17 آوریل 2024 - 01:31
بهشتی در مراسم روز جهانی صلح:

دفاع مقدس برای برقراری صلح شکل گرفت

23 سپتامبر 2015 - 15:00 dsfr.ir/7g1b6

آنچه که به 8 سال دفاع مقدس تقدس بخشیده این است که ملت ایران برای برقراری صلح سلاح به دست گرفتند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی رییس ایکوم این مطلب را روز "سه شنبه" در مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه 8 سال دفاع مقدس در ایران ویژگی های منحصر به فردی داشته است تصریح کرد که در طول 200 سال گذشته ایران کشمکش های زیادی با قدرت های منطقه و همسایگانش برای دفاع از خود داشته و زمانی که این موقعیت ها را با دفاع مقدس مقایسه می کنیم ویژگی های آن آشکار می شود. 8 سال دفاع مقدس در میان جنگ هایی که ایران داشته است تنها موردی است که ما توانسته ایم در طول آن کاملا از سرزمین مان دفاع کنیم به طوری که یک وجب از آن از دست نرفت و توانستیم علاوه بر خاک از کیان خودمان هم دفاع کنیم.

به گفته بهشتی یک ویژگی دیگری که 8 سال دفاع مقدس داشت این بود که تمامی ملت ایران در مقابل حمله دشمن به دفاع پرداخته و در پشت جبهه ها هم مشارکت کردند. بهشتی در ادامه گفت: در طول 8 سال دفاع مقدس تمامی تنوع فرهنگی کشور بنا به ویژگی هایی که داشتند در دفاع همه جانبه مشارکت کردند. تنوع فرهنگی به مزیت های فرهنگی دلالت دارد که در بزنگاه هایی خود را نشان می دهند و تنوع های فرهنگی ایران بنا به مزیت هایشان دردفاع مقدس حضور داشتند.

وی ویژگی دیگر دفاع مقدس را مبتنی بودن آن بر نیروهای داوطلب دانست که موجب شد ایران طولانی ترین جنگ را در دنیا داشته باشد. اگر ملت ایران 8 سال جنگیده اند برای برقراری صلح بوده است و آن چیزی که به این جنگ تقدس می بخشد سلاح به دست گرفتن ایرانیان برای برقراری صلح است و دفاع ما به این دلیل مقدس شد که برای برقراری صلح شکل گرفت.

بهشتی گفت: امیدوارم بتوانیم 8 سال دفاع مقدس را به عنوان ذخیره تاریخی کشور حفظ کرده و گوهر وجودی آن را در خود احصاء کنیم زیرا که عده کمی از جمعیت ایران در زمان جنگ حضور داشته و آن را از نزدیک لمس کرده اند و وظیفه ما است که ویژگی های آن را به خود آگاه جامعه بیاوریم و تا این کار را نکنیم دفاع مقدس برای ما سرمایه محسوب نمی شود. فعالیتی که در موزه صلح تهران انجام می شود نیز برای احصاء ارزش های 8 سال دفاع مقدس است.

سید احمد محیط طباطبایی قائم مقام ایکوم نیز در این مراسم گفت: روز جهانی صلح این را به ما می آموزد که چیزی را فراموش نکنیم ولی توان بخشیدن را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی با ایجاد موزه صلح تهران به این سخن جامعه عمل پوشانده است تصریح کرد که تنها موزه صلح خاورمیانه در ایران وجود دارد و چیزی که در منطقه می بینیم تنها خشونت است.

مشاور ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با اشاره به همزمانی روز جهانی صلح با آغاز هفته دفاع مقدس اظهار داشت: موزه های صلح زمانی شکل می گیرند که جنگ به پایان رسیده است و نکته اینجاست که رفتارهای خشونت آمیز وجود دارند ولی باید آن ها را فراموش کرده و تنها به خاطر بسپاریم که چه زیان هایی را بر ما وارد کرده اند.

به گفته محیط طباطبایی موزه صلح تهران بزرگ ترین یادمان 8 سال دفاع مقدس و یادگار افرادی است که در این مدت تمامی هستی خود را برای دفاع از میهن فدا کرده اند. او اظهار امیدواری کرد درختی که در این موزه برای ایجاد صلح کاشته شده است هر روز تنومند تر شود.

در ادامه این مراسم سید فضل الله موسوی عضو هیأت مدیره انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی با اشاره به اینکه اسلام دین صلح و دوستی است تصریح کرد: صلح ابتدا در قلب انسان ها، خانواده، جامعه و روابط بین الملل شکل می گیرد و با توجه به تفاوت ذات انسان های جهان منجر به برقراری روابط دوستانه یا جنگ می شود. صلح تنها به معنی نبود جنگ نیست بلکه از نظر اسلام صلح یعنی وقتی که فقر، جهل، تبعیض، ظلم و... در جهان وجود نداشته باشد.

در این مراسم همچنین با حضور اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی، تنی چند از جانبازان 8 سال دفاع مقدس، خانواده شهدا و... از کتاب "اسلام پیام آور صلح و دوستی" نوشته سید فضل ا... موسوی رونمایی شد و شرکت کنندگان از نمایشگاه ساخته هایی از ضایعات فلزی استاد پوراعظم با عنوان "ارکستر شیاطین جنگ افروز" دیدن کردند.

1