16 آوریل 2024 - 23:41

صندلی خالی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در اولین «رویداد ملی آب»

10 اکتبر 2015 - 14:30 dsfr.ir/1f9ca

بحران آب هنوز در میان نسل دانشجو چندان جدی گرفته نشده و حتی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست نیز دلیلی برای روشن ساختن آن در میان قشر دانشجو احساس نکرده اند.

"دنیای سفر"

«بالای 85 درصد از سفره‌های آب زیرزمینی کشور برداشت شده است» این گزاره را معصومه ابتکار در سفر اخیر خود به کرمان مطرح و اذعان کرد این روند، کشور را دچار بحران اساسی کرده است. با این حال استقبال اندک مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و دانشجویان از مراسم افتتحایه رویداد ملی آب که امروز شنبه 18 مهر ماه در دانشگاه تهران برگزار شد، نشان می داد این بحران هنوز در میان نسل دانشجو چندان جدی گرفته نشده و حتی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست نیز دلیلی برای روشن ساختن آن در میان قشر دانشجو احساس نکرده و فعالیت خود را به برگزاری و حضور در نشست های دولتی تقلیل داده اند.

رویداد ملی آب به همت انجمن دوستداران محیط زیست دانشگاه شریف و گروه محیط زیست دانشگاه تهران «زیستا» از 18 الی 21 مهر به طور همزمان در دو دانشگاه تهران و شریف برگزار و در آن تلاش می شود مشکلات پیش روی کشور در رابطه با مساله آب، علل و راهکارهای حل این بحران بررسی شود.

در مراسم افتتاحیه این رویداد مسعود تابش استاد و عضو قطب علمی مهندسی و مدیریت زیرساختهای عمرانی دانشگاه تهران با بیان این مطلب که این رویداد بر اساس یک نیت دانشجویی شکل گرفته است اظهار کرد: جمع بندی ما از فعالیت های عمرانی نشان می دهد نگاه صرف توسعه ای نمی تواند پیشرفت را به همراه داشته باشد و ما باید مسائل محیط زیستی را نیز پروژه های خود لحاظ کنیم.

وی از برنامه های متنوع موسسه آب در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: این موسسه با حضور متخصصان و کارشناسان رشته های مهندسی کشاورزی، جامعه شناسی و مهندسی عمران تشکیل شده و آخرین فعالیت آن به مشاوره سد گتوند بازمی گردد.

این استاد دانشگاه تهران در همین رابطه مشارکت گروه های متخصص جامعه شناسی، روان شناسی، اقتصاد و هنر را در کنار مهندسان در پروژه های عمرانی خواستار شد و اضافه کرد: در راستای دستیابی به توسعه پایدار،  انجمن آب و فاضلاب دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، اصفهان ، علم و صنعت و شیراز تشکیل شده است.

محمدحسین نیک سخن استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و دبیر علمی «رویداد ملی آب» نیز در مراسم افتتاحیه این رویداد گفت: روز جهانی آب با تقویم ایران به دوم فروردین ماه بازمی گردد که این مناسبت در ایران به واسطه قرار گرفتن در نخسین روزهای سال چندان مورد توجه قرار نمی گیرد؛ از این رو پرداختن به مساله اب در قالب یک رویداد ضروری است.

وی در نظر گرفتن مباحث حقوقی، اجتماعی و فرهنگی را در پرداختن به مقوله آب را اجتناب ناپذیر دانست و اضافه کرد: اگر ما تکنولوژی و سایر سخت افزارها را برای جبران کمبود آب به کار گیریم اما درباره محصولات پرمصرف و کم بازده کار فرهنگی نکرده باشیم به نتایج مطلوب خود نمی رسیم.

روح الله درویش کارشناس پروژه حبله رود در تهران نیز در حاشیه این رویداد در گفت و گو با «دنیای سفر » درباره این پروژه اظهار کرد: پروژه حبله رود به عنوان پروژه ای در راستای طرح مدیریت پایدار آب و خاک در سال 1377 آغاز شد و در فاز اول خود نزدیک به 20 روستا را در شهرستان فیروزکوه، دماوند و سمنان تحت پوشش قرار داد.

وی معیار انتخاب این روستاها با توجه به قرار گرفتن 80 روستا در مسیر این پروژه را شاخص هایی نظیر جمعیت، سرآبخیز یا بالادست بودن حوزه و موقعیت استراتژیک روستا عنوان و اضافه کرد: در روند اجرای پروژه حبله رود فعالیت های متعددی از قبیل سدهای آبخیزداری، لایروبی قنات، سد زیرزمینی و.. انجام شده است.

کارشناس پروژه حبله رود در تهران زمان اجرای فاز دوم را به ارزیابی پروژه های انجام شده در فاز اول مرتبط دانست و گفت: در این فاز کار  از حجم کار اجرایی کاسته شد و بر اساس نظر مشاوران سازمان ملل تمرکز فعالیت ها بر روی هماهنگی بین بخشی، انسجام سازمانی و وحدت رویه میان دستگاه های مختلف اختصاص یافت.

معرفی طرح «داناب» به عنوان طرح ملی دانش آموزی نجات آب سازمان مدیریت منابع آب ایران، ارائه فعالیت های اندیشکده تدبیر آب ایران از دیگر غرفه هایی بود که در حاشیه این رویداد ملی برپا شده بودند.

1