25 آوریل 2024 - 11:27
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام:

مشکلات خدمات رسانی به گردشگران عراقی باید برطرف شود

19 اکتبر 2015 - 16:10 dsfr.ir/411zs

مشکلات خدمات رسانی به گردشگران عراقی باید برطرف شود
محمد مهدی موذن
مسافران در پایانه مرزی مهران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: مشکلات و نابسمانی های موجود در زمینه خدمات رسانی به زوار و گردشگران عراقی باید برطرف شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، عبدالمالک شنبه زاده در نشست ساماندهی مرز مهران با حضور معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، افزود: روزانه 2 هزار نفر از طریق مرز بین المللی مهران به عنوان یکی از پر تردد ترین مرزهای کشور تردد می کنند.

وی ادامه داد: در یک دو سال گذشته اقدامات بسیار مناسبی در زمینه توسعه زیرساخت های در مرز مهران انجام شده است اما مسایل و مشکلاتی نیز در زمینه خدمات رسانی به زائران و گردشگران عراقی وجود دارد. عدم ارائه خدمات مناسب، وجود سیستم دلالی، رفتار زننده با گردشگران، تجمع فروان در پایانه و عدم امکان نظارت بر محل اسکان گردشگران و تعیین استانداردهای خدمات، ضرورت ساماندهی گردشگران عراقی را دو چندان کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: ساماندهی گردشگران عراقی در مرز بین المللی مهران باعث توسعه و رونق گردشگری و ایجاد اشتغال و درآمد برای استان ایلام خواهد شد. گردشگران ورودی مرز مهران باید در قالب تور و به صورت گروهی وارد کشور شوند و برنامه بازدید از جاذبه های تاریخی، طبیعی و تفریحی استان ایلام در برنامه سفر آن ها گنجانده شود.

شنبه زاده افزود: مرز مهران یکی از امن ترین مرزهای کشور و نزدیک ترین مرز به شهرهای کربلا، نجف و بغداد است به همین دلیل گردشگران و زوار رغبت بسیار زیادی به تردد از طریق این مرز دارند.

هم چنین؛ محمدرضا مروارید استاندار ایلام در نشست ساماندهی مرز مهران افزود: روال معمول در تردد مسافران به کشورهای مختلف نیز همین است و باید برنامه ریزی های لازم برای ورود گروهی گردشگران عراقی به کشور انجام شود. نشست های مختلفی در تهران به منظور ساماندهی ورود گردشگران عراقی به کشور برگزار شده است و باید در این زمینه اقدام عملیاتی و جدی انجام شود.

استاندار ایلام گفت: حجم بالای تردد زمینی گردشگران عراقی و داشتن نسبت خویشاوندی با مردم استان ایلام شرایط را تا حدودی متفاوت کرده است اما در صورت ارایه خدمات مناسب توسط شرکت های خدماتی، آنها برای سفر گروهی و در قالب تور تشویق خواهند شد.

مروارید افزود: تا زمان استقرار دفاتر خدمات مسافرتی در مرز و ساماندهی گردشگران عراقی باید در زمینه ارایه یکسری خدمات از جمله حمل و نقل برنامه ریزی لازم انجام شود. در بحث خدمات رسانی به زوار کارهای زیادی انجام و تغییرات عمده ای اعمال شده است اما باز هم نیاز است در این زمینه اقدامات جدی تری انجام شود.

نشست ساماندهی گردشگران ورودی مرز مهران با حضور مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هیات همراه و استاندار و مسوولان استان ایلام در استانداری ایلام برگزار شد.

گفتنی است؛ استان ایلام 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و سالانه حدود 500 هزار گردشگر عراقی از طریق مرز مهران وارد کشور می شوند که عمده مقاصد سفر آنها مشهد، قم و استان های شمالی کشور است.

1