راه آهن مصوبه هیئت امنای صندوق توسعه ملی را یک ظرفیت می داند و استفاده از سهم طرح های حمل و نقل از برنامه های صندوق توسعه ملی در سال 1394 به میزان 2 میلیارد و 600 میلیون دلار را به سرمایه گذاران معرفی کرده است. بر اساس این مصوبه بانک های عامل می توانند معادل 85 درصد مبلغ کل سرمایه گذاری های در دست انجام برای خرید ناوگان، ماشین آلات و تجهیزات کارگاه های مرتبط ریلی را به سرمایه گذاران غیردولتی (با ارائه طرح توجیه فنی، مالی و اقتصادی قابل قبول) به صورت ارزی تسهیلات پرداخت کنند. همچنین شرکت راه آهن براساس اختیارات قانونی می تواند حداکثر نوسانات نرخ ارز را برای این سرمایه گذاران تضمین کند.

این مقام مسئول در شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران افزود: در بحث پرداخت تسهیلات از محل وجوه اداره شده، شرکت راه آهن از محل انعقاد قراردادهای عاملیت (تفاهم نامه) و تودیع وجوه اداره شده نزد بانک های عامل به سرمایه گذاران غیردولتی این امکان را می دهد که معادل 75 درصد مبلغ کل سرمایه گذاری های در دست انجام برای خرید ناوگان، ماشین آلات و تجهیزات کارگاه های مرتبط ریلی را به صورت تسهیلات ریالی با نرخ سود ترجیحی و از طریق بانک های عامل دریافت کنند.

طبق گفته رسولی، پرداخت حق دسترسی خطوط موجود در پروژه های دوخطه، بسته حمایتی خرید سالن های مسافری، امکان مشارکت تا سقف 30 درصد مبلغ کل سرمایه گذاری، پرداخت سهم درآمد صرفه جویی مصرف سوخت، تثبیت حق دسترسی واگن های باری نو را از جمله دیگر بسته های حمایتی برای سرمایه گذارن برشمرد که برای تحقق احکام برنامه ششم توسعه لازم و ضروری است.

معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن افزود: در نظر گرفتن همه این فرصت ها و ظرفیت ها برای سرمایه گذاران برای تأمین مالی پروژه ها و به تبع آن پیاده سازی اهداف و برنامه  ششم توسعه است.

1