20 آوریل 2024 - 06:44

رویارویی گردشگران با غارهایی پاک تر از گذشته

11 اکتبر 2015 - 09:00 dsfr.ir/6p53e

پاک سازی غار قلایچی

پاک سازی غارها چندسالی است که رونق یافته و توجهات به سوی این میراث طبیعی را بیشتر کرده است. امسال نیز روند پاک سازی غارها به مناسبت روز غار پاک ادامه یافت.

چند سالی است که غارنوردان به مناسبت روز جهانی غار پاک، مهرماه هر سال را به پاکسازی غارها از زباله هایی که بیشتر آنها توسط خود غارنوردان در غارها جا گذاشته شده است، همت می کنند.

طی سالهای گذشته اخبار خروج ده ها تن زباله از غارها منتشر شد و این امر همچنان ادامه دارد تا بتوانیم روزی را ببینیم که غارها عاری از زباله باشند.

در این میان به گفته "فاطمه واقف" مدیرعامل انجمن غار و غارشناسی ایرانیان، میزان زباله ای که امسال از غارها خارج شد بسیار کمتر از گذشته بوده است. چراکه با خارج شدن زباله های  گذشته و فرهنگسازی که در این خصوص انجام شد میزان زباله های غارها کاهش یافت. این امر سبب شد تا گردشگران بتوانند امسال، با غارهایی عاری از زباله روبه رو شوند.

البته پاکسازی غارهای کشور همچنان ادامه دارد چنانکه "یوسف سوری نیا" نیز در مورد وضعیت پاک سازی غار قلایچی به "دنیای سفر" گفت: برای پاکسازی این غار، غارنوردانی از شهرهای شیراز، تبریز، بوکان، تهران و گیلان طی دو مرحله انجام شد چنانکه تالار اول (کازیوه) قلایچی در مرحله نخست و پاکسازی تالار های بعدی در مرحله بعد انجام شد.

برگزاری کارگاه و انجام فعالیت های اکتشاف و عکاسی از غار قلایچی نیز طی این روند انجام شد و میزان قابل توجهی از زباله ها از این غار خارج شد.

غار کرفتو نیز توسط طرفداران میراث فرهنگی پاکسازی شد چنانکه چوب هایی که برای ایجاد پله برای دسترسی راحتتر به غار، به داخل غار برده شده بود از آن خارج و محیط پاکسازی شد. در این میان یک تن چوب و زباله از غار کرفتو خارج شد.

تمام این فعالیت ها طی سالهای اخیر سبب شده است تا غارها بیش از گذشته مورد توجه مسئولان قرار گیرد. از یک سو گردشگرپذیر کردن این منابع طبیعی با تدبیر و مدیریت بهتری انجام می شود و از دیگر سو غارنوردان نسبت به بهره مندی از این میراث دقیقتر شده اند.

1